A czy kolega miał wcześniej jakieś ostrzeżenia?Coś kupił od kogoś nie zapłacił,a może ktoś coś kupił,a kolega nie wysłał , a może było umawianie się na zakup po za allegro?AdrianSmith pisze:Właśnie allegro zablokowało mi konto ( kilka dni temu )
Powód - cytuję - otrzymaliśmy SYGNAŁY że nie płacę za zakupy i działam na niekorzyść sprzedaży . Allegro " W ICH TROSCE " poczyniło takie działania.....
Przez kilka dni pisaliśmy do siebie - a jakże - ja całą litanie że dlaczego , że na jakiej podstawie. Oni bardzo zwięźle - że sygnały , analiza , takie wnioski , amen.
Rzeczywiście po ostatnim moim zakupie w formie kup teraz po dwóch dniach dostałem zapytanie od allegro czy uregulowałem płatność ( 58 zł z pocztą )
Odpisałem że tak zgodnie z prawdą bo tego dnia puściłem kasę.....
W między czasie a właściwie dzień wcześniej nawiązałem kontakt ze sprzedawcą i ustaliłem szczegóły . Padła propozycja dalszych interesów poza przyjęta z aprobatą
Nazajutrz dostałem maila o blokadzie i informacją że sprzedawca poprosił o zwrot prowizji....
Kupiłem niedawno u lordaza67 płytę AC/DC i przy okazji negocjowania ceny zawieszono mu konto,zniknęły wszystkie płyty jakie miał ,okazało się,że zablokowali mu konto przez sprzedaż płyt Graveland.Jak napisał przyjebało się do niego to kurestwo nigdy więcej i co chwila zgłaszali allegro sprzedaż zakazanego przez regulamin towaru,spekulant dostawał ostrzeżenia,aż w końcu mu zablokowali sprzedaż.Tych ostrzeżeń jak mi pisał było sporo.Więc może i u kolegi się ich nazbierało.