może mi się z kimś pomyliłeś. Może z powodu równie kulturalnego języka i błyskotliwych wypowiedzi...?
POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: POlitykowanie
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
NoGodsNoMasters
- zaczyna szaleć
Ja natomiast nigdy na nic nie wpłacałem i nie wpłacę. Wystarczy, że sami sobie potrącają. Bez mojej zgody i ochoty. Natomiast przepychanki między pomagającymi bawią mnie od lat. Czekam , gdy nastąpi starcie ostateczne. Na topory.Rumburak pisze: ↑28-04-2026, 11:58Daj se spokój z tym rozhisteryzowanym durniem i jego bełkotem redagowanym przez AI. Ja na ten przykład, nie wypowiadam się od dawna w tematach politycznych i ich pochodnych, nigdy nie wypowiadałem się na temat Wośp i innych zbieranin a ten cymbał miesza mnie z tym swoim gównem![]()
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- empir
- zahartowany metalizator
Najzabawniejsze jest to, że w temacie akcji charytatywnych najwięcej do powiedzenia ci mają, co najmniej dają albo i najwięcej kradną. Nie tylko patelnie.
- Hatefire
Jeszcze inna kwestia, to jest to że największym problemem polskiej służby nie jest brak sprzętu. No bo co z tego, że wpierdolimy jakąś hiper-duper maszynę robiąca bip kupiona za składkę do szpitala powiatowego, jak nie będzie komu jej obsłużyć, a samemu szpitalowi będzie brakować kasy na środki czystości.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
mocny2_3
Poczobut wolny.
- trup
o kurwa... w końcu!
Czyli pali się koło dupy kartoflanemu cesarzowi....
Czyli pali się koło dupy kartoflanemu cesarzowi....
-
NoGodsNoMasters
- zaczyna szaleć
Teraz czekamy na szarpaninę o to ,która frakcja odbiła więźnia politycznego. #sprawczość, #suwerenność, #zdrajcy, #3 lata bezczynności rządu 22lipcacdawniej ewedel. Tak będzie. 3,2,1,....
- trup
Najważniejsze że żyje i jest wolny.
Potem, bym chciał wiedzieć co baćka dostanie za to i kogo przekazali im.
Ale to mniej istotne.
Potem, bym chciał wiedzieć co baćka dostanie za to i kogo przekazali im.
Ale to mniej istotne.
-
Alter Ego
- postuje jak opętany!
Jesteś szczęśliwym ignorantem. Po pierwsze na taki WOŚP dają wszyscy podatnicy, ale nie przyjmujesz tego do wiadomości. Po drugie żyjesz w kraju gdzie obnoszenie się z charytatywnością jest dla wielu ludzi nieetyczne, więc skąd wiesz, że wypowiada się ktoś kto nie jest czynnym donatorem?
- nagrobek
jak dobrze ze mamy Pacjenta i nam tu wszystko tak pieknie objasnia
dzieki krolu zloty!
dzieki krolu zloty!
-
NoGodsNoMasters
- zaczyna szaleć
Ja to bym najbardziej chciał, żeby było sprawiedliwie. Niech ten co chce oddaje kościołowi, a nie płaci na festyn róbta co chceta, a ja żebym nie składał się wbrew swej woli na jedno i na drugie. Pewnie mogłoby tak być, gdyby nie polityka i śmierdzące interesy zainteresowanych tego typu działalnością.
-
Alter Ego
- postuje jak opętany!
100% racji.NoGodsNoMasters pisze: ↑28-04-2026, 14:54Ja to bym najbardziej chciał, żeby było sprawiedliwie. Niech ten co chce oddaje kościołowi, a nie płaci na festyn róbta co chceta, a ja żebym nie składał się wbrew swej woli na jedno i na drugie. Pewnie mogłoby tak być, gdyby nie polityka i śmierdzące interesy zainteresowanych tego typu działalnością.
- Hatefire
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Hatefire
Trzeba było skorzystać z okazji i w zamian oddać im Brauna i Pacjenta.NoGodsNoMasters pisze: ↑28-04-2026, 14:20Teraz czekamy na szarpaninę o to ,która frakcja odbiła więźnia politycznego. #sprawczość, #suwerenność, #zdrajcy, #3 lata bezczynności rządu 22lipcacdawniej ewedel. Tak będzie. 3,2,1,....
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- empir
Cóż. Bo zazwyczaj ci politycy, którzy najwięcej napierdalają w temacie, prawdopodobnie najmniej pomagają innym.Alter Ego pisze: ↑28-04-2026, 14:30Jesteś szczęśliwym ignorantem. Po pierwsze na taki WOŚP dają wszyscy podatnicy, ale nie przyjmujesz tego do wiadomości. Po drugie żyjesz w kraju gdzie obnoszenie się z charytatywnością jest dla wielu ludzi nieetyczne, więc skąd wiesz, że wypowiada się ktoś kto nie jest czynnym donatorem?
