Bo zasadniczo wspieram Dżihad Butleriański
LEWACTWO
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Re: LEWACTWO
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
backslifer
- w mackach Zła
No ale przeciez tu sam bardziej prezentujesz postawe takiego wlasnie nastolatka. Jak cos sie nie podoba, to jest zjebane. Pozbawione niuansow zero-jedynkowe myslenie. Dla zasady odmowie komus dazenia do lepszego samopoczucia, bo to dla mnie spierdolenie. No polaczenie nastolatka z moherem jak sie patrzy.
Koledzy wyzej ladnie to wylozyli. Jak komus ma byc lepiej po tranzycji, to chuj z tym, moge sie nawet zwracac do niego tak jak mu sie podoba, bo nic mnie to nie kosztuje i tyle.
A Ty sprowadzasz wszystko do tych najbardziej skrajnych rzeczy w stylu trazycji dzieci (zasadniczo instyntkownie jestem przeciwko), czy jakichs list przedstawiajacych odchylenie tego zagadnienia w strone bardziej lewicowego. Wszystko, zeby wysmiac calosc, i tu wlasnie sie klania to, ze rzeczywistosc jest bardziej zniuansowana, a pomiedzy 100% konserwatywnym podejsciem a tym skrajnie mlodziezowo-lewicowym jest jeszcze cale spektrum.
Ostatnio zmieniony 20-04-2026, 13:26 przez backslifer, łącznie zmieniany 1 raz.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
A co jest złego w ubraniu w zgrabne podsumowanie przez AI na podstawie i po podaniu naukowych źródeł?
Rozumiem, że żaden qrva forumowy Paracelsus i Che nie korzystają?
Rozumiem, że żaden qrva forumowy Paracelsus i Che nie korzystają?
Ostatnio zmieniony 20-04-2026, 13:29 przez trup, łącznie zmieniany 1 raz.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- trup
Ja się odniosłem do KONKRETNEGO cytatu, stwierdzenia dotyczącego BIOLOGII.
A na co wy tam rozkminiacie i dzielicie tę biologię "uwarunkowaną kulturowo" to ja już nie chcę wiedzieć.
- zekke
- rasowy masterfulowicz
belkot totalny. pomijaj niewygodne watki (a jak sie okazuje jestes im przeciwny) ale to ja upraszczam temat XD. pomijaj cale socjologiczno-kulturowe pranie lbow bo tak, upraszczaj "jak komus dobrze to co z tego" czyt sprowadzanie wszystkiego do odczuc, emocji, jak tu lewactwa. masz zerowe pojecie o temacie, strzelam ze przesluchales/przecytales na ten temat totalne nic. pozdrawiam cieplutko. 2XbisdzenderPLbackslifer pisze: ↑20-04-2026, 13:24No ale przeciez tu sam bardziej prezentujesz postawe takiego wlasnie nastolatka. Jak cos sie nie podoba, to jest zjebane. Pozbawione niuansow zero-jedynkowe myslenie. Dla zasady odmowie komus dazenia do lepszego samopoczucia, bo to dla mnie spierdolenie. No polaczenie nastolatka z moherem jak sie patrzy.
Koledzy wyzej ladnie to wylozyli. Jak komus ma byc lepiej po tranzycji, to chuj z tym, moge sie nawet zwracac do niego tak jak mu sie podoba, bo nic mnie to nie kosztuje i tyle.
A Ty sprowadzasz wszystko do tych najbardziej skrajnych rzeczy w stylu trazycji dzieci (zasadniczo instyntkownie jestem przeciwko), czy jakichs list przedstawiajacych odchylenie tego zagadnienia w strone bardziej lewicowego. Wszystko, zeby wysmiac calosc, i tu wlasnie sie klania to, ze rzeczywistosc jest bardziej zniuansowana, a pomiedzy 100% konserwatywnym podejsciem a tym skrajnie mlodziezowo-lewicowym jest jeszcze cale spektrum.
bardziej juz sie nie da, to nie robie ja tylko sama lewica. problem jest taki ze lewacy nie potrafia przynac ze jest to spierdolenie totalne i nowogowno moda, na szczescie nie wszyscy bo masa z tego srodowiska zachowala reszki rozumu aby cisnac z takimi farmazonami, za co oczywiscie sa szkalowani przez te srodowisko przez...wymslanie na nich nowych kolejnych terminow XD np jak feministka ma dosc szopki trans, wykolejencow w damskich kiblach czy biologicznych facetow klepiacych baby po mordzie i zgarniajacych wszystkie medale w sporcie to postepowe lewactwo wymyslilo na nie termin - TERF (skrót od ang. trans-exclusionary radical feminist) to termin określający osoby o poglądach radykalnie feministycznych, które wykluczają kobiety transpłciowe z ruchu feministycznego i nie uznają ich tożsamości płciowej.czy jakichs list przedstawiajacych odchylenie tego zagadnienia w strone bardziej lewicowego.
