Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
DST
- rasowy masterfulowicz
02-01-2026, 18:04
hcpig pisze: ↑02-01-2026, 17:33
Do tego dochodzi brak weryfikacji źródeł a żródłami są - 'niezależne strony' oraz stare dobre 'trust me bro'.
Niezła była beka kiedyś z Cejrowskim, który na randomowej stronce przeczytał fejka o tym, że w Izrealu grozi 15 lat więzienia za stawianie masztów dla sieci 5G. Oczywiście o wszystkim opowiadał z wielkim przekonaniem i w tonie eksperta.
DST pisze: ↑02-01-2026, 15:00
Dla niektórych mam wrażenie wszystko co jest zwrócone przeciw mainstreamowi jest automatycznie prawdziwe.
Black metal.
Z tym Cejrowskim widziałem to ostatnio. W natłoku informacji ludziom się tak pojebało, że już nie składają rzeczy do kupy po prostu, ktoś może powiedzieć im cokolwiek i powtarzać każdą głupotę 100 razy, to będą go chwalić za konsekwencję i mylić to z prawdą.
Sparuję w sportach walki (ogólnie rzecz ujmując) często z młodszym chłopakiem, który jest fanem Brauna. Ogólnie jest w normalnych kontaktach sympatycznym kolesiem. Zaczęliśmy kiedyś rozmowę na ten temat i koleś powtarzał tylko jak maszyna "Niemcy złe, Unia zła, Eurokołchoz" itd. Zapytałem go bodajże z którą stroną powinniśmy iść razem w wypadku wojny, gdzie się żyje lepiej niż w UE, jaką widzi drogę dla Polski itp. Zdałem sobie sprawę, że on nigdy nie zadał sobie tych pytań - po prostu jakiś autorytet polityczny mu powiedział że jest tak i tak i przemyślał to za niego.
-
Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
02-01-2026, 18:10
Do tego dochodzi brak weryfikacji źródeł a żródłami są - 'niezależne strony' oraz stare dobre 'trust me bro'.
Niezła była beka kiedyś z Cejrowskim, który na randomowej stronce przeczytał fejka o tym, że w Izrealu grozi 15 lat więzienia za stawianie masztów dla sieci 5G. Oczywiście o wszystkim opowiadał z wielkim przekonaniem i w tonie eksperta.
Dla niektórych mam wrażenie wszystko co jest zwrócone przeciw mainstreamowi jest automatycznie prawdziwe.
Black metal.
Tak na marginesie. Przy okazji dyskusji w czasie ostatnich wyborów prezydenckich pisząc o Magdalenie Biejat używałeś określenia NekoMagda. Nie wiedziałem o co chodzi z tym "neko". Niedawno dowiedziałem się przypadkiem.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
hcpig
02-01-2026, 18:17
Rozumiem, że natrafiłeś na japońskie lore?
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
-
Hatefire
02-01-2026, 18:28
hcpig pisze: ↑02-01-2026, 18:17
Rozumiem, że natrafiłeś na japońskie lore?
Tak. Ja akurat nigdy nie wkręciłem się w mangę, anime, czy jrpg. Zawsze odbijałem się od stylistyki. Nie oceniam czy to dobre czy złe, nie w moim guście po prostu, nie moje uniwersum stylistyczne. Natomiast tak trochę badałem sobie recepcję pewnych tropów kulturowych. Było to spowodowane obejrzeniem Godzilla Minus One. Naprawdę zajebisty film. No i natknąłem się na fenomen neko girls. No i fakt, Magdalenie Biejat chyba faktycznie byloby do twarzy z kocimi uszami.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
hcpig
02-01-2026, 18:32
Ech, no przecież po debacie w Końskich było:
A Nekomata to w japońskim folkorze taki koci demon.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
-
Nerwowy
05-01-2026, 17:55
DST pisze: ↑02-01-2026, 18:04
Black metal.
Z tym Cejrowskim widziałem to ostatnio. W natłoku informacji ludziom się tak pojebało, że już nie składają rzeczy do kupy po prostu, ktoś może powiedzieć im cokolwiek i powtarzać każdą głupotę 100 razy, to będą go chwalić za konsekwencję i mylić to z prawdą.
Sparuję w sportach walki (ogólnie rzecz ujmując) często z młodszym chłopakiem, który jest fanem Brauna. Ogólnie jest w normalnych kontaktach sympatycznym kolesiem. Zaczęliśmy kiedyś rozmowę na ten temat i koleś powtarzał tylko jak maszyna "Niemcy złe, Unia zła, Eurokołchoz" itd. Zapytałem go bodajże z którą stroną powinniśmy iść razem w wypadku wojny, gdzie się żyje lepiej niż w UE, jaką widzi drogę dla Polski itp. Zdałem sobie sprawę, że on nigdy nie zadał sobie tych pytań - po prostu jakiś autorytet polityczny mu powiedział że jest tak i tak i przemyślał to za niego.
No cóż lata urabiania ciemnej masy przez wszelkiego rodzaju dzikich trenerów, stanowskich czy innych, "oświeconych" youtuberów, profile na peju kiedyś przynajmniej jeszcze udające branżowe czy tematyczne ew. przejęte kilka lat temu, opłacane "reportaże" na yt z podróży po Białorusi i Rosji mające pokazać jakie to są niby fajne do życia kraje doprowadziły do miejsca w kórym jesteśmy teraz gdzie poseł PiS czy Konfederacji wrzuca na socjale ordynarne AI gówno albo pocięty film z zupełnie innego miejsca i przedstawiający odmienną sytuację niż w podpisie i tak jest lajkowany i podawany dalej grubymi tysiącami o ile tylko wpisuje się w narrację Tusk/EU bad, Chiny/Rosja stronk. Najzabawniejsze że przodują w tym "ludzie" o prawicowych poglądach kreujący się na niedających się zmanipulować racjonalistów.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
mocny2_3
- zahartowany metalizator
06-01-2026, 16:46
Granice spierdolenie mózgowego zostały tutaj przekroczone o sto poziomów.
Koleś odpala wetteronline.de i robi z tego propagande a zjeby pisowskie to łykają.Ja bym ich wszzystkich poprostu spalił, zamknął w stodole, oblał benzyną i spalił.
-
Nerwowy
06-01-2026, 17:38
mocny2_3 pisze: ↑06-01-2026, 16:46
Ja bym ich wszzystkich poprostu spalił, zamknął w stodole, oblał benzyną i spalił.
To oczywiste.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
tabaluga
- weteran forumowych bitew
06-01-2026, 21:42
Nerwowy pisze: ↑06-01-2026, 17:38
Ja bym ich wszzystkich poprostu spalił, zamknął w stodole, oblał benzyną i spalił.
To oczywiste.
UU grubo , takie teksty to chyba już pod jakiś paragraf podpadają ... a tym czasem łapcie swojego ulubionego psiaka tfardziele

MAGA
-
Lukass
- zahartowany metalizator
06-01-2026, 22:04
Granice spierdolenie mózgowego zostały tutaj przekroczone o sto poziomów.
Koleś odpala wetteronline.de i robi z tego propagande a zjeby pisowskie to łykają.Ja bym ich wszzystkich poprostu spalił, zamknął w stodole, oblał benzyną i spalił.
Już pomijam uwagę o paleniu i wszystko inne

Ale tak mi się wydaje, że gdyby polska prognoza pogody obejmowała terytorium Niemiec, to też byłoby Monachium, a nie München, oraz Kolonia, a nie Köln.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
-
trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
07-01-2026, 06:11
„Nie wiadomo, gdzie on się podziewa." - tyle miał do powiedzenia jeden z myśliwych z Koła Łowieckiego Ślęża polujących na dziki w okolicy Sulistrowic. Jak informuje W imieniu Przyrody Ślęży ranne zwierzę broczące krwią musiało przemieszczać się przez tereny zabudowane. Krew na butach, kołach samochodu. Bioasekuracja? A kogo to obchodzi. Oznakowanie polowania zbiorowego? Mamy to gdzieś. Policja potwierdziła obecność śladów krwi oraz szczeciny dzika. Podczas interwencji wskazano funkcjonariuszom Policji na konieczność pobrania próbek do badań w kierunku ASF. Przypomnę, na walkę z ASF polegającą na odstrzale dzików z budżetu państwa poszło ponad 500 mln zł w ciągu 4 lat. Pieniądze wzięły koła łowieckie i myśliwi. Niektórzy na łatwy zarobek jeździli na drugi koniec Polski. Kolejne miliony płyną. Pomimo drastyczne redukcji populacji na dużych obszarach, w ostatnich kilku lata ASF rozwijał się eksplozywnie.
Kto go roznosi?

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
07-01-2026, 07:00
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)