Now playing / Czego teraz słuchacie v.5

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Kilgore
rasowy masterfulowicz

Re: Now playing / Czego teraz słuchacie v.5

03-10-2026, 19:54

Obrazek
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

03-10-2026, 20:02

Żułek pisze: ↑
03-10-2026, 19:12

tak Dead Man's Path jest zajebisty, na koncercie też to zajebiście żarło (z Grave jak byli)
cholernie szkoda że nie poszło to dalej a skończyło się jak skończyło :roll:
no ale może nowy album ze "stabilnym" składem też się uda ;)

W sumie poszło dalej i też w dobrym kierunku. Początkowo kręciłem nosem na "The 13-th beast", nie pasowała mi ta płyta i po kilku odsłuchach przeleżała sobie spokojnie czekając na swój czas. Natchnieniem do powrotu były tutejsze posty kiedy w temacie o zespole Phila wymienialiśmy najsłabsze i najlepsze albumy. Wtedy napisałem ze The 13-th beast nie do końca sprostał moim gustom i aby sobie to udowodnić wrzuciłem cd do odtwarzacza. Wyszło tak, że przez następne niemal dwa tygodnie dzień bez odsłuchu tej płyty był po prostu niekompletny. Tempa, riffy, agresywne wokale, aranżacje - tam wszystko do siebie pasuje i złapałem się na tym, że nie dałem szansy nowemu albumowi kapeli uznanej za klasyczną tylko dlatego, że panuje powszechne przekonanie, żę pierwsze albumy są najlepsze.

Coś w tym jest. "Dead mans paths" bardzo mi się podobał, ale trzynastkę brałem jakoś tak.... z dystansem. Być może wpływ miało własnie takie błędne przekonanie albo jakiś inny czynnik - płyta czekała na swój czas. Kiedy mkną zawładnęła odszczekałem wszystko co na jej temat napisałem. Jest znakomita. W niczym nie ustępuje znakomitej poprzedniczce, a ze względu na nieco inny charakter, chociażby ze względu na to, że jest nastawiona bardziej na szybkość, to pokuszę się o stwierdzenie że nawet ja przerasta.
Awatar użytkownika
Żułek

03-10-2026, 20:39

nie no nie mówie że 13 jest zła bo nie jest ale jednak Brett to Brett ;)
lekki spadek formy jak dla mnie jednak jest pod tym względem ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
szczylun
rasowy masterfulowicz

03-10-2026, 21:05

Obrazek
Awatar użytkownika
Żułek

03-10-2026, 22:36

Obrazek
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
ODPOWIEDZ