Takich rzeczy jest pierdyliardy, ofc trzeba troche sluchac/czytac o tym co sie dzieje na swiecie i miec jakies pojecie o gownie ktore idzie z zachodu z 1-2-3 letnim opoznieniem do polski. np jak w polsce nie wykreujesz rasizmu odnosnie czarnych bo nie ma takiej liczby czarnych no to rozkrecone w ostatnich latach masz gender wars, trend ktory przewidzialem w rozmowach ze znajomymi jakies pierdyliard lat temu, wszystko to kopia kopii wykreowane sztucznie w mediach przeze pieniadze danych srodowisk, ale o tym pewnie tez nie masz pojecia.
zeby nie bylo, wrazliwe platki sniegu - jak dla mnie to oczywiscie kazdy tam moze wyciac sobie chuja i przykleic do czola popierdalajac jak jednorozec, a ja moge miec zdanie na ten temat jakie bedzie mi sie chcialo miec.
Ostatnio zmieniony 20-04-2026, 14:23 przez zekke, łącznie zmieniany 1 raz.

- wonsz
- zahartowany metalizator
- zekke
- rasowy masterfulowicz
ototo, kako demonX - dont assume his/her/they/them/joko/ono gender u bigot. baby demony tez moga miec brode + jakas skaryfikacje na klacie widac, moze boobX zostaly usunieteX

-
Wzburzony Obserwator
- zaczyna szaleć
Kolego trupie, cóż za wspaniała odpowiedź, tak bardzo naukowa. Nie tylko obudowana solidnie cytatami ze spełniających najwyższe, akademickie standardy opracowań badawczych ale i uderzająca w samo sedno problemu.trup pisze: ↑20-04-2026, 12:08Już się Panie LukaSS nie zasłaniaj uwarunkowaniami kulturowymi bo to nie ma nic do rzeczy.
-------------------------------
Dwupłciowość i wielopłciowość w świecie zwierząt i ssaków
Dwupłciowość (gonochoryzm): Większość ssaków, w tym człowiek, jest dwupłciowa – istnieją osobniki męskie (samce) i żeńskie (samice), które różnią się budową anatomiczną, fizjologiczną i funkcją rozrodczą. Płeć jest determinowana genetycznie (np. układ XY u człowieka) lub hormonalnie.
Wielopłciowość: W świecie zwierząt występują gatunki, u których płeć nie jest binarna.
- Przykłady:
Hermafrodytyzm (obojnactwo): Niektóre gatunki (np. ślimaki, dżdżownice, niektóre ryby) posiadają zarówno męskie, jak i żeńskie narządy rozrodcze. U ssaków hermafrodytyzm jest niezwykle rzadki i nie występuje naturalnie u ludzi.
Zmiana płci: U niektórych ryb (np. wargacze) płeć może ulegać zmianie w zależności od warunków środowiskowych lub struktury społecznej.
Czy u ludzi występuje dwupłciowość lub wielopłciowość?
Biologicznie: U ludzi płeć jest dwupłciowa (mężczyzna/kobieta), ale nie jest binarna w sensie absolutnym. Istnieją interseksualne wariacje rozwojowe, które mogą prowadzić do cech anatomicznych lub genetycznych niepasujących do typowej definicji męskości lub kobiecości.
Interseksualizm: To zbiór stanów, w których cechy płciowe (chromosomalne, hormonalne, anatomiczne) nie pasują do typowych definicji męskości lub kobiecości. Przykłady:
- Zespół niewrażliwości na androgeny (AIS)
- Zespół Klinefeltera (XXY)
- Zespół Turnera (X0)
Osoby interseksualne mogą mieć cechy obu płci, ale nie są "trzecią płcią" w sensie biologicznym – są to wariacje rozwojowe w obrębie dwupłciowego systemu.
