Najlepsze płyty roku 2017
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- postuje jak opętany!
Re: Najlepsze płyty roku 2017
Dubel.
Ostatnio zmieniony 27-12-2017, 13:51 przez mj., łącznie zmieniany 1 raz.
- Oki
- weteran forumowych bitew
Re:
ta premiera mi umknęła - trzeba nadrobićSkaut pisze:Bieda straszna w tym roku. Nic wybitnego, trochę dobrych rzeczy, do który będę wracał:
Algiers
Godflesh
Ulver
The Body & Full of Hel
Blanck Mass
Idles
Cigarettes After Sex
Chryste Panie
Clandestine Blaze
Get Your Gun
Gnod
Immolation
Liars
Soft Error
Watter
Here Lies Man
Powertrip
Rainforest Spiritual Enslavement
Electric Moon
Nagrobki
Piernikowski
Singapore Sling
Kendrick Lamar
Ulcerate
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Anticult doskonała płyta. Świetne brzmienie, masa gitarowych tematów i srogi energetyczny wpierdol. Jebać ponure, klasyczne pyty znane z tego, że kiedyś nie robili muzycznej trzody :)
Jebać żuli.
-
- zahartowany metalizator
Re:
Słucham?Skaut pisze:Bieda straszna w tym roku. Nic wybitnego, trochę dobrych rzeczy, do który będę wracał:
Algiers
Godflesh
Ulver
The Body & Full of Hel
Blanck Mass
Idles
Cigarettes After Sex
Chryste Panie
Clandestine Blaze
Get Your Gun
Gnod
Immolation
Liars
Soft Error
Watter
Here Lies Man
Powertrip
Rainforest Spiritual Enslavement
Electric Moon
Nagrobki
Piernikowski
Singapore Sling
Kendrick Lamar
Ulcerate
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
No czo ten Skaut :/ Ulcerate 2016, chujowy Power trip, daleki od zajebistosci godflesh... serio nie było z czego wybierac?
Za to trochę zaskoczony jestem brakiem dyskusji na temat najnowszego Algiers. Mi akurat nie podeszła ta płyta, ale chetnie bym dowiedział się co inni myślą o tym wydawnictwie.
Za to trochę zaskoczony jestem brakiem dyskusji na temat najnowszego Algiers. Mi akurat nie podeszła ta płyta, ale chetnie bym dowiedział się co inni myślą o tym wydawnictwie.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
IMMOLATION
BROKEN HOPE
BODY COUNT
ANALEPSY
CANNIBAL CORPSE
i kilkanaście innych, ale te 5 to mój top tego roku
BROKEN HOPE
BODY COUNT
ANALEPSY
CANNIBAL CORPSE
i kilkanaście innych, ale te 5 to mój top tego roku
- Harlequin
Scalpel i Verthebral dochodzą do listy wartosciowych płyt. W sumie to Pacjent ładnie przypierdolił tym Scalpelem z polecają. Myśle, że ten matex jest bardzo godnym wypełnieniem luki po Cephalic Carnage.
Tak winc jeśli chodzi o pełniaki i death metal to uważam że:
Faceless Burial, Phrenelith, Afterbirth, Scalpel, Immolation, Verthebral > inne płyty ze smierć metalem.
Tak winc jeśli chodzi o pełniaki i death metal to uważam że:
Faceless Burial, Phrenelith, Afterbirth, Scalpel, Immolation, Verthebral > inne płyty ze smierć metalem.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Facless Burial jest juz do złapania na cd?
- Sybir
Jeszcze nie, tłocznia zaliczyła obsuwę. Przypuszczam, że zaczną rozsyłać paczki na początku stycznia.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Dzieki. Poczekam z zamawianiem zatem.
- Skaut
Ano nie było z czego, dlatego na bezrybiu i rak będzie smakowity.Harlequin pisze:No czo ten Skaut :/ Ulcerate 2016, chujowy Power trip, daleki od zajebistosci godflesh... serio nie było z czego wybierac?
