LEWACTWO

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zekke
rasowy masterfulowicz

Re: LEWACTWO

19-04-2026, 13:26

hcpig pisze:
19-04-2026, 13:00
Chyba się musiałeś nieźle naszukać bo artykuł jest stary, faktycznie ma clickbaitowy tytuł bo powinien zawierać doprecyzowane, że nie chodzi o cis-mężczyzn - to zresztą nie jest ważne ponieważ przemiany społeczne są nieuchronne i co najwyżej można dla oburzonych wkleić wiadomego mema z dziadkiem z Simpsonów.
przeciez tu mozna by bylo terabajty takich rzeczy wklejac, jaki to problem, wiecej pokazuje fakt ze TY myslisz ze ja musialem tego jakos specjalnie sie naszukac i uzywasz tej gownomowy typu "cis-mezczyzn" stary. nieuchronne zmiany spoleczne to np universal basic income czy regulacje rynku nieruchomosci, a nie np promocja transow w przedszkolach do czytania dzieciom czy chemiczno-fizyczna kastracja dzieciaków czy mącenie kilkulatkom na temat wlasnej plci.

z tego samego powodu nichuja to ofc nie ma wspolnego z spoleczno-socjalnymi zalozeniami lewactwa a sluzy jedynie totalnej degrengoladzie spoleczenstwa, co jest tym bardziej zabawne bo tak usilnie wiekszosc walczy tutaj z urojonymi ruskimi gdzie ruscy i chiny przyklaskują tylko z politowaniem patrzac na to dokad zmierza zachod/europa. no i standardowo - wszystko bylo rozkminione i omowione krok po kroku dziesieciolecia temu i dokladnie wg doktryny prania miekkich łbów przez kgb to leci, pol biedy ze tutaj jako tako jest na to hamulec a i zachod lapie jakis balans w tym spierdoleniu.
Obrazek
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

19-04-2026, 13:37

zekke pisze:
19-04-2026, 13:26
wszystko bylo rozkminione i omowione krok po kroku dziesieciolecia temu i dokladnie wg doktryny prania miekkich łbów przez kgb
Czyli sugerujesz, że gdyby nie ZSSR/KGB/DsO to osoby transpłciowe przyporządkowane do niewłaściwch ciał nie decydowałyby się na tranzycję?
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
Awatar użytkownika
Hatefire

19-04-2026, 13:47

hcpig pisze:
19-04-2026, 09:32
Po uważnym obserwowaniu [...]
uglak pisze:
19-04-2026, 11:10
Świetny pomysł, żeby odbrązawiać [...]

Akurat przy robocie na działce, konkretnie likwidacji piaskownicy zrobionej dla bratanka, który wyrósł z tego typu rozrywek, wysłuchałem przed momentem powyższej rozmowy. No i temat pokrewny odbrązawianiu i brązowieniu historii, bo dotyczący polityki historycznej. Polecam ten konkretny odcinek jak i cały podcast. Generalnie tematy historyczne jak i około historyczne. Czasem dla odmiany pojawiają się zagadnienia ufologiczne, ale nie w klimacie Starożytnych kosmitów, tylko analizy przyczyn, reakcji społecznych itp. No, a odcinki gdzie na czynniki pierwsze rozkładany jest Bieszk i mu podobni, to absolute cinema. Szanownemu Koledze Uglakowi, jako patokrakusowi, może się spodobać się, że pojawiają się tam wątki krakoskie, np związane z historią UJ.

Co do Janickiego, to może nie jest to szkodnik największy, ale farmazoniarza i sensata jak na moją tolerancję jest w nim zdecydowanie za wiele. Generalnie przychylam się do opinii Szanownego Kolegi Uglaka, względem tej osoby.
Ostatnio zmieniony 19-04-2026, 13:55 przez Hatefire, łącznie zmieniany 1 raz.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
zekke
rasowy masterfulowicz

19-04-2026, 13:51

czytaj ze zrozumieniem do skutku i dso w to nie mieszaj ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

19-04-2026, 22:32

zekke pisze:
19-04-2026, 12:54
jak to wyżej nie jest dla ciebie spierdolenien to tylko potwierdza to co mówię.
Nie jest. Jebie mnie to. Jeśli ktoś dzięki zmianie płci jest szczęśliwy to niech zmienia. Jeśli zostawi se cipkę aby zrobić se bąbelka - jego sprawa.

Nie musisz tego akceptować ale daj innym decydować za siebie.

Kilkaset lat temu nieakceptowane było ruchanie na boku albo przed ślubem i masę innych rzeczy.
I pewnie nawet dzisiaj bardziej zacofana osoba mogłaby o tobie powiedzieć, że jesteś zjebany, bo robisz coś czego ona nie akceptuje.
Awatar użytkownika
zekke
rasowy masterfulowicz

19-04-2026, 22:52

spojrzenie na temat na poziomie jakiegos zbuntowanego nastolatka, nie ma o czym gadac.
Obrazek
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

19-04-2026, 23:01

zekke pisze:
19-04-2026, 22:52
spojrzenie na temat na poziomie jakiegos zbuntowanego nastolatka, nie ma o czym gadac.
Dziękuję za komplement.
Nie obraź się, ale ty masz spojrzenie na poziomie emerytki w moherowym bereciku.
Awatar użytkownika
zekke
rasowy masterfulowicz

19-04-2026, 23:13

noms
Obrazek
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

19-04-2026, 23:23

empir pisze:
zekke pisze:
Nie jest. Jebie mnie to. Jeśli ktoś dzięki zmianie płci jest szczęśliwy to niech zmienia. Jeśli zostawi se cipkę aby zrobić se bąbelka - jego sprawa.