- Hermafrodytyzm prawdziwy (niezwykle rzadki)
Napisałeś:
"Bo mężczyzna to kategoria biologiczna, analogiczna do samca w biologii innych gatunków. [...] jeśli osobnik jest w stanie być matką, to nie jest biologicznie mężczyzną, po prostu. U osób pomiędzy jest o wiele trudniej, ale one raczej nigdy potomstwa nie spłodzą, również ze względów biologicznych."
Co jest prawdziwe?
Mężczyzna jako kategoria biologiczna: Tak, w większości przypadków płeć męska u ssaków (w tym u ludzi) jest zdefiniowana przez obecność chromosomu Y, produkcję plemników i zdolność do zapłodnienia.
Matka = nie mężczyzna: Z biologicznego punktu widzenia, jeśli osobnik jest w stanie urodzić dziecko (posiada macicę, jajniki, zdolność do donoszenia ciąży), to nie jest mężczyzną w klasycznym rozumieniu. To stwierdzenie jest prawdziwe dla typowych przypadków.
Co jest uproszczone lub nieprecyzyjne?
Nie zawsze prawda. Niektóre osoby interseksualne (np. z zespołem Klinefeltera) mogą mieć ograniczoną płodność, ale nie zawsze są całkowicie bezpłodne. Ponadto, dzięki technologiom wspomaganego rozrodu (IVF, ICSI), niektóre osoby interseksualne mogą mieć potomstwo."Osoby pomiędzy [...] raczej nigdy potomstwa nie spłodzą":
Płodność ≠ płeć. Płodność nie jest jedynym wyznacznikiem płci biologicznej. Istnieją mężczyźni (np. po usunięciu jąder) i kobiety (np. z zespołem Turnera), którzy nie są płodni, ale nadal są klasyfikowani jako mężczyźni lub kobiety.
Podsumowanie biologiczne
- Płeć u ssaków (w tym u ludzi) jest dwupłciowa, ale nie binarna – istnieją wariacje (interseksualizm).
- Mężczyzna = samiec w sensie biologicznym, ale definicja ta nie obejmuje wszystkich przypadków (np. osób interseksualnych).
- Zdolność do rozrodu nie jest jedynym kryterium płci – płeć jest złożonym zestawem cech genetycznych, hormonalnych i anatomicznych.
Mam prawo reagować.
- uglak
- Hatefire
AI trenujące się na inbach na Forume, we're doomed 
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- trup
Najciekawsze jest to małe siurki, że nie podważacie tego tylko próbujecie dyskredytować bo chatsrat, bo ejAI,...
Jakie to ma znaczenie kto lub co redaguje odpowiedź, jeśli zawiera prawdziwe informacje z wiarygodnych naukowych źródeł? Masterfulowe grono akademickie...
Podważycie towarzysze? Czy bedziecie sie brandzlować pod stolem?
Jakie to ma znaczenie kto lub co redaguje odpowiedź, jeśli zawiera prawdziwe informacje z wiarygodnych naukowych źródeł? Masterfulowe grono akademickie...
-
Wzburzony Obserwator
- zaczyna szaleć
O, Wielki Siurze, jaj Twych golić niegodnym. Przytocz tytuły opracowań naukowych, to razem sprawdzimy ich wiarygodność.trup pisze: ↑20-04-2026, 18:26Najciekawsze jest to małe siurki, że nie podważacie tego tylko próbujecie dyskredytować bo chatsrat, bo ejAI,...
Potwierdź me przekonanie, że na spektrum seksualnej tożsamości jestem Czarnym Serafimem, wobec czego, z braku laku, idę srać co prawda zawsze do męskiego, ale zawsze też do pisuaru, bo mam ptasią kloakę zamiast ssaczej dupy. Przy sraniu zawsze walę konia, ale to nie jest akt seksualny, to ekspresja mojej tożsamości płciowej.
Mam prawo reagować.
