POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

Re: POlitykowanie

13-06-2026, 16:06

NoGodsNoMasters pisze:
13-06-2026, 15:07
Jeszcze lepiej zrobicie, gdy myśląc o polityce za każdym razem przypomnicie sobie jak głosowali przedstawiciele lewicowej partii Razem w sprawie uchylenia immunitetu jednemu facetowi o niezbyt polsko brzmiącym nazwisku. Cóź za przypadek. :hehehe:
No I? Jako lewicowy wyborca na kogo mam zagłosować? Na neolibków z PO, może ich minionów od Czaczastego? Katonacjonałów z PiS, czy może faszolków z Konfy? No wskaż mi alternatywę? Niektórzy mają dziwne podejście. Jasne, że Razem mnie wkurwia często. Natomiast nikt poza Kurwinem-Mikke nie ma komfortu głosowania na partię, z którą się zgadza na 100%. Kurwin głosuje na Partię Kurwin i w pełni się z nią identyfikuje. Nawet Tusk i Kaczyński muszą iść na różne kompromisy z różnymi skrzydłami swoich organizacji partyjnych. Nie głosuje się na tego kogo lubisz, tylko na tego, kto ma najbardziej, przynajmniej deklaratoryjnie, program zgodny z twoimi poglądami. Niech to będzie nawet 30% zgodności, ale jak inne partie mają 15%, 10% czy 0,01%, to głosujesz na tych pierwszych, proste. Natomiast uświadom wyborcę takiego jak ja, czyli liberalnego socjaldemokratę, na jaką partię inną jak Razem mogę głosować? Może czegoś nie wiem o polskiej scenie politycznej?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
tabaluga
weteran forumowych bitew

Re: POlitykowanie

13-06-2026, 17:21

to może zmień poglądy na mniej zjebane
MAGA // FAFO // RESTORE BRITAIN // OZE-SROZE
ODPOWIEDZ