Kilkaset lat temu nieakceptowane było ruchanie na boku albo przed ślubem i masę innych rzeczy.
I pewnie nawet dzisiaj bardziej zacofana osoba mogłaby o tobie powiedzieć, że jesteś zjebany, bo robisz coś czego ona nie akceptuje.
Zgadzam się w całej rozciągłości w pierwszym akapicie. Z tym zastrzeżeniem, że jeśli masz cipkę, to nie jesteś mężczyzną. Bo mężczyzna to kategoria biologiczna, analogiczna do samca w biologii innych gatunków. Powiem tak, sprawa bywa mocno skomplikowana w sytuacjach granicznych, ale jeśli osobnik jest w stanie być matką, to nie jest biologicznie mężczyzną, po prostu. U osób pomiędzy jest o wiele trudniej, ale one raczej nigdy potomstwa nie spłodzą, również ze względów biologicznych. I one w tym wszystkim mają najtrudniej. Gadanie o cis-mężczyznach (ja pierdolę) tego nie zmieni. Klasyczna nowomowa. Nic nie wnosi.

Ostatni akapit budzi mój sprzeciw. Kilkaset lat temu ruchanie na boku i przed ślubem było na porządku dziennym :lol: Toć pojęcie bękarta znikąd się nie wzięło. Było nieakceptowalne społecznie tylko dla ludzi z określonych warstw społecznych, dla pozostałych było całkowicie akceptowalne.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

19-04-2026, 23:37

Lukass pisze:
empir pisze:
zekke pisze:

Zgadzam się w całej rozciągłości w pierwszym akapicie. Z tym zastrzeżeniem, że jeśli masz cipkę, to nie jesteś mężczyzną. Bo mężczyzna to kategoria biologiczna, analogiczna do samca w biologii innych gatunków. Powiem tak, sprawa bywa mocno skomplikowana w sytuacjach granicznych, ale jeśli osobnik jest w stanie być matką, to nie jest biologicznie mężczyzną, po prostu. U osób pomiędzy jest o wiele trudniej, ale one raczej nigdy potomstwa nie spłodzą, również ze względów biologicznych. I one w tym wszystkim mają najtrudniej. Gadanie o cis-mężczyznach (ja pierdolę) tego nie zmieni. Klasyczna nowomowa. Nic nie wnosi.

Ostatni akapit budzi mój sprzeciw. Kilkaset lat temu ruchanie na boku i przed ślubem było na porządku dziennym :lol: Toć pojęcie bękarta znikąd się nie wzięło. Było nieakceptowalne społecznie tylko dla ludzi z określonych warstw społecznych, dla pozostałych było całkowicie akceptowalne.
Ja pierdole XXI wiek i takie chujowe pojęcie o biologii... no słabo. Ale rozumiem, że sie po prostu na tym nie znasz.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

19-04-2026, 23:53

Lukass pisze:
empir pisze:
zekke pisze:

Nie znasz się na biologii. Ja też się nie znam. Kolega Trup może wyjaśni. Co do cipki. Fakt, to atrybut kobiety. Ale jeśli ona się czuje facetem to ja za głupi aby to zgłębić więc jebać to.

Co do ruchania na boku. W sumie masz rację ale tylko częściowo. I wiesz co miałem na myśli więc wyjaśniać nie będę ;)
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

19-04-2026, 23:55

trup pisze:
19-04-2026, 23:37

Ja pierdole XXI wiek i takie chujowe pojęcie o biologii... no słabo. Ale rozumiem, że sie po prostu na tym nie znasz.
No leżę i wstać nie mogę. To może Kolega mi wyjaśni tę nową biologię, która uwzględnia uwarunkowania kulturowe? :lol:
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

20-04-2026, 00:00

empir pisze:
19-04-2026, 23:53

Nie znasz się na biologii. Ja też się nie znam. Kolega Trup może wyjaśni. Co do cipki. Fakt, to atrybut kobiety. Ale jeśli ona się czuje facetem to ja za głupi aby to zgłębić więc jebać to.

Co do ruchania na boku. W sumie masz rację ale tylko częściowo. I wiesz co miałem na myśli więc wyjaśniać nie będę ;)
No nie znam się. Kolega Trup na pewno wyjaśni, nie mam cienia wątpliwości. Czekam z niecierpliwością, jak to jest z tymi samicami, co to są samcami.

Co do ruchania na boku, Oczywiście, że wiem, co miałeś na myśli. Przyjmuję.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
uglak

20-04-2026, 00:07

Hatefire pisze:
19-04-2026, 13:47

(...) Polecam ten konkretny odcinek jak i cały podcast (...)
Sigillum Authenticum od lat czytuję na FB - może faktycznie trzeba przetestować ich materiały na YT :pray:
Guilty of being right
ODPOWIEDZ