niezapominajmy o niezdrowym, tłumionym podnieceniu.
POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: POlitykowanie
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
O memy, komu i za ile pytaj redaktora Lisa, w końcu to on je podaje dalej setkom tysięcy liberałów!
Guilty of being right
- trup
A.. setkom tysięcy masterfulaków chyba.
- Hatefire
No patrząc na ten ściek co wrzuca Lis, to można by pomyśleć, że koleś uczył się w wahabickiej medresie xD Jego ojciec wykłada na uniwersytecie, a matka jest reżyserką filmową. Bernie Sanders bywa bardziej radykalny, bo z racji pokoleniowej zdarza mu się Chomskym pojechać. Cały ten komunizm, to że autobusy mają być za darmo czy tam za jednego dolara.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- nagrobek
- zahartowany metalizator
tato, na prawdę..lekarz prosił, rodzina prosiła, daj już spokójmad pisze: ↑06-11-2025, 19:53Znaczy, że muzułmanin jest demokratą? Skąd biorą się takie matoły jak trup? Uglak wyjaśnił wszystko obrazkami, bo to jedyna forma, którą może przetrawić mózg tego osobnika.
Tymczasem kolejny dzień (nie)rządów KałOwców:
- Porody na SORach zamiast na porodówkach:
https://www.trojmiasto.pl/zdrowie/Porod ... 10259.html
- Kałowcy niszczą rolników, którzy musieli za darmo oddawać swoje plony. Ale KałOwcom ciągle mało. Rolnicy będą musieli zapłacić od tego podatek:
https://wyborcza.biz/biznes/7,177151,32 ... rects=true
- Domański pokazał, że to on jest zerem. Naprawdę jest tu chociaż jeden kretyn, który naprawdę wierzy, że siepaczom tuska i żurka chodzi o sprawiedliwość a nie o prymitywną żądzę zemsty? Czy wy głosując na te kanalie sami nie jesteście kanaliami? Domański o głosowaniach w sprawie Ziobry: "Są takie chwile, dla których się żyje."
https://wiadomosci.wp.pl/obrzydliwe-law ... 096922400a
- masterful
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
"Siepacze Tuska" to tekst z pasków TV Republika.
A co do zemsty. Nie rozumiem bronienia go/ich tylko dlatego ze ma się takie same poglądy. Ziobro i jego koledzy używali fundusz niezgodnie z przeznaczeniem. Złamali prawo (jako Ministerstwo Sprawiedliwości
- Hatefire
Szanowny Kolega Mad ma jeden problem. Można mieć poglądy takie czy owakie. Prawicowe, lewicowe, centrowe i chuj wie jakie. Natomiast trzeba się umieć zdystansować od partyjnego przekazu, dwa od ortodoksji i trochę być w stanie stanie modyfikować stan umysłu.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Ascetic
Raczej przysiada sie z tymi tutaj co nawaleni wbijają, do koryta, ewentualnie kościółkowego suto zastawionego stołu.
W sensie, że broni spraw nie do obrony. Interesik na bank za tym musi stać. Jak mu się chce piętrzyć takie konstrukcje - raczej z tych wymiernych, interesik. Reasumując. Pisowski troll w pełni świadomie, intencjonalnie, drze ryja, sra żarem w przerwach psując powietrze na Masterciulu.
W sensie, że broni spraw nie do obrony. Interesik na bank za tym musi stać. Jak mu się chce piętrzyć takie konstrukcje - raczej z tych wymiernych, interesik. Reasumując. Pisowski troll w pełni świadomie, intencjonalnie, drze ryja, sra żarem w przerwach psując powietrze na Masterciulu.
lys på slutten av lys
-
mocny2_3
- rasowy masterfulowicz
Madka żyje w innym świecie, jemu nawet jakby pisowiec matke zajebał to nadal stawiałby im ołtarzyki
-
tomaszm
Ja na to patrzę troszkę inaczej. KK w Polsce to zawsze będzie temat który ktoś będzie chciał zagospodarować. Abstrahując od wierzenia czy też nie to suto zastawiony stół z którego wszyscy chcą coś uczknac dla siebie. Skończyły się czasy że jest gospodariwany przez samych gospodarzy. Ekonom dzisiaj już nie patrzy przez pryzmat zamkniętej hermetycznie enklawy.
- Żwirek i Muchomorek
- postuje jak opętany!