- zekke
- rasowy masterfulowicz
trzeba być dobrze pierdolnietym żeby nie widzieć że jednorożce z X literowych skrotow i Y odmian spektrum spierdolenia i zaburzeń wszelkiej maści to wymysł ostatnich kilkunastu lat, to już nawet co mądrzejsze pedały i lesby to widzą, ale nie metaluchy masterfulu. żadne ajwaj tu nie pomoże.
kosmiczny procent tych zaburzencow po fizyczno chemicznych kastracjach jedzie na prochach do końca życia, inni zostają ćpunami, kurwami, strzelają samobója etc, jak np ta słynna która probowala żyć jak facet, chyba nawet bez "tranzycji".
kiedyś dzieciak dorastal, przechodził przez faze dojrzewania, buntu i się wyrabial jako człowiek lub nie, dzisiaj w wieku 7-8 lat ma prelekcję że w zasadzie może być chlopakiem jeśli jest dziewczyną, a chwile po tym może dostać od życzliwych spierdolin życiowych namiary na chemiczne kastrowanie się i blokery hormonów. w co bardziej "postepowych" krajach jeszcze państwo zadba żeby starzy nie mieli nic do gadania a odpowiednio tęczowy psycholog poprowadzil dzieciaka w stronę nieodwracalnego kalectwa do końca życia bez ich woli, w wieku gdy legalnie nie może jeszcze nawet kupic szluga czy napic się piwa.
na różne tematy mam poglądy typowo lewacko liberalne, ale żeby tego bronić fikolami z gpt trzeba mieć nasrane w czaszce.
kosmiczny procent tych zaburzencow po fizyczno chemicznych kastracjach jedzie na prochach do końca życia, inni zostają ćpunami, kurwami, strzelają samobója etc, jak np ta słynna która probowala żyć jak facet, chyba nawet bez "tranzycji".
kiedyś dzieciak dorastal, przechodził przez faze dojrzewania, buntu i się wyrabial jako człowiek lub nie, dzisiaj w wieku 7-8 lat ma prelekcję że w zasadzie może być chlopakiem jeśli jest dziewczyną, a chwile po tym może dostać od życzliwych spierdolin życiowych namiary na chemiczne kastrowanie się i blokery hormonów. w co bardziej "postepowych" krajach jeszcze państwo zadba żeby starzy nie mieli nic do gadania a odpowiednio tęczowy psycholog poprowadzil dzieciaka w stronę nieodwracalnego kalectwa do końca życia bez ich woli, w wieku gdy legalnie nie może jeszcze nawet kupic szluga czy napic się piwa.
na różne tematy mam poglądy typowo lewacko liberalne, ale żeby tego bronić fikolami z gpt trzeba mieć nasrane w czaszce.

- trup
Sraj sobie dalej radośnie do pisuaru o Wielki Kloclotaurze. Mnie nic do tego. Sam sobie sprawdz źródła swą prawdziwą inteligencją. Wierzę że dasz radę.Wzburzony Obserwator pisze: ↑20-04-2026, 18:56O, Wielki Siurze, jaj Twych golić niegodnym. Przytocz tytuły opracowań naukowych, to razem sprawdzimy ich wiarygodność.trup pisze: ↑20-04-2026, 18:26Najciekawsze jest to małe siurki, że nie podważacie tego tylko próbujecie dyskredytować bo chatsrat, bo ejAI,...
Potwierdź me przekonanie, że na spektrum seksualnej tożsamości jestem Czarnym Serafimem, wobec czego, z braku laku, idę srać co prawda zawsze do męskiego, ale zawsze też do pisuaru, bo mam ptasią kloakę zamiast ssaczej dupy. Przy sraniu zawsze walę konia, ale to nie jest akt seksualny, to ekspresja mojej tożsamości płciowej.
- uglak
Jeśli uważasz to za dyskusję to bez czytania zarówno Twojego jak i mojego AI masz tutaj odpowiedź:trup pisze: ↑20-04-2026, 18:26Najciekawsze jest to małe siurki, że nie podważacie tego tylko próbujecie dyskredytować bo chatsrat, bo ejAI,...
Serio uważasz, że to jakaś dyskusja i bezrefleksyjne przeklejanie coś wnosi? Podważysz to bez AI? Czy będziesz się brandzlować pod stołem z ChatemGPT?Na serio – ten tekst wygląda jakby próbował być jednocześnie podręcznikiem biologii i politycznie bezpiecznym komentarzem. Efekt: ani jedno, ani drugie nie wychodzi dobrze.
