Z tym Cejrowskim widziałem to ostatnio. W natłoku informacji ludziom się tak pojebało, że już nie składają rzeczy do kupy po prostu, ktoś może powiedzieć im cokolwiek i powtarzać każdą głupotę 100 razy, to będą go chwalić za konsekwencję i mylić to z prawdą.hcpig pisze: ↑02-01-2026, 17:33Do tego dochodzi brak weryfikacji źródeł a żródłami są - 'niezależne strony' oraz stare dobre 'trust me bro'.
Niezła była beka kiedyś z Cejrowskim, który na randomowej stronce przeczytał fejka o tym, że w Izrealu grozi 15 lat więzienia za stawianie masztów dla sieci 5G. Oczywiście o wszystkim opowiadał z wielkim przekonaniem i w tonie eksperta.
Black metal.
Sparuję w sportach walki (ogólnie rzecz ujmując) często z młodszym chłopakiem, który jest fanem Brauna. Ogólnie jest w normalnych kontaktach sympatycznym kolesiem. Zaczęliśmy kiedyś rozmowę na ten temat i koleś powtarzał tylko jak maszyna "Niemcy złe, Unia zła, Eurokołchoz" itd. Zapytałem go bodajże z którą stroną powinniśmy iść razem w wypadku wojny, gdzie się żyje lepiej niż w UE, jaką widzi drogę dla Polski itp. Zdałem sobie sprawę, że on nigdy nie zadał sobie tych pytań - po prostu jakiś autorytet polityczny mu powiedział że jest tak i tak i przemyślał to za niego.