POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

Re: POlitykowanie

02-01-2026, 18:04

hcpig pisze:
02-01-2026, 17:33
Do tego dochodzi brak weryfikacji źródeł a żródłami są - 'niezależne strony' oraz stare dobre 'trust me bro'.

Niezła była beka kiedyś z Cejrowskim, który na randomowej stronce przeczytał fejka o tym, że w Izrealu grozi 15 lat więzienia za stawianie masztów dla sieci 5G. Oczywiście o wszystkim opowiadał z wielkim przekonaniem i w tonie eksperta.
DST pisze:
02-01-2026, 15:00
Dla niektórych mam wrażenie wszystko co jest zwrócone przeciw mainstreamowi jest automatycznie prawdziwe.
Black metal.
Z tym Cejrowskim widziałem to ostatnio. W natłoku informacji ludziom się tak pojebało, że już nie składają rzeczy do kupy po prostu, ktoś może powiedzieć im cokolwiek i powtarzać każdą głupotę 100 razy, to będą go chwalić za konsekwencję i mylić to z prawdą.
Sparuję w sportach walki (ogólnie rzecz ujmując) często z młodszym chłopakiem, który jest fanem Brauna. Ogólnie jest w normalnych kontaktach sympatycznym kolesiem. Zaczęliśmy kiedyś rozmowę na ten temat i koleś powtarzał tylko jak maszyna "Niemcy złe, Unia zła, Eurokołchoz" itd. Zapytałem go bodajże z którą stroną powinniśmy iść razem w wypadku wojny, gdzie się żyje lepiej niż w UE, jaką widzi drogę dla Polski itp. Zdałem sobie sprawę, że on nigdy nie zadał sobie tych pytań - po prostu jakiś autorytet polityczny mu powiedział że jest tak i tak i przemyślał to za niego.
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

02-01-2026, 18:10

hcpig pisze:
Do tego dochodzi brak weryfikacji źródeł a żródłami są - 'niezależne strony' oraz stare dobre 'trust me bro'.

Niezła była beka kiedyś z Cejrowskim, który na randomowej stronce przeczytał fejka o tym, że w Izrealu grozi 15 lat więzienia za stawianie masztów dla sieci 5G. Oczywiście o wszystkim opowiadał z wielkim przekonaniem i w tonie eksperta.
DST pisze:
Dla niektórych mam wrażenie wszystko co jest zwrócone przeciw mainstreamowi jest automatycznie prawdziwe.
Black metal.
Tak na marginesie. Przy okazji dyskusji w czasie ostatnich wyborów prezydenckich pisząc o Magdalenie Biejat używałeś określenia NekoMagda. Nie wiedziałem o co chodzi z tym "neko". Niedawno dowiedziałem się przypadkiem.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
hcpig

02-01-2026, 18:17

Rozumiem, że natrafiłeś na japońskie lore?
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
Awatar użytkownika
Hatefire

02-01-2026, 18:28

hcpig pisze:
02-01-2026, 18:17
Rozumiem, że natrafiłeś na japońskie lore?
Tak. Ja akurat nigdy nie wkręciłem się w mangę, anime, czy jrpg. Zawsze odbijałem się od stylistyki. Nie oceniam czy to dobre czy złe, nie w moim guście po prostu, nie moje uniwersum stylistyczne. Natomiast tak trochę badałem sobie recepcję pewnych tropów kulturowych. Było to spowodowane obejrzeniem Godzilla Minus One. Naprawdę zajebisty film. No i natknąłem się na fenomen neko girls. No i fakt, Magdalenie Biejat chyba faktycznie byloby do twarzy z kocimi uszami.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
hcpig

02-01-2026, 18:32

Ech, no przecież po debacie w Końskich było:

Obrazek

A Nekomata to w japońskim folkorze taki koci demon.
Awatar użytkownika
Nerwowy

05-01-2026, 17:55

DST pisze:
02-01-2026, 18:04
hcpig pisze:

DST pisze:
Black metal.
Z tym Cejrowskim widziałem to ostatnio. W natłoku informacji ludziom się tak pojebało, że już nie składają rzeczy do kupy po prostu, ktoś może powiedzieć im cokolwiek i powtarzać każdą głupotę 100 razy, to będą go chwalić za konsekwencję i mylić to z prawdą.
Sparuję w sportach walki (ogólnie rzecz ujmując) często z młodszym chłopakiem, który jest fanem Brauna. Ogólnie jest w normalnych kontaktach sympatycznym kolesiem. Zaczęliśmy kiedyś rozmowę na ten temat i koleś powtarzał tylko jak maszyna "Niemcy złe, Unia zła, Eurokołchoz" itd. Zapytałem go bodajże z którą stroną powinniśmy iść razem w wypadku wojny, gdzie się żyje lepiej niż w UE, jaką widzi drogę dla Polski itp. Zdałem sobie sprawę, że on nigdy nie zadał sobie tych pytań - po prostu jakiś autorytet polityczny mu powiedział że jest tak i tak i przemyślał to za niego.
No cóż lata urabiania ciemnej masy przez wszelkiego rodzaju dzikich trenerów, stanowskich czy innych, "oświeconych" youtuberów, profile na peju kiedyś przynajmniej jeszcze udające branżowe czy tematyczne ew. przejęte kilka lat temu, opłacane "reportaże" na yt z podróży po Białorusi i Rosji mające pokazać jakie to są niby fajne do życia kraje doprowadziły do miejsca w kórym jesteśmy teraz gdzie poseł PiS czy Konfederacji wrzuca na socjale ordynarne AI gówno albo pocięty film z zupełnie innego miejsca i przedstawiający odmienną sytuację niż w podpisie i tak jest lajkowany i podawany dalej grubymi tysiącami o ile tylko wpisuje się w narrację Tusk/EU bad, Chiny/Rosja stronk. Najzabawniejsze że przodują w tym "ludzie" o prawicowych poglądach kreujący się na niedających się zmanipulować racjonalistów.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
mocny2_3
zahartowany metalizator

06-01-2026, 16:46

Granice spierdolenie mózgowego zostały tutaj przekroczone o sto poziomów.
Koleś odpala wetteronline.de i robi z tego propagande a zjeby pisowskie to łykają.Ja bym ich wszzystkich poprostu spalił, zamknął w stodole, oblał benzyną i spalił.
Awatar użytkownika
Nerwowy

06-01-2026, 17:38

mocny2_3 pisze:
Ja bym ich wszzystkich poprostu spalił, zamknął w stodole, oblał benzyną i spalił.
To oczywiste.
tabaluga
weteran forumowych bitew

06-01-2026, 21:42

Nerwowy pisze:
06-01-2026, 17:38
mocny2_3 pisze:
Ja bym ich wszzystkich poprostu spalił, zamknął w stodole, oblał benzyną i spalił.
To oczywiste.
UU grubo , takie teksty to chyba już pod jakiś paragraf podpadają ... a tym czasem łapcie swojego ulubionego psiaka tfardziele

Obrazek
MAGA
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

06-01-2026, 22:04

mocny2_3 pisze:

Granice spierdolenie mózgowego zostały tutaj przekroczone o sto poziomów.
Koleś odpala wetteronline.de i robi z tego propagande a zjeby pisowskie to łykają.Ja bym ich wszzystkich poprostu spalił, zamknął w stodole, oblał benzyną i spalił.
Już pomijam uwagę o paleniu i wszystko inne :lol: Ale tak mi się wydaje, że gdyby polska prognoza pogody obejmowała terytorium Niemiec, to też byłoby Monachium, a nie München, oraz Kolonia, a nie Köln.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

07-01-2026, 06:11

„Nie wiadomo, gdzie on się podziewa."
- tyle miał do powiedzenia jeden z myśliwych z Koła Łowieckiego Ślęża polujących na dziki w okolicy Sulistrowic. Jak informuje W imieniu Przyrody Ślęży ranne zwierzę broczące krwią musiało przemieszczać się przez tereny zabudowane. Krew na butach, kołach samochodu. Bioasekuracja? A kogo to obchodzi. Oznakowanie polowania zbiorowego? Mamy to gdzieś. Policja potwierdziła obecność śladów krwi oraz szczeciny dzika. Podczas interwencji wskazano funkcjonariuszom Policji na konieczność pobrania próbek do badań w kierunku ASF. Przypomnę, na walkę z ASF polegającą na odstrzale dzików z budżetu państwa poszło ponad 500 mln zł w ciągu 4 lat. Pieniądze wzięły koła łowieckie i myśliwi. Niektórzy na łatwy zarobek jeździli na drugi koniec Polski. Kolejne miliony płyną. Pomimo drastyczne redukcji populacji na dużych obszarach, w ostatnich kilku lata ASF rozwijał się eksplozywnie.

Kto go roznosi?

Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

07-01-2026, 07:00

Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Nerwowy

07-01-2026, 12:17

Tomasz mógłby się wypowiedzieć, ale ostatnio coś chyba niedysponowany :hehehe:
Awatar użytkownika
Hatefire

07-01-2026, 13:23

Obrazek

Dobrze wiedzieć, że media publiczne dbają o priorytety. To fejs programu polskiego radia dla obcokrajowców.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
tomaszm

07-01-2026, 16:58

Nerwowy pisze:
Coś Ci się pomieszało.

Wracając do tematu - banda śmieci, ludzi zresztą jak w wielu innych środowiskach nie powinni istnieć i życzę im wszystkiego co najgorsze. Nie chcę mi się rozwijać z drugiej strony podludzie kupczacy życiem dla pieniędzy nie zasługują na szerszy komentarz.

Zewsząd śmieci nadających się do ututylizcji spływu rynsztokowego dużo. Zresztą łowectwo to nie wyjątek. W branży prawniczej odpadów jeszcze więcej.
Awatar użytkownika
hcpig

07-01-2026, 17:57

Gdyby nie lewica to rozwój społeczeństw byłyby w piździe więc szanuj może NL i Razem zamiast popierać swoich funfli z PeŁo na których ciągle narzekasz że Cię wykolegowali.
tomaszm

07-01-2026, 18:07

Twoi Koledzy z Lewicy blokują mi uzyskanie decyzji odpadej od 2 lat. Zrobili ze mnie kryminał w reportażach mediów współczesnych. Stoją na straży normalnego rozwoju. Wolałbym gale odpierdolić Metznemi czy Bosakowi jak mieć z lewica cokolwiek wspólnego. Dosłownie.

Nie mogę się nadziwić ze do ministerstwa środowiska sa dopuszczone osoby jakie są. Niszcząc przedsiębiorców platforma sama pisze sobie wyrok. Ministerstwo środowiska obecnie działa po omacku. Gdzie reszta...

Ja tam każdy cios zniosę i dam sobie radę. Ja sobie dam. Bo kuty jestem. Gdzie reszta?

Ta Twoja zjebana kreatynka z Lewicy nie zasługuje żeby kutasa wbisc po same jaja w jej ryj niewydrzaony. Jebany śmiec nie jest w stanie wymienić sąsiadujące kraje. Taka to kurwa lewica. Życzę suce że jak się skończy dzień dziecka to tektrujące środowiska lewackie ktoś odsunie od uczestniczenia w władzy. A później ktoś pięścią jej fisting zrobi w ręce z kastetem.
tomaszm

07-01-2026, 20:46

Nerwowy pisze:

Właśnie wróciłem do domu. Wierzysz w ten sposób kretynizmu, wierzysz w tą zjebaną narrację ż serio myśłiwi odpowiadają za wszelaki problem? albo najporywiściej jest zwalić ból dupy na kogoś? Może warto żebyś przemyślał
,że najczęściej zwierzyna pada ofiarą postronnych osób...tj choćby kłusowników.

To zę najłatwiej jest obarczyć myśliwych kurwo leniwa bo, jesteś zbyt leniwy i ograniczony żęby sobie uzmysłowić ,że to praca, I zwijanie tego ścierwa niespecjalnie powoduje erakcję.

Ale w twoim obsranym mniemaniu za wszystko odpowiadają myśliwi- zastrzelona nielegalnie zwierzyna myśliwi,- włoki skrojone we spół na mięsno na drodze0 myśliwi-

tak se ujebałeś w głowie ,że za każdym nawet przestępczym środowiskiem polującym gdzieś w głębokiej Afryce to polscy myśliwi. NIe wpadłbys na pomysł ,że istnieją grupy przesztępcze które podciągają się pod myśliwych bo im łatwiej.
Ostatnio zmieniony 07-01-2026, 20:57 przez tomaszm, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Nerwowy

07-01-2026, 20:52

:D
tomaszm

07-01-2026, 20:58

NIe jest tak mądralo?

Jeśli chiacłabyś walczyć z tego typu patologią potrzebne są narzędzia. Na moment obecny nie ma nic chyba ze na kogoś doniesiesz.

Widziołąśc ktoś kiedyś myśliwych w lesie tak serio? Kurwa uwierzę jak ktoś mi pokarze. Myśliwi polują w nocy albo nad ranem gdzie prawdopodobieństwo spotkania ludzie graniczny na poziomie niewiarygodnym.

Oczywiście są jakieś ciule niemyte polujące dla złych pobudek-są tacy. Tylko takich ścigać,zgłszać i wyrywać jak chwasty.
ODPOWIEDZ