1. „Płeć determinowana genetycznie lub hormonalnie”
To zdanie jest po prostu błędne logicznie. U ssaków nie ma żadnego „lub”.
determinacja płci → genetyczna (np. SRY na chromosomie Y)
różnicowanie płci → hormonalne (androgeny, ich receptory itd.)
Hormony nie są alternatywą wobec genetyki, tylko konsekwencją jej działania. To nie są dwa równoległe mechanizmy do wyboru, tylko jeden ciąg przyczynowo-skutkowy. Takie zdanie brzmi naukowo tylko dla kogoś, kto nie rozkłada go na czynniki pierwsze.
2. „Wielopłciowość” jako marketingowy parasol
Autor wrzuca „wielopłciowość”, po czym jako przykłady podaje:
hermafrodytyzm
zmianę płci
Problem: żaden z tych przykładów nie oznacza „więcej niż dwóch płci”.
hermafrodyta → jeden osobnik ma oba zestawy funkcji rozrodczych
zmiana płci → osobnik przechodzi z jednej płci do drugiej
W obu przypadkach nadal operujemy na dwóch rolach reprodukcyjnych (gametach). Nie pojawia się żadna „trzecia płeć biologiczna”.
To jest klasyczne wrzucenie różnych zjawisk do jednego worka, bo brzmi efektownie.
3. Hermafrodytyzm u ludzi: „nie istnieje” → „jednak istnieje”
Najpierw:Potem:„nie występuje naturalnie u ludzi”No to w końcu jak?„hermafrodytyzm prawdziwy (niezwykle rzadki)”
Rzeczywistość:
przypadki ovotestis są opisane w literaturze medycznej
termin „hermafrodytyzm” jest dziś rzadziej używany, zastąpiony przez DSD
Czyli to nie jest zero-jedynkowe „nie ma”. To jest „bardzo rzadkie i złożone”, ale istnieje.
4. „Dwupłciowa, ale nie binarna”
To jest chyba najbardziej „AI-owe” zdanie w całym tekście.
„dwupłciowa” = dwa typy (czyli binarnie)
„nie binarna” = więcej niż dwa
To się wzajemnie wyklucza.
To, co autor próbuje powiedzieć, to:
„model jest binarny, ale rzeczywistość nie zawsze idealnie do niego pasuje”
Tylko że ubiera to w sprzeczne hasła, które dobrze wyglądają, ale nie mają sensu jako definicja.
5. Interseks jako „dowód na niebinarność”
To jest bardzo częsty skrót myślowy i tutaj też się pojawia.
Fakty:
człowiek ma dwa typy gamet: plemniki i komórki jajowe
cały system reprodukcyjny jest wokół tego zbudowany
Interseks:
to wariacje w rozwoju tego systemu
często dotyczą pojedynczych osi (chromosomy, hormony, receptory)
Nie pojawia się:
trzeci typ gamety
trzeci system reprodukcyjny
Czyli:
interseks ≠ dodatkowa płeć biologiczna
To są wyjątki i wariacje, nie nowa kategoria.
6. „Mężczyzna = chromosom Y”
To jest poziom uproszczenia z liceum, który przestaje działać przy pierwszym kontakcie z realnymi przypadkami klinicznymi.
Przykłady:
AIS → XY, ale rozwój fenotypowo żeński
XX z translokacją SRY → rozwój męski
Czyli:
chromosomy same w sobie nie wystarczają
liczy się cały system: geny + ekspresja + hormony + receptory
Autor sam później mówi, że płeć jest „złożona”, ale wcześniej wrzuca definicję, która tę złożoność ignoruje.
7. Definicja płci zmienia się w trakcie tekstu
W jednym miejscu:
płeć = chromosomy
W innym:
płeć = zdolność reprodukcyjna („matka = nie mężczyzna”)
Jeszcze gdzie indziej:
płeć = „zestaw cech”
To są trzy różne kryteria. Nie da się ich używać zamiennie bez wchodzenia w sprzeczności.
To wygląda tak, jakby definicja była dobierana pod konkretne zdanie, a nie odwrotnie.
8. „Matka = nie mężczyzna”
To zdanie jest przedstawione jako oczywistość biologiczna, ale:
opiera się wyłącznie na funkcji reprodukcyjnej
ignoruje, że autor chwilę później sam mówi, że płodność ≠ płeć
Czyli:
raz funkcja jest kluczowa
raz już nie
To nie jest spójne rozumowanie, tylko przełączanie kryteriów.