Mi użytkownik mad przypomina raczej jakiegoś wujka Zdzicha czy innego Heńka, który po robocie pije piwo, ogląda Republikę (a wcześniej TVP Info, za właściwej władzy) i wkurwia się przy tym tak, że mu żyłka mało nie pęknie. A gdy tylko ktoś nieopatrznie poruszy przy nim temat polityczny w kontrze do tego, co mu własne wkurwenie podpowiada - wtedy eksploduje, zaczyna mu się ulewać i wchodzi ochoczo w dyskusję, w której powtarza niezbyt refleksyjnie to, co wcześniej przeczytał czy obejrzał. Taki typ ludzi nie jest wcale rzadki i funkcjonuje po obu stronach rodzimego sporu politycznego, co zresztą widać też na tym forum. Przykra sprawa w sumie.Ascetic pisze: ↑07-11-2025, 10:06W sensie, że broni spraw nie do obrony. Interesik na bank za tym musi stać. Jak mu się chce piętrzyć takie konstrukcje - raczej z tych wymiernych, interesik. Reasumując. Pisowski troll w pełni świadomie, intencjonalnie, drze ryja, sra żarem w przerwach psując powietrze na Masterciulu.
Tymczasem jeśli ktokolwiek tu ma interes, to ci, co chcą być u władzy. Z tej partii czy z innej, to nie jest takie istotne. Nakręcanie zwykłych ludzi i nakłanianie ich do skakania sobie do gardeł, to świetny pomysł, bo raz, że zasięgi rosną, dwa, że obywatel zaangażowany i wkurwiony to taki, co pójdzie do urny wyborczej, a trzy, że im bardziej nakręci się emocje, tym łatwiej schować za nimi to, co dla siebie niewygodne. Niby oczywiste, ale znowu - jak widać po tym forum, chyba jednak nie.
Na dłuższą metę funkcjonowanie w takim klimacie jest jednak nieznośne - i wtedy przychodzi czas na kogoś, kto będzie kapitalizował zmęczenie. Na dwa sposoby. Jeden powie, że trzeba przestać się pierdolić i po prostu wyjebać TAMTYM w ryj, bo czas na dyskusje się skończył i czas przejść do czynów. Drugi zaś się cofnie i zaapeluje o rozsądek, nie udając (przynajmniej na zewnątrz), że obchodzą go sondaże czy logika clickbaitu. Ten drugi teoretycznie nie powinien mieć szans, ale, niespodzianka, wygrana Mamdaniego sugeruje, że to jednak jest możliwe nawet w warunkach ekstremalnej polaryzacji. Oczywiście nie wiadomo, co z tego wyniknie dalej. Strzeżcie się pilnie fałszywych proroków, którzy do was przychodzą w odzieniu owczym, a wewnątrz są wilcy drapieżni. Z owoców ich poznacie je. Izali zbierają z ciernia jagody winne abo z ostu figi? Tak wszelkie drzewo dobre, owoce dobre rodzi, a złe drzewo, owoce złe rodzi. W Biblii tak napisali, więc to musi być prawda, nie?
- Ascetic
Nie można wykluczyć, że pomyślałem w swoich kategoriach, albo obserwując np. znajomego z pis, który z radnego zaradnego wyewoluował w prezes spółki z branży wojskowości. Mając doświadczenie żadne, papiery MBA po jakiejś wersji kolegium tumanum. Załapał się do pociągu o nazwie, pensja 40 k i złotą karta, talon na kurwy und balon dość późno, bo w schyłkowym drugim pisie, ale zażarło na tyle mocno, że żoneczka urocza i miła, zaczęła się rozglądać za cajenkiem. Finalnie go nie odebrali. No i ten koleżka mój złoty, to jak się zaczęło robić grubo koło piździelców to istnego szału dostał na socjalach i spuchł jeszcze bardziej niż od samego żarcia i chlania danego od złodziei dla złodziei. Zwariował gość normalnie. Teraz mu przeszło, zaszył się, bo właściwie to łebski zawodnik jest. No i on mi Madzię rozwrzeszczaną przypomina. Jak wydawało mu się, albo dostał wytyczne aby drzeć ryja w bańkach w których się znajdował. Z tamtego okresu. A i bym zapomniał. Jego przyjaciel wypiął się na niego dupą, taki finał sprawy. Robotę stracił, teraz pewnie zjada oszczędności i czeka na prezesurę kolejną, ludzie się od niego odwrócili a porszawka musi poczekać. Sad story. Ale źle nie jest. Typ ma 40kilka lat. Zdąży odrobić stracone 4 lata. Przyjaciela raczej nie odzyska.
lys på slutten av lys
-
tomaszm
Ja generalnie mam wyjebke, bo życie mnie nauczyło, że ze swoją gwardia chcesz iść do przodu to ustawiaj się z wszystkimi a tym bardziej z blokiem ekipy rządzącej. Ot samoświadomość życia. Chciałbym tylko w Waszej dyskusji rozwiać wątpliwości. Pisanie czy też opinia że Po karmi dotacjami tylko swoich ludzi i na odwrót w kierunku Pis jest błędne. Bardzo błędny ogląd na sprawę. Ciężko byłoby mi wskazać kto np mnie bardziej wykarmił przez lata gdzie zdecydowanie blize mi z poglądami jednak PO których i tak uważam za debili ale to jednak oboz Pisu karmił najbardziej. Obóz Pisu karmił ludzi związanych z PO tak mocno ze no po ludzku nie wierzę że chcieliby do tematu wrócić.
Ktoś dostajemy gorączki bo Swinger Club w Lublińcu dostaje dotacje. Ale już dotowane środki które postawiła grupa Rydzyka za kadencji Pisu w Zakopanym na luksusowe bo nikt praktycznie o tym nie wie nie mierzi? Litości
Każde bajkę wciśniesz i każda przeforsujesz. Siedzę w Wiśle w hotelu Gołębiewski z całą grupą ludzi . Kolejna historia, kolejna bajka. Pis, Po nie ma to znaczenia. Podpinasz się pod realizację tematów wg planu gospodarowania środków i jedziesz. Znasz ludzi bez względu na obóz, klepiecie sie po plecach i tak to wygląda.
Czy sa limity na dotowanie? Nie wiem. Na pewno dużo zależy od inwencji twórczej.
Jeśli ktoś mi powie - wypierdalaj nie dostaniesz grosza więcej ok stać mnie żeby płacić za siebie. Ale ale na razie jest jak jest.
Czy to jest chybione moralnie? Wydaje mi się ze każdy a przecież jesteśmy dorosłymi ludźmi zdaje sobie sprawę że dbanie o własny kąt jest rzeczą nadrzedną. Dla mnie rodzina, firma to nadrzedne sprawy. Tak kurwa. Jest to wpisane w mój może niemoralny kręgosłup ale układanie się traktuje jako element biznesowego jestestwa.
Ktoś tam zarzuci Tomek nie czujesz czasem przetraconego kręgosłupa? Nie czuje.
Ktoś dostajemy gorączki bo Swinger Club w Lublińcu dostaje dotacje. Ale już dotowane środki które postawiła grupa Rydzyka za kadencji Pisu w Zakopanym na luksusowe bo nikt praktycznie o tym nie wie nie mierzi? Litości
Każde bajkę wciśniesz i każda przeforsujesz. Siedzę w Wiśle w hotelu Gołębiewski z całą grupą ludzi . Kolejna historia, kolejna bajka. Pis, Po nie ma to znaczenia. Podpinasz się pod realizację tematów wg planu gospodarowania środków i jedziesz. Znasz ludzi bez względu na obóz, klepiecie sie po plecach i tak to wygląda.
Czy sa limity na dotowanie? Nie wiem. Na pewno dużo zależy od inwencji twórczej.
Jeśli ktoś mi powie - wypierdalaj nie dostaniesz grosza więcej ok stać mnie żeby płacić za siebie. Ale ale na razie jest jak jest.
Czy to jest chybione moralnie? Wydaje mi się ze każdy a przecież jesteśmy dorosłymi ludźmi zdaje sobie sprawę że dbanie o własny kąt jest rzeczą nadrzedną. Dla mnie rodzina, firma to nadrzedne sprawy. Tak kurwa. Jest to wpisane w mój może niemoralny kręgosłup ale układanie się traktuje jako element biznesowego jestestwa.
Ktoś tam zarzuci Tomek nie czujesz czasem przetraconego kręgosłupa? Nie czuje.
-
tomaszm
Patrząc globalnie, gdzie ja np mocno sie dystansuje od frakcji tych owych. Dystans zdrowy. Przejechałem się tak po rzekomych Kolegach z obozu Po. Fajnie jest napozyczac pieniędzy. Gorzej z splaceniem zobowiązań. Po ludzku - nie widzę problemu kiedy ktoś się wywiązuje z obietnic, realizacji ok tak możemy sobie wzajemnie pomoc.
To normalny sposób funkcjonowania.
Ale nie jak ktoś pokłada puste obietnice i wielki chuj.
To normalny sposób funkcjonowania.
Ale nie jak ktoś pokłada puste obietnice i wielki chuj.
- trup
Fajna nazwa dla śfińskiej kapeli black metal: Sieupa Tuskamasterful pisze: ↑07-11-2025, 09:12"Siepacze Tuska" to tekst z pasków TV Republika.![]()
A co do zemsty. Nie rozumiem bronienia go/ich tylko dlatego ze ma się takie same poglądy. Ziobro i jego koledzy używali fundusz niezgodnie z przeznaczeniem. Złamali prawo (jako Ministerstwo Sprawiedliwości) i muszą za to odpowiedzieć.
- Żwirek i Muchomorek
- postuje jak opętany!
A to też nie do wykluczenia, jasne. Takich ludzi na pewno jest dużo - jakichś miernot z dupy, którym nagle udało się dorwać do koryta, a potem im to koryto zabrano, po czym resentyment wjeżdża na pełnej i robi się hurr durr, oddawać moje sto milionuf siepacze Tuska kurwy jebaneAscetic pisze: ↑07-11-2025, 10:49Nie można wykluczyć, że pomyślałem w swoich kategoriach, albo obserwując np. znajomego z pis, który z radnego zaradnego wyewoluował w prezes spółki z branży wojskowości. Mając doświadczenie żadne, papiery MBA po jakiejś wersji kolegium tumanum. Załapał się do pociągu o nazwie, pensja 40 k i złotą karta, talon na kurwy und balon dość późno, bo w schyłkowym drugim pisie, ale zażarło na tyle mocno, że żoneczka urocza i miła, zaczęła się rozglądać za cajenkiem. Finalnie go nie odebrali. No i ten koleżka mój złoty, to jak się zaczęło robić grubo koło piździelców to istnego szału dostał na socjalach i spuchł jeszcze bardziej niż od samego żarcia i chlania danego od złodziei dla złodziei. Zwariował gość normalnie. Teraz mu przeszło, zaszył się, bo właściwie to łebski zawodnik jest. No i on mi Madzię rozwrzeszczaną przypomina. Jak wydawało mu się, albo dostał wytyczne aby drzeć ryja w bańkach w których się znajdował. Z tamtego okresu. A i bym zapomniał. Jego przyjaciel wypiął się na niego dupą, taki finał sprawy. Robotę stracił, teraz pewnie zjada oszczędności i czeka na prezesurę kolejną, ludzie się od niego odwrócili a porszawka musi poczekać. Sad story. Ale źle nie jest. Typ ma 40kilka lat. Zdąży odrobić stracone 4 lata. Przyjaciela raczej nie odzyska.
Tymczasem zagadka: czy towarzysz Ziobreusz wróci z krainy papryką i salami płynącą, czy też niekoniecznie? Pytam dla kolegi - bo mi właśnie takie coś mimochodem mignęło:
https://resfutura.pl/071125-2/#ziobro_budapeszt
Z tego by wynikało, że jeśli się ugnie pod presją siepaczy Tuska i zostanie w gościnie u Orbana, to chyba nie przysłuży się za bardzo jego partyjnym kolegom i ich wizerunkowi. Nie brałbym tego raportu całkiem poważnie, bo to jest analiza na podstawie mediów społecznościowych, a poza nimi też jest świat i ludzie, ale jedno co nie ulega wątpliwości, to to, że PiSowi coś słabo idzie w Internety i narzucanie własnej narracji.
-
tomaszm
Ja jestem zdania ze w polityce nie ma ludzi z przypadku. To nie są miernoty. Jak można nazwać miernota osoba która jest na tyle konsekwentna że przebija się do świadomości rzeszy osób? Jak można nazwać Kaczyńskiego miernota jak to socjopata prima sorte.
Mogę Nim gardzić ale nie lekceważyć.
Mogę Nim gardzić ale nie lekceważyć.
- Żwirek i Muchomorek
- postuje jak opętany!
Jakby co to określenie "miernoty", którego wyżej użyłem, nie dotyczy polityków, ale wierzę, że czytanie ze zrozumieniem w piątkowe popołudnie to może być już u niektórych umiejętność deficytowa.
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Hatefire
Tak uczciwie wygrana Mandaniego, to trochę zasługa tych świrów od MAGA. Trochę na złość. NY zawsze był mocno liberalno lewicowy, ale nie aż tak.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy