III Wojna Światowa

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Żwirek i Muchomorek
weteran forumowych bitew

Re: III Wojna Światowa

05-10-2026, 20:08

Ja te esemesy dostaję czasami i kilka razy dziennie o najdziwniejszych godzinach. Syreny też niekiedy wyją (ostatnio przed weekendem jakoś). Słowem, czuwamy non stop.
długopisyyyyy pisze:]odezwał się największy black metalowiec. Miastowy krawaciarz co chodzi na 8 godzin do budynku z rurami i rozmawia w przerwach z grubymi dziewczynami na papierosa i sie tam hihoczą wszyscy do ziebie jakby kartofla mieli w dupie
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

05-10-2026, 20:12

Tak czymać!

Ku chwale włoszczyzny!
04.10.2026
Awatar użytkownika
Hatefire

06-10-2026, 17:23

Obrazek

Obrazek
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
mistrz forumowej ceremonii

07-10-2026, 08:10

Tymczasem u naszego "strategicznego partnera":
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/tucker ... ed&utm_v=2
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
mistrzsardu
zahartowany metalizator

07-10-2026, 09:12

Naszym strategicznym partnerem jest chyba USA a nie Tucker.
Celem życia nie jest przeżycie.
Awatar użytkownika
Żwirek i Muchomorek
weteran forumowych bitew

07-10-2026, 09:23

Tak, ale "USA" to tak naprawdę ludzie, którzy podejmują w nim decyzje - i to oni są realnymi partnerami. Tucker do nich nie należy - bo nie jest osobą decyzyjną w Stanach - ale jest bardzo opiniotwórczy w amerykańskim społeczeństwie i reprezentuje w taki czy inny sposób środowiska będące u władzy (chociaż zdaje się, że w Trumpie już nie jest tak zakochany jak wcześniej). Wystarczy, że pierdolnie coś głupiego na antenie, a miliony tabalug i Pacjentów od razu przyjmują to jako objawioną prawdę. Więc jest w pełni zrozumiałe, że jego pierdololo budzi wzburzenie/zaniepokojenie.
długopisyyyyy pisze:]odezwał się największy black metalowiec. Miastowy krawaciarz co chodzi na 8 godzin do budynku z rurami i rozmawia w przerwach z grubymi dziewczynami na papierosa i sie tam hihoczą wszyscy do ziebie jakby kartofla mieli w dupie
Awatar użytkownika
Ascetic

07-10-2026, 09:28

Żwirek i Muchomorek pisze: ↑
07-10-2026, 09:23
Tak, ale "USA" to tak naprawdę ludzie, którzy podejmują w nim decyzje - i to oni są realnymi partnerami. Tucker do nich nie należy - bo nie jest osobą decyzyjną w Stanach - ale jest bardzo opiniotwórczy w amerykańskim społeczeństwie i reprezentuje w taki czy inny sposób środowiska będące u władzy (chociaż zdaje się, że w Trumpie już nie jest tak zakochany jak wcześniej). Wystarczy, że pierdolnie coś głupiego na antenie, a miliony tabalug i Pacjentów od razu przyjmują to jako objawioną prawdę. Więc jest w pełni zrozumiałe, że jego pierdololo budzi wzburzenie/zaniepokojenie.
U kacapa, jak widać po jego reakcji, nie budzi ani wzburzenia ani zaniepokojenia.
04.10.2026
olgims
rasowy masterfulowicz

07-10-2026, 10:10

Tucker w tym samym wywiadzie żartuje, że musi być nazista skoro usprawiedliwia napaść Hitlera na Polskę XD
nie zapominajmy kto darł pizdy i klaskał w sejmie na cześć trampka a przede wszystkim tego co pomarańczowy pedofil sobą reprezentuje.
"Hostis Dei, pietatis, et misericordiae"
-Werner von Urslingen

I laugh as I cast the first stones at Christ
Awatar użytkownika
DST
zahartowany metalizator

07-10-2026, 11:42

Od dawna były, jak to mówią Jankesi, "writings on the wall". Przemówienie Vance'a w Monachium po wygranej Trumpa, szopka z Zełenskim w Białym Domu, niechęć do NATO podczas kampanii, wywiad Carlsona z Putinem, gdzie się zachwycał jakie mają fajne ceny w supermarketach (nie wspominając o ich zarobkach) itd. Bycie polskim entuzjastą Trumpa już od dawna oznaczało:
a) bycie jakimś anty-polakiem
b) kompletną nieświadomość i pomimo tego formułowanie opinii na podstawie tego, że żart powiedział i "hehe no mówi jak jest, hehe ostro leci ogólnie hehe"
c) skrajne niedojebanie umysłowe objawiające się ignorowaniem faktów na rzecz autosymulacji połączone z niskim IQ (case Cejrowskiego)

Ja myślę, że oni sami nie wiedzą czego chcą. Gadają na NATO i wkurwiają Europejczyków, ale mają jakiś interes w tym regionie i utrzymanie status quo, bo cały czas jest tam ponoć amerykański wywiad, odbywają się wspólne ćwiczenia, ślą broń itd. Chyba nie chcą mimo wszystko palić mostów, nie wiem.

I w sumie coraz bardziej mnie to gówno obchodzi, bo uczestnicząc w tym przepływie informacji mam wrażenie, że jestem manipulowany dla zasięgów czy jakichś innych celów. Jeśli Trump ma jakąś strategię to jest nią bezustanna obecność w mediach przez kontrowersje, czy to Chiny, czy Kanada, czy Grenlandia, czy Meksyk, czy Iran, czy Kuba. To jest jakiś Truman Show, więc zablokowałem se na telefonie strony z newsami i YouTube.
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
mistrz forumowej ceremonii

07-10-2026, 15:13

Tymczasem w Cebulandii ludzie tacy jak Bielan sprawiają, że "murzyńskość" wobec Orangutana cały czas postępuje:
https://tvn24.pl/polska/radoslaw-sikors ... -st9273749
:no:
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
mocny2_3
zahartowany metalizator

07-10-2026, 16:08

ODPOWIEDZ