III Wojna Światowa

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ
mocny2_3
zahartowany metalizator

Re: III Wojna Światowa

03-08-2026, 09:47

Olo pisze:
02-08-2026, 21:18
mistrzsardu pisze:
31-07-2026, 18:59
Z Ukraińców robi się w mediach drugi naród wybrany. Można o nich tylko dobrze albo wcale. Każda, nawet uzasadniona krytyka, w mediach kończy się wyrokiem - ruska onuca....
Chyba żyjemy w innej rzeczywistości bo ja kiedy nie wchodzę na artykuł o bombardowaniach w Kijowie to w komentarzach widzę wręcz zalew tekstów: "dobrze tak bandytom", "chwała Rosji", "sami się prosili" itd (to te grzeczniejsze). Nikt tego nie moderuje, nie usuwa, wisi non stop i dostaje setki lajków. Tak się dzieje pod KAŻDYM artykułem o sytuacji na Ukrainie, o pobiciu jakiegoś Ukraińca/Ukrainki, czy pod zwykłą zapowiedzią meczu Dynama Kijów na lubelskiej Arenie. To jest ta uzasadniona krytyka?
dokładnie tak jest.Nawet jak jest jakiś news o śmierci dzieci po bombardowaniu to komentarze typu ''dobrze im tak, za mało jeszcze ich zgineło'' są na porządku dziennym.Dlatego właśnie omijam już sekcje komentarzy jak widze wiadomości o jakimś zrzucie na Kijów.To nie na moje nerwy.
Awatar użytkownika
Hatefire
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

03-08-2026, 13:09

Powtarzam kolejny raz. Po raz pierwszy historii Polska ma szansę zwalczać geopolityczne zagrożenie bez wojny na swoim terytorium, bez tracenia swoich obywateli. Po prostu many możliwość prowadzenia proxy war przeciwko Rosji. Wystarczy wysyłać kasę, sprzęt, wspomagać logistycznie. Nawet jak nie lubisz Ukrainy i Ukraińców, uważasz ich za skurwysynów, to twoje prawo, to po prostu zastosuj amerykańską zasadę "może to skurwysyn, ale to nasz skurwysyn".
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
NoGodsNoMasters
postuje jak opętany!

03-08-2026, 13:23

Hatefire pisze:
Powtarzam kolejny raz. Po raz pierwszy historii Polska ma szansę zwalczać geopolityczne zagrożenie bez wojny na swoim terytorium, bez tracenia swoich obywateli. Po prostu many możliwość prowadzenia proxy war przeciwko Rosji. Wystarczy wysyłać kasę, sprzęt, wspomagać logistycznie. Nawet jak nie lubisz Ukrainy i Ukraińców, uważasz ich za skurwysynów, to twoje prawo, to po prostu zastosuj amerykańską zasadę "może to skurwysyn, ale to nasz skurwysyn".
Tym bardziej, że to takie dwa, a nawet trzy w jednym. Z nabłyszczaniem. No ale weź tłumacz baranom.
mistrzsardu
zahartowany metalizator

03-08-2026, 14:01

Hatefire pisze:
No przecież o tym samym piszę. Po prostu uważam, że państwo polskie powinno być zdecydowanie bardziej asertywne, na różnych polach. Jest ku temu okazja.
Celem życia nie jest przeżycie.
Awatar użytkownika
Hatefire
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

03-08-2026, 14:13

mistrzsardu pisze:
No przecież o tym samym piszę. Po prostu uważam, że państwo polskie powinno być zdecydowanie bardziej asertywne, na różnych polach. Jest ku temu okazja.
Nie piszesz o tym samym, bo symetryzujesz zagrożenie. No ja jestem, w stanie póki co wytrzymać fakt, że polityka historyczna Ukrainy wygląda jaķ wygląda. Natomiast umyka ci fakt, że Rosja to kraj, który od upadku Sojuzu wywołał wojnę z Gruzją, utrzymuje separatystyczne republiki w Gruzji i Mołdawii, interwencją zbrojną zabrał Ukrainie Krym, wywołał pełnoskalową wojnę napadając na Ukrainę, destabilizuje Litwę, Łotwę i Estonię wykorzystując ludność rosyjską tych krajów i sponsoruje nurty separatysczne tam. Jawnie sprzeciwiała się obecności Polski w NATO i UE. Kierowała via Białoruś kryzysem uchoðżczym przeciw Polsce.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
mistrzsardu
zahartowany metalizator

03-08-2026, 14:43

Hatefire pisze:
03-08-2026, 14:13
mistrzsardu pisze:
Nie piszesz o tym samym, bo symetryzujesz zagrożenie. No ja jestem, w stanie póki co wytrzymać fakt, że polityka historyczna Ukrainy wygląda jaķ wygląda. Natomiast umyka ci fakt, że Rosja to kraj, który od upadku Sojuzu wywołał wojnę z Gruzją, utrzymuje separatystyczne republiki w Gruzji i Mołdawii, interwencją zbrojną zabrał Ukrainie Krym, wywołał pełnoskalową wojnę napadając na Ukrainę, destabilizuje Litwę, Łotwę i Estonię wykorzystując ludność rosyjską tych krajów i sponsoruje nurty separatysczne tam. Jawnie sprzeciwiała się obecności Polski w NATO i UE. Kierowała via Białoruś kryzysem uchoðżczym przeciw Polsce.
Nie symetryzuję zagrożenia, tylko brakuje mi dociśnięcia Ukrainy z naszej strony. W zasadzie oddając broń w darowiźnie pozbyliśmy się lewaru. Jeśli chodzi o darowizny gdy Ukraina się chwiała to nie mam nic przeciwko, ale po pierwszych dwóch, trzech miesiącach gdy było wiadomo, że ustoi wszystko trzeba było fakturować, stawiać warunki. Teraz to musztarda po obiedzie, co nie znaczy, że nie można prowadzić asertywnej polityki. Przecież to co napisałeś o Rosji to prawda, co mam tu dodać?
Celem życia nie jest przeżycie.
ODPOWIEDZ