9. Płodność i interseks – uśrednianie bez treści
To jest klasyczne „coś słyszałem, więc uogólnię”.„raczej nigdy potomstwa nie spłodzą”
DSD to bardzo szeroka grupa:
różne przypadki → różna płodność
od normalnej, przez obniżoną, po brak
Bez rozróżnienia konkretnych jednostek to zdanie jest praktycznie bezwartościowe informacyjnie.
10. Największy problem: brak jednego modelu
Ten tekst nie ma jednego spójnego podejścia. Zamiast tego mamy:
trochę biologii szkolnej
trochę terminologii medycznej
trochę asekuracyjnych dopowiedzeń
Efekt:
wszystko brzmi „rozsądnie”
ale nic nie jest doprowadzone do końca
To jest dokładnie styl generowany przez AI:
maksimum zgodności, minimum precyzji
Podsumowanie w jednym zdaniu
Ten tekst nie przedstawia spójnego modelu płci biologicznej, tylko miesza różne definicje (chromosomy, funkcję rozrodczą, „zestaw cech”) zależnie od kontekstu, przez co każde zdanie da się obronić osobno, ale całość się logicznie rozjeżdża.
jak chcesz, mogę jeszcze dorzucić krótszą, bardziej kąśliwą wersję typu „3 zdania i nokaut” albo serię pojedynczych ripost do cytowania punkt po punkcie
Guilty of being right
- Lukass
Trudna kwestia, bo wymagałaby odsiania osób po prostu mających problemy z tożsamością od osób, które rzeczywiście mają takową niezgodność. Że tacy ludzie istnieją, to nie mam wątpliwości. Ale jednocześnie mam wątpliwość, czy kobieta, która czuje się mężczyzną, chciałaby być matką. Bo tym będzie, matką. Nie ojcem. O tym trochę była ta rozmowa. Nie jestem przecież przeciwnikiem tranzycji jako takiej. Jestem przeciwnikiem pierdolenia, że mężczyzna może urodzić dziecko. Jeśli może urodzić dziecko, to oznacza tyle, że biologicznie jest kobietą. I to bez żadnych cech dwupłciowości, o której Kolega Trup pisze - zaraz się odniosę. Cechy dwupłciowości praktycznie wykluczają możliwość spłodzenia potomstwa. Plus, mamy tu pewne dość poważne efekty prawne - inny wiek emerytalny, inne normy w pracy, inny stosunek do służby wojskowej.Hatefire pisze: ↑20-04-2026, 00:24Z jedną uwagą, czy niezgodność płci fizycznej z tą psychiczną nie jest też aby warunkowana biologicznie? Nie wydaje mi się, żeby to była kwestia kulturowa/wyłącznie kulturowa. Tacy ludzie jednak istnieli w czasach i miejscach gdzie nie bardzo mieli szansę nabyć to "kulturowo".
Inna kwestia jest taka, że niezależnie skąd się taka dysforia płciowa wzięła, a tranzycja ma zwiększyć komfort życia i dobrostan psychiczny, to w sumie dyskusja jest bezcelowa. Jak ktoś złamie rękę to się ją wkłada w gips nie dywagując czy złamał ją bo spadł z roweru, poślizgnął się na oblodzonym chodniku czy spierdolił ze schodów pijany.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Lukass
Już mi tu Kolego Trup nie wklejaj SS, bo się kurwa obrazimy. Przecież nawet Twoja wygenerowana odpowiedź bardziej potwierdza mój punkt widzenia, niż Twój. Przede wszystkim, nie wiem, dlaczego skupiłeś się na dwupłciowości. To wcale nie aż tak rzadki przypadek, ale on wcale niekoniecznie musi prowadzić do identyfikowania się niezgodnie z płcią wpisaną w akcie urodzenia. Więcej, często wcale nie prowadzi, bo przez mocno skopaną gospodarkę hormonalną osoby dwupłciowe mają tendencję do trudności z jakąkolwiek identyfikacją. Nie czują się ani jednym, ani drugim. Ani nawet gender fluid. Po prostu się nie czują. Po drugie, wyszliśmy od wpisu "mężczyzna może urodzić dziecko". Nie, nie może. Jeśli kobieta stała się mężczyzną, a po tym urodziła dziecko, to z dużym prawdopodobieństwem nie była osobą dwupłciową, bo to jednak w większości przypadków wyklucza rodzicielstwo bez ciężkiej terapii. A po tranzycji znacznie cięższej terapii. Była kobietą, biologicznie nadal jest kobietą. Ba, biologicznie jest matką, nie ojcem. Kulturowo i prawnie może być mężczyzną, ale nie biologicznie.
Resztę ładnie podsumował Kolega Uglak, nie będę powtarzał.
I tak finalnie - czy masz jakiekolwiek dane, że osoby poddające się tranzycji są w istocie w większości dwupłciowe? Bo według mojego rozeznania w większości nie są.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- zekke
- rasowy masterfulowicz
rzucam teze ze trup to gptdebil. pozdrawiam. nie umie nawet uzyc narzedzia i przekleja jak bot gowno pod swoja teze. zadne powazne bedania nie istnieja na ten temat bo nie minelo nawet wystarczajaca ilosc czasu na dlugofalowe badania na wieksza skale i sprawdzenie skutkow psychofizycznych + przy danym klimacie politycznym podczas ktorego byl boom na kaleczenie dzieci i pranie lbow to nikt tam nie odwazyl sie tego kwestionowac a kto sie odwazyl byl z automatu cenzurowany, wyciszany, cancelowany. pojedyncze przypadki ze swiata naukowego naglasnialy patologie tego calego zjawiska, od prania lbow przez socjoinzynierie, po psychologow, po wciskanie dzieciakom blokerow i chemii, po w koncu fizyczna kastracje bez zgody rodzicow.
statystyki temacie do rozkminy wlasnej, korelacja z rządami lewactwa ofc przypadkowa:
2000r
W USA praktycznie nie istniały wyspecjalizowane kliniki dla osób transpłciowych jako osobna sieć.
Opieka była ozproszona (pojedynczy lekarze, głównie psychiatrzy/endokrynolodzy),
2007: 1 klinika młodzieżowa (Boston)
2017: co najmniej 41 takich klinik
2020-2023 okolo 271 + setki innych placówek
dziesiątki klinik w każdym regionie USA (np. 19 w samym północnym wschodzie, 17 na zachodzie
W praktyce:
istnieje kilkadziesiąt–ponad 100 wyspecjalizowanych klinik (zwłaszcza dla młodzieży)
plus setki placówek ogólnych (szpitale, prywatne praktyki), które oferują elementy tranzycji
To oznacza wzrost rzędu kilkudziesięcio- do ponad stukrotnego zwiększenia dostępności instytucjonalnej.
Porownujac caly rynek medyczny leczenia nieplodnosci to w kilka lat rynek tranzycji zbliza sie do podobnej wartosci rynkowej, rotfl.
Na szczescie trend idzie w odwrot i ludzie ida powoli po rozum do glowy. W promocji spierdolenia przodowaly ofc za rzadow lewakow usa to inne typowe lewackie gowna jak kanada, hiszpania, szwecja, w skrajnych przypadkach mozna bylo zrobic sobie switcha plci zanim legalnie mozna bylo sie ruchać, o kupnie legalnie alkoholu czy fajek nie wspominajac
meanwhile obecnie w kanadzie rzad idac powoli po rozum do glowy ucina fundusze na te spierdolone farmazony a reakcja odklejonych srodowisk jest jaka jest:
cytujac doslownie, kurwa "MMIWG2SLGBTQQIA+" ;dd i jeszcze jakis retard tutaj bedzie mowil ze cos podkrecam i wyolbrzymiam.
konczy sie kasa z USAID na promowanie wynaturzen i koncza sie tego typu historie, magicznie znika temat na onetach newsweekach i innych, gdzie ostatnio o tym slyszeliscie w mainstremie? raptem panstwa likwiduja doplacanie dzieciakom z problemami psychicznymi do samookaleczenia, raptem przepisy sie zmieniaja etc etc.
wiecej o usaid bo pewnie niektorzy nawet kurwa nie slyszeli.
USAID i finansowanie z rządu USA: Przez lata USAID (którego działalność ma zostać wstrzymana w obecnej formie od 1 lipca 2025 r. i wchłonięta przez Departament Stanu,) finansowało organizacje zajmujące się prawami człowieka, kwestiami migracji, edukacją seksualną czy obroną „wolnych mediów”.