Odnośnie chujowatości Power Trip - Southern Lord ma nosa do takich wynalazków. To nie jest nic genialnego, ale w zalewie taniości i powtarzanych w kółko patentów ten materiał prezentuje się nad wyraz świeżo. Przede wszystkim PRODUKCJA, WOKALE i SEKCJA. Tak pięknie skomponowanej metalowej płyty już dawno nie słyszałem. Nawet ostatnie Exodusy mnie tak nie porwały, a tutaj jeszcze tę całą magię lat 80 dostaję w nowoczesnej formie, bez żadnego retro koniunkturalnego sentymentu.
Godflesh w końcu złapał rytm. Po betonowym poprzednim klocu, wpuścił trochę powietrza do swojej muzyki i wyszło to albumowi na dobre. Nawet jeśli Broadrick momentami nie wie czy woli iść w stronę JK Flesh czy Jesu to jest taki Godflesh jakiego sobie życzyłem. Choć nie ukrywam, że nadal czekam z mokrymi majtami na dwójkę GREYMACHINE.
ALGIERS nieco mniej elektryzujący, ale to raczej za sprawą doskonałego debiutu. Nadal przenikają się proto-punkowe motywy z tą gospelską, profetyczną manierą. Jest równie żywiołowo i można już spokojnie mówić o wypracowaniu własnego stylu. A takie "Animals" bardzo kojarzy się z Run The Jewels, co jest tylko na plus. Nie, w żadnym wypadku nie można powiedzieć, że ta płyta jest słaba.
Coś tam było! Człowiek!
-
- postuje jak opętany!
Oj Skaucik, Skaucik. Dlaczego na Twojej liście nie ma tegorocznej płyty UUUU? Jeżeli nie sprawdziłeś, to do roboty. W składzie między innymi dwójka panów z Wire. Nie zawiedź mnie.
-
To nie w składzie między innymi, jenot side-project gości z Wire ;)
-
- postuje jak opętany!
Oj tam, wiadomo o co chodzi : D
- ultravox
Ja nie czaję o co w ogóle chodzi z ta podjarką Algiers, ale może za mało słuchałem ;)Harlequin pisze:No czo ten Skaut :/ Ulcerate 2016, chujowy Power trip, daleki od zajebistosci godflesh... serio nie było z czego wybierac?
- Harlequin
Re:
Tu akurat pełna zgodaSkaut pisze:To nie jest nic genialnego, ale w zalewie taniości i powtarzanych w kółko patentów ten materiał prezentuje się nad wyraz świeżo. Przede wszystkim PRODUKCJA, WOKALE i SEKCJA.
Bez retro i owszem, ale właśnie te kompozycje, a raczej ich brak są dla mnie największą bolączką tego wydawnictwa. Moim zdaniem zabrakło im pomysłów, a za dużo jest tu jednostajnych galopad. Bardzo mi to przeszkadza przeszkadza na tym wydawnictwie.Skaut pisze:Tak pięknie skomponowanej metalowej płyty już dawno nie słyszałem. Nawet ostatnie Exodusy mnie tak nie porwały, a tutaj jeszcze tę całą magię lat 80 dostaję w nowoczesnej formie, bez żadnego retro koniunkturalnego sentymentu.
Też w sumie ciężko się nie zgodzić. Chyba miałem trochę za wysokie oczekiwania w stosunku do tej płyty.Skaut pisze:Godflesh w końcu złapał rytm. Po betonowym poprzednim klocu, wpuścił trochę powietrza do swojej muzyki i wyszło to albumowi na dobre.
i tu w sumie też ciężko się nie zgodzić jeśli chodzi o samą zawartość muzyczną. Pomysły na pewno tutaj są i to niemało. Ja mam jednak problem z dotrwaniem do końca tej płyty, męczy mnie troche. Choć może to rzeczywiście patrzenie przez pryzmat bardzo świeżo brzmiącego debiutu.Skaut pisze:ALGIERS nieco mniej elektryzujący, ale to raczej za sprawą doskonałego debiutu. Nie, w żadnym wypadku nie można powiedzieć, że ta płyta jest słaba.
