LEWACTWO

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Order_of_Nine_Angels
zaczyna szaleć

Re: LEWACTWO

29-03-2026, 15:00

Masterful I wolność wypowiedzi? Dobre! Pewnie dlatego zamknięto temat covidowy.

Zakon
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

29-03-2026, 15:03

zekke pisze:
29-03-2026, 14:57
debatowanie z ludźmi typu Ziemkiewicz to już mocny sygnał ostrzegawczy, udostepnianie przestrzeni medialnej osobnikom typu Moravietzky itp. no zbiera się tej negatywnej karmy,
o, dopiero zobaczylem jak olo zacytowal. kurwa jakies zapędy cenzorskie, zwlaszcza ze strony ktora probuje nieudolnie kreowac sie na ostoje wolnosci pogladow i wolnosci w generalnie kazdym mozliwym aspekcie, az pociagnietej do absurdu, to jest dopiero padaka. w dziwna strone lecisz stary, jak w 2026 masz zapedy na to komu mozna dawac glos a komu nie. wlasnie na tym polega piekno wolnosci wypowiedzi ze kazdy moze wyglosic swoje mądrosci i od razu wiesz ze masz do czynienia z totalnym idiotą, jak np w przypadku zukowskiej.
To już w ogóle temat na oddzielną dyskusję - cancelowanie debaty z kimkolwiek z 'tamtej strony', a potem jebanie jej za polaryzację. Oczywiście chodzi o realne starcie ze sobą argumentów, a nie bezrefleksyjne zbijanie sobie piątek jak Stano z Braunem.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
zekke
rasowy masterfulowicz

29-03-2026, 15:11

Olo pisze:
29-03-2026, 15:03
a nie bezrefleksyjne zbijanie sobie piątek jak Stano z Braunem.
niby jakis przeblysk miales a tu blyskawicznie wyszlo ze pierdolisz tak samo jak i tamten
Obrazek
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

29-03-2026, 15:23

przepraszam jeżeli uraziłem Twoje uczucia religijne
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
zekke
rasowy masterfulowicz

29-03-2026, 15:28

jaka dziwaczna odpowiedz stary. ofc nie masz mozliwosci urazic mnie w jakikolwiek sposob. a gadajac dla odmiany tak wiesz, na temat tej rozmowy, to wolnosc slowa albo jest albo jej nie ma, to jest zerojedynkowy temat. stano akurat wychodzi na pizde w tym (i nie tylko tym) temacie, bo raz staje po stronie wolnosci wypowiedzi, innym razem bawi sie w zapedy cenzorskie. czyli w sumie pewnie pogladami to wychodzi ze nawet sie zgadzacie lol.
Obrazek
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

29-03-2026, 16:06

zekke pisze:
29-03-2026, 15:28
wolnosc slowa albo jest albo jej nie ma, to jest zerojedynkowy temat. stano akurat wychodzi na pizde w tym (i nie tylko tym) temacie, bo raz staje po stronie wolnosci wypowiedzi, innym razem bawi sie w zapedy cenzorskie
Czy jak w katolickim dzienniku opinii, dajmy na to Gościu Niedzielnym jednemu z dziennikarzy zmieni się wektor i napisze artykuł o tym, że aborcja powinna być dopuszczalna na życzenie i redaktor naczelny mu tego nie puści na łamy, to bawi się w zapędy cenzorskie i godzi w wolność słowa? Nie żebym lubił Stanowskiego (jakieś 2 137 postów na Forume mi świadkiem, że nie), no ale on w tym swoim kanale na jutub jest właśnie rednaczem.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
zekke
rasowy masterfulowicz

29-03-2026, 16:18

problem ze stanowskim, tak jak juz napisalem, jest taki ze on sam juz kurwa nie wie czy chce byc piewca wolnosci w mediach i wprowadzac nowa jakosc czy bawic sie w gowno cenzora, gdzie te drugie mu sie przytrafia czesciej niz rzadziej ostatnio, mota sie jak gowno w przeręblu, a i tak jest to jakies 5 lig wyzej niz "dziennikarstwo" na poziomie tvp (za jednej i drugiej partii) czy tvn, czy np wojewodzkiego.
Obrazek
Awatar użytkownika
hcpig

29-03-2026, 17:32

Olo pisze:
29-03-2026, 14:30
przecież to jakieś prymitywne commentary dla ... no właśnie... dla nastolatków.
Mam zupełnie inne wrażenie, forma jest rozwlekła przez formułę commentary na żywo a język przyjęty od lat w bąbelku autorki ale wszystko to doskonale pasuje do wypunktowania dwóch kolesi którzy:

1. Będą bezdzietnymi kawalerami w okolicach 40-stki wypominają innym z pozycji guru, że nie przyczyniają się do zwiększenia populacji bo są dziecinni i mają zjebane hobby a tym samym priorytety.

2. Stosują język typu 'drzwiej' zamiast 'kiedyś' żeby atakować tych co mówią np. 'meny munz egoł'

3. Opowiadają o 'braku szacunki do innych i samego siebie' wypowiadając o ludziach, którzych np. noszą koszuki Burzum. Albo Dragon Ball. Albo Wiedźmina, whatever, narzekają jakby mieli bo 60 lat na gówniarzerję a sami pretensjonalnie, dla dodania sobie powagi stylizują na smutnych wąsatych panów w dobrze skrojonych garniturach, no WCHUJ lewicowe problemy, zwłaszcza że jakoś nie oderwało się ludziom noszącym na bluzy klubów sportowych, szale i inne gówna.

Reasumują bezbłędna medialna egzekucja dwóch nerdów, którzy się po prostu odklelili a co nimi powodowało i jak do tego doszło?

Obrazek
zekke pisze:
29-03-2026, 14:57

o, dopiero zobaczylem jak olo zacytowal. kurwa jakies zapędy cenzorskie, zwlaszcza ze strony ktora probuje nieudolnie kreowac sie na ostoje wolnosci pogladow i wolnosci w generalnie kazdym mozliwym aspekcie, az pociagnietej do absurdu, to jest dopiero padaka. w dziwna strone lecisz stary, jak w 2026 masz zapedy na to komu mozna dawac glos a komu nie. wlasnie na tym polega piekno wolnosci wypowiedzi ze kazdy moze wyglosic swoje mądrosci i od razu wiesz ze masz do czynienia z totalnym idiotą, jak np w przypadku zukowskiej.
Nie chodzi o cenzurę ale o to, że jak widz debat zapraszanie jakiś sprzedajnych dziennikarzy partyjnych, którzy nie mają do powiedzenia nic poza przekaz dnia nie ma żadnego sensu i obniża poziom oraz wiarygodność podcastu. Można polemizować z kimś, kogo poglądy mogę uważać za wraże ale są to ciekawi dyskutanci. Niech zaproszą np. Marcina Palade a i chuj tam, nawet Sykula Sykulewicza Sykutina, na pewno będzie to ciekawsze niż kolejny randomowy żołnierz pisdowski.

Jak powiem, że zapraszanie nie tylko Moravietzkiego ale i SZMa****iego albo Zero to strata czasu antenowego to też będziesz walczył żeby właśnie takim typom udostępniać pole do promocji? Bo nic ciekawego od siebie takie osoby nie wniosą.

A i żeby nie było, na lewicy jest też trochę osób, którym bym nie poświęcał czasu np. BieDrone.
Ostatnio zmieniony 29-03-2026, 17:50 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
Awatar użytkownika
zekke
rasowy masterfulowicz

29-03-2026, 17:47

ja bym dal gadać jednym i drugim bo na tym wolność słowa polega i tym się właśnie stary różnimy. ofc można mieć na to wyjebane i uprawiac jednostronny selekcjonowany przekaz medialny.
Obrazek
Awatar użytkownika
hcpig

29-03-2026, 17:51

Jaki jednostronny? Nie widzisz różnicy między takim Palade a dzbanami nadającymi w Ruspublice czy Tygodniku Rybackim?
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
Awatar użytkownika
zekke
rasowy masterfulowicz

29-03-2026, 17:54

już napisałem wszystko co miałem do napisania w tym temacie. albo umożliwisz gadanie jednej i drugiej stronie albo robisz selekcje pod swoją narrację, nie wiem czego w tym można nie czaić.
Obrazek
Awatar użytkownika
Hatefire

29-03-2026, 18:33

hcpig pisze:
29-03-2026, 17:32
Olo pisze:
29-03-2026, 14:30
przecież to jakieś prymitywne commentary dla ... no właśnie... dla nastolatków.
Mam zupełnie inne wrażenie, forma jest rozwlekła przez formułę commentary na żywo a język przyjęty od lat w bąbelku autorki ale wszystko to doskonale pasuje do wypunktowania dwóch kolesi którzy:

1. Będą bezdzietnymi kawalerami w okolicach 40-stki wypominają innym z pozycji guru, że nie przyczyniają się do zwiększenia populacji bo są dziecinni i mają zjebane hobby a tym samym priorytety.

2. Stosują język typu 'drzwiej' zamiast 'kiedyś' żeby atakować tych co mówią np. 'meny munz egoł'

3. Opowiadają o 'braku szacunki do innych i samego siebie' wypowiadając o ludziach, którzych np. noszą koszuki Burzum. Albo Dragon Ball. Albo Wiedźmina, whatever, narzekają jakby mieli bo 60 lat na gówniarzerję a sami pretensjonalnie, dla dodania sobie powagi stylizują na smutnych wąsatych panów w dobrze skrojonych garniturach, no WCHUJ lewicowe problemy, zwłaszcza że jakoś nie oderwało się ludziom noszącym na bluzy klubów sportowych, szale i inne gówna.

Reasumują bezbłędna medialna egzekucja dwóch nerdów, którzy się po prostu odklelili a co nimi powodowało i jak do tego doszło?
Long story short. Dwóch pretensjonalnych kabotynów spruło się, że obecnie ludzie mają jakieś hobby, No jakby kiedyś, w tych mitycznych lepszych czasach, nie zbierali znaczków albo nie hodowali gupików. Nie wiem, może ich wkurza, że ludzie sklejają modele samolotów zamiast słuchać ich smętnego pierdolenia i monetyzacja nie taka jakby chcieli xD
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

29-03-2026, 19:36

Trochę sobie dopowiedzieliście do tego co tam jest w treści i sporo przemilczeliście, ale jeszcze raz - nie chcę bronić tego odcinka, a nawet nie odcinka tego jednego segmentu z tego odcinka bo, jak wspomniałem, nie czuję że był potrzebny. Mimo wszystko nie wiem czy znajdziecie bardziej przekonujących tłumaczy idei socjaldemokracji niż tych "dwóch pretensjonalnych kabotynów" trzymających wg. mnie w zdecydowanej większości z ogromnej ilości publikowanych przez siebie materiałów bardzo wysoki poziom - nawet jeżeli nie zawsze się zgadzam. Może jednak zbulwersowana Kasia jest lepsza? Nie wiem.

Mnie osobiście dziwi jakakolwiek popularność tych pozbawionych własnych poglądów kundelków latających za innymi osobami z dużo większymi zasięgami łapiąc ich za słówka i pastwiąc się nad jakimś wyrwanym z całości promilem ich publikacji.
Awatar użytkownika
Hatefire

29-03-2026, 20:08

Olo pisze:
29-03-2026, 19:36
Mimo wszystko nie wiem czy znajdziecie bardziej przekonujących tłumaczy idei socjaldemokracji niż tych "dwóch pretensjonalnych kabotynów" trzymających wg. mnie w zdecydowanej większości z ogromnej ilości publikowanych przez siebie materiałów bardzo wysoki poziom - nawet jeżeli nie zawsze się zgadzam. Może jednak zbulwersowana Kasia jest lepsza? Nie wiem.
Może się mylę, bo ja nie jestem targetem, choćby z tego względu, że korepetycji z socjaldemokracji nie potrzebuję. Natomiast nie rozpędzałbym się z tym, że są przekonujący. To raczej po prostu monetyzacja banieczki. Nawet kontrowersje wokół tych koszulek są banieczkowe, generalnie wiedzą o nich Kasia Babis i Jester słuchający Kasi Babis. Ja się dowiedziałem o temacie od niego na Forume i dopiero sprawdziłem o co kaman. I tak już prędzej Kasia jest w stanie dotrzeć z swoim kontentem i przekazem do nowych duszyczek niż ci dwaj smętni nudziarze ględzący te smuty dla użytkowników, którzy w 90% i tak są przekonani. Nie żebym uważał, że Kasia Babis produkuje jakościowy kontent (z zastrzeżeniem, że ja zasadniczo nie słucham tego typu podcastów, ale z tego co posłuchałem, to nic ciekawego ani nowego się od niej nie dowiem, no seria dziady polskiej fantastyki była fajna, ale to pogranicze popkultury i polityki było; na marginesie Babis też ja ci dwaj miała swoje przejścia z banieczką lewicową za sprawą chlebtubegate i zalandogate hehe).
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
ODPOWIEDZ