-
Alter Ego
- postuje jak opętany!
Nie wiesz tego, bo mimo moralnego rozprężenia postawa w stylu "hej, zobaczcie jak pomogłem" jest nadal czymś na granicy żenady i konsternacji.empir pisze: ↑28-04-2026, 15:12Cóż. Bo zazwyczaj ci politycy, którzy najwięcej napierdalają w temacie, prawdopodobnie najmniej pomagają innym.Alter Ego pisze: ↑28-04-2026, 14:30Jesteś szczęśliwym ignorantem. Po pierwsze na taki WOŚP dają wszyscy podatnicy, ale nie przyjmujesz tego do wiadomości. Po drugie żyjesz w kraju gdzie obnoszenie się z charytatywnością jest dla wielu ludzi nieetyczne, więc skąd wiesz, że wypowiada się ktoś kto nie jest czynnym donatorem?
- empir
Fakt. Nie mam na to dowodów tak jak Ty na wiele swoich teoriiAlter Ego pisze: ↑28-04-2026, 15:20Nie wiesz tego, bo mimo moralnego rozprężenia postawa w stylu "hej, zobaczcie jak pomogłem" jest nadal czymś na granicy żenady i konsternacji.empir pisze: ↑28-04-2026, 15:12Cóż. Bo zazwyczaj ci politycy, którzy najwięcej napierdalają w temacie, prawdopodobnie najmniej pomagają innym.Alter Ego pisze: ↑28-04-2026, 14:30
Jesteś szczęśliwym ignorantem. Po pierwsze na taki WOŚP dają wszyscy podatnicy, ale nie przyjmujesz tego do wiadomości. Po drugie żyjesz w kraju gdzie obnoszenie się z charytatywnością jest dla wielu ludzi nieetyczne, więc skąd wiesz, że wypowiada się ktoś kto nie jest czynnym donatorem?
- trup
No ale tu jest tak:NoGodsNoMasters pisze: ↑28-04-2026, 14:54Ja to bym najbardziej chciał, żeby było sprawiedliwie. Niech ten co chce oddaje kościołowi, a nie płaci na festyn róbta co chceta, a ja żebym nie składał się wbrew swej woli na jedno i na drugie. Pewnie mogłoby tak być, gdyby nie polityka i śmierdzące interesy zainteresowanych tego typu działalnością.
- -KRK - nie masz wyboru, płacisz czy chcesz czy nie (fundusz kościelny - ok. 5 MLD rocznie się zrzucamy)
- - WOŚP - masz wybór - albo dajesz albo nie. Państwo nie ponosi kosztów, Ty nie ponosisz kosztów, jeśli nie chcesz.
Sale - bezpłatnie, albo sponsoring prywatnych firm.
wsparcie logistyczne - sponsoring prywatnych firm.
promocja i materiały - sponsoring prywatnych firm.
Dla sztabów lokalnych masz sponsoring firm ogólnokrajowych np. w 2026:
Sponsorzy główni 34. Finału WOŚP (ogólnopolscy), którzy wspierali również lokalne sztaby, to m.in. Bank Pekao SA, Plus, T-Mobile, Tarczyński, Lidl.
np. w Dębicy:

-
Alter Ego
- postuje jak opętany!
Bzdura. Budżetówka ponosi koszty WOŚP, nie ma nic za darmo. Wśród dobrodziejów WOŚP są m.in. Orlen, PZU, Poczta Polska, PKP Intercity, Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych, PKO BP. Przy czym państwo polskie nie jest Owsiakowi nic winne, a Kościołowi tak.trup pisze: ↑28-04-2026, 15:47No ale tu jest tak:NoGodsNoMasters pisze: ↑28-04-2026, 14:54Ja to bym najbardziej chciał, żeby było sprawiedliwie. Niech ten co chce oddaje kościołowi, a nie płaci na festyn róbta co chceta, a ja żebym nie składał się wbrew swej woli na jedno i na drugie. Pewnie mogłoby tak być, gdyby nie polityka i śmierdzące interesy zainteresowanych tego typu działalnością.
- -KRK - nie masz wyboru, płacisz czy chcesz czy nie (fundusz kościelny - ok. 5 MLD rocznie się zrzucamy)
- - WOŚP - masz wybór - albo dajesz albo nie. Państwo nie ponosi kosztów, Ty nie ponosisz kosztów, jeśli nie chcesz