- Klemens
- zaczyna szaleć
Biorąc pod uwagę intensywność słuchania tegorocznych płyt moją czołówkę stanowią:
Black Anvil - As Was
Condemned - His Divine Shadow
Get The Shot - Infinite Punishment
A oprócz nich, wyliczając w przypadkowej kolejności:
Morta Skuld - Wounds Deeper Than Time
Power Trip - Nightmare Logic
Infernäl Mäjesty - No God
Malevolence - Self Supremacy
Incendiary - Thousand Mile Stare
Analepsy - Atrocities from Beyond
Kraanium/Analepsy - The Kraanialepsy
Dyscarnate - With All Their Might
Deez Nutz - Binge & Purgatory
Beheaded - Beast Incarnate
Svartsyn - In Death
Dead Head - Swine Plague
oraz mimo poczucia niedosytu najnowsze płyty Cannibal Corpse i Morbid Angel.
W kategorii niedosytu, a w niektórych przypadkach nawet zawodu widziałbym ostatnie dokonania Suffocation, Immolation, Broken Hope, Incantation, Desecresy, Haemorrhage, Narcotic Wasteland, Decrepit Birth, Pathology, Obituary, Exhumed, Enslaved, Cannabis Corpse, Benighted, Lionheart, czy The 3rd Attempt.
Warto jeszcze wspomnieć o najlepszych koncertach, a tych nie brakowało. Numerem 1 był dla mnie Black Anvil w Pogłosie, ale w czołówce widziałbym także Anthrax w Stodole, Dead Congregation w Pogłosie, Cruciamentum w Hydrozagadce, Harley Cro-Mags Flangan w Hydrozagadce, Hatebreed w Progresji, Necrophagia w Rude Boy'u, Pyorrhoea w Pogłosie oraz Beheaded w VooDoo.
Black Anvil - As Was
Condemned - His Divine Shadow
Get The Shot - Infinite Punishment
A oprócz nich, wyliczając w przypadkowej kolejności:
Morta Skuld - Wounds Deeper Than Time
Power Trip - Nightmare Logic
Infernäl Mäjesty - No God
Malevolence - Self Supremacy
Incendiary - Thousand Mile Stare
Analepsy - Atrocities from Beyond
Kraanium/Analepsy - The Kraanialepsy
Dyscarnate - With All Their Might
Deez Nutz - Binge & Purgatory
Beheaded - Beast Incarnate
Svartsyn - In Death
Dead Head - Swine Plague
oraz mimo poczucia niedosytu najnowsze płyty Cannibal Corpse i Morbid Angel.
W kategorii niedosytu, a w niektórych przypadkach nawet zawodu widziałbym ostatnie dokonania Suffocation, Immolation, Broken Hope, Incantation, Desecresy, Haemorrhage, Narcotic Wasteland, Decrepit Birth, Pathology, Obituary, Exhumed, Enslaved, Cannabis Corpse, Benighted, Lionheart, czy The 3rd Attempt.
Warto jeszcze wspomnieć o najlepszych koncertach, a tych nie brakowało. Numerem 1 był dla mnie Black Anvil w Pogłosie, ale w czołówce widziałbym także Anthrax w Stodole, Dead Congregation w Pogłosie, Cruciamentum w Hydrozagadce, Harley Cro-Mags Flangan w Hydrozagadce, Hatebreed w Progresji, Necrophagia w Rude Boy'u, Pyorrhoea w Pogłosie oraz Beheaded w VooDoo.
- Rumburak
- weteran forumowych bitew
1)Immolation - Atonement
2)Phrenelith - Desolate Enscape
3)Morbid Angel - Kingdom Disdained
4)Anima Damnata - Nefarious Seed Grows to bring forth supremacy of the beast
5)Possession - Exorkizen
6)Necroblood - Collapse of the Human Race
7)Sepultura - Machine Messiah
8)Paradise Lost - Medusa
9)Incantation - Profane Nexus
10)Obituary-Obituary
2)Phrenelith - Desolate Enscape
3)Morbid Angel - Kingdom Disdained
4)Anima Damnata - Nefarious Seed Grows to bring forth supremacy of the beast
5)Possession - Exorkizen
6)Necroblood - Collapse of the Human Race
7)Sepultura - Machine Messiah
8)Paradise Lost - Medusa
9)Incantation - Profane Nexus
10)Obituary-Obituary
-
Dopisuje nowy evilfeast. Świetna płyta.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior