Zgrywanie CD

masz pytanie? szukasz odpowiedzi?

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

mocny2_3
zahartowany metalizator

Re: Zgrywanie CD

02-02-2026, 20:02

Dragazes pisze:
31-01-2026, 23:11
Nigdy nie ściągałem muzyki z internetu, nawet nie wiem gdzie tego szukać. Poza tym lubię MOJE płyty i chcę słuchać MOJEJ muzyki.
Czasem korzystam z youtube music jak chcę poszerzyć horyzonty i tyle.
https://rutracker.org/

Od 20lat korzystam z tego miejsca jak chce coś nowego sprawdzić albo w ogóle coś sprawdzić zanim kupie swój nośnik.
Jest tam wszystko, zanim kupie vinyla to sprawdzam na rutracker bo mają tam niemal wszystkie unikatowe wydania zripowane.Można sprawdzić i kupić.
Jak coś nowego wyjdzie np nowy megadeth itd to zawsze jako pierwszy ma rutracker a potem to idzie po innych stronach.Od sprawdzenia korona z głowy nie spadnie.
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

03-02-2026, 08:54

Sybir pisze:
01-02-2026, 15:36
Dawno temu sprał mnie Morfeo na zgrywanie CD do formatów bezstratnych - i tak już piętnasty rok leci. Z fizycznych nośników muzyki słucham, niestety, rzadko. Wygodniej mi z przenośnymi odtwarzaczami, i mojemu otoczeniu zapewne też. :D
Zgadzam sie, tzn. tez glownie w biegu slucham swoich wlasnych rippow, ale uwazam, ze bezstratny format na przenosnym urzadzeniu to przerost formy nad trescia, VBR V0 jest super kompromisem moim zdaniem. NO CHYBA, ze nalezysz do tego ulamka populacji, ktora na takim sprzecie wychwyci roznice miedzy dobrym stratnym, a bezstratnym? :)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

03-02-2026, 10:19

mocny2_3 pisze:
02-02-2026, 20:02
Dragazes pisze:
31-01-2026, 23:11
Nigdy nie ściągałem muzyki z internetu, nawet nie wiem gdzie tego szukać. Poza tym lubię MOJE płyty i chcę słuchać MOJEJ muzyki.
Czasem korzystam z youtube music jak chcę poszerzyć horyzonty i tyle.
https://rutracker.org/

Od 20lat korzystam z tego miejsca jak chce coś nowego sprawdzić albo w ogóle coś sprawdzić zanim kupie swój nośnik.
Jest tam wszystko, zanim kupie vinyla to sprawdzam na rutracker bo mają tam niemal wszystkie unikatowe wydania zripowane.Można sprawdzić i kupić.
Jak coś nowego wyjdzie np nowy megadeth itd to zawsze jako pierwszy ma rutracker a potem to idzie po innych stronach.Od sprawdzenia korona z głowy nie spadnie.
No wiadomo. Ale ciągle nie widzę powodu aby cokolwiek ściągać, zawsze wszystko mogłem znaleźć na youtube i youtube music, a dawniej to jeszcze koledzy pożyczali płytki :)
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
ODPOWIEDZ