Fundacje prywatne: W mediach wskazuje się m.in. na organizacje powiązane z George’em Sorosem (Open Society Foundations), które aktywnie wspierają ruchy progresywne, LGBT i organizacje pozarządowe o profilu liberalnym w Europie Środkowo-Wschodniej.
Organizacje w Polsce beneficjenci środków z USA: Wśród organizacji, które otrzymywały wsparcie (i wobec których pojawiały się postulaty wstrzymania finansowania przez nową administrację USA), wymieniano:
Helsińska Fundacja Praw Człowieka
Kampania Przeciw Homofobii (KPH)
Fundacja Feminoteka
Stowarzyszenie 61
Krytyka Polityczna (lel)
Polskie Forum Migracyjne
Tour de Konstytucja
statystyki temacie do rozkminy wlasnej, korelacja z rządami lewactwa ofc przypadkowa:
2000r
W USA praktycznie nie istniały wyspecjalizowane kliniki dla osób transpłciowych jako osobna sieć.
Opieka była ozproszona (pojedynczy lekarze, głównie psychiatrzy/endokrynolodzy),
2007: 1 klinika młodzieżowa (Boston)
2017: co najmniej 41 takich klinik
2020-2023 okolo 271 + setki innych placówek
dziesiątki klinik w każdym regionie USA (np. 19 w samym północnym wschodzie, 17 na zachodzie
W praktyce:
istnieje kilkadziesiąt–ponad 100 wyspecjalizowanych klinik (zwłaszcza dla młodzieży)
plus setki placówek ogólnych (szpitale, prywatne praktyki), które oferują elementy tranzycji
To oznacza wzrost rzędu kilkudziesięcio- do ponad stukrotnego zwiększenia dostępności instytucjonalnej.
Porownujac caly rynek medyczny leczenia nieplodnosci to w kilka lat rynek tranzycji zbliza sie do podobnej wartosci rynkowej, rotfl.
Na szczescie trend idzie w odwrot i ludzie ida powoli po rozum do glowy. W promocji spierdolenia przodowaly ofc za rzadow lewakow usa to inne typowe lewackie gowna jak kanada, hiszpania, szwecja, w skrajnych przypadkach mozna bylo zrobic sobie switcha plci zanim legalnie mozna bylo sie ruchać, o kupnie legalnie alkoholu czy fajek nie wspominajac
meanwhile obecnie w kanadzie rzad idac powoli po rozum do glowy ucina fundusze na te spierdolone farmazony a reakcja odklejonych srodowisk jest jaka jest:
cytujac doslownie, kurwa "MMIWG2SLGBTQQIA+" ;dd i jeszcze jakis retard tutaj bedzie mowil ze cos podkrecam i wyolbrzymiam.
konczy sie kasa z USAID na promowanie wynaturzen i koncza sie tego typu historie, magicznie znika temat na onetach newsweekach i innych, gdzie ostatnio o tym slyszeliscie w mainstremie? raptem panstwa likwiduja doplacanie dzieciakom z problemami psychicznymi do samookaleczenia, raptem przepisy sie zmieniaja etc etc.
wiecej o usaid bo pewnie niektorzy nawet kurwa nie slyszeli.
USAID i finansowanie z rządu USA: Przez lata USAID (którego działalność ma zostać wstrzymana w obecnej formie od 1 lipca 2025 r. i wchłonięta przez Departament Stanu,) finansowało organizacje zajmujące się prawami człowieka, kwestiami migracji, edukacją seksualną czy obroną „wolnych mediów”.
Fundacje prywatne: W mediach wskazuje się m.in. na organizacje powiązane z George’em Sorosem (Open Society Foundations), które aktywnie wspierają ruchy progresywne, LGBT i organizacje pozarządowe o profilu liberalnym w Europie Środkowo-Wschodniej.
Organizacje w Polsce beneficjenci środków z USA: Wśród organizacji, które otrzymywały wsparcie (i wobec których pojawiały się postulaty wstrzymania finansowania przez nową administrację USA), wymieniano:
Helsińska Fundacja Praw Człowieka
Kampania Przeciw Homofobii (KPH)
Fundacja Feminoteka
Stowarzyszenie 61
Krytyka Polityczna (lel)
Polskie Forum Migracyjne
Tour de Konstytucja