Z tej okazji - piosenka!
daleko od gustih vijetnamskih gora
daleko od zaliva arapskog mora
tragovi su tvojih cizama
i veciti osmijeh na usnama
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Żwirek i Muchomorek pisze: ↑27-08-2026, 15:25Ratko Mladić![]()
![]()
Z tej okazji - piosenka!
daleko od gustih vijetnamskih gora
daleko od zaliva arapskog mora
tragovi su tvojih cizama
i veciti osmijeh na usnama![]()

Pytanie jak się rozkładają proporcje między jednymi a drugimi
asortyment znacznie się poszerzył od tego czasu
Wyślę może za jakiś czas swoje zdjęcie tych koszulek z tamtego czasu, bo chyba uwieczniłem.nagrobek pisze: ↑27-08-2026, 17:50asortyment znacznie się poszerzył od tego czasu
![]()
ciekawostka był jego stosunek do czetników. choć łączył go z nimi nacjonalizm to skrajnie nimi gardził, uważając za wypaczony relikt przeszłości. gdy trafił na kogoś z czetnickimi emblematami (a było tego trochę, zwłaszcza w tych ochotniczych oddziałach złożonych z roznej maści wariatów), chłop miał przejebane.
Motyw jak zostali skrzywdzeni i wydymani często się pojawiał w rozmowach, fakt, ale z drugiej strony świadomość przeciętnego mieszkańca zachodniej Europy nt. bombardowania Belgradu przez NATO jest zaskakująco niska. Jeden gość też opowiadał jak CIA zatopiło ich walutę do tego stopnia, że brakowało miejsca na zera na banknocie, ale oczywiście nie wiem czy to prawda.nagrobek pisze: ↑27-08-2026, 21:01W Serbii? niee, chyba wolę Bośnię. nigdy nie trafiłem źle jeśli chodzi o ludzi ale ten nacjo klimat podsycany nieustannie przez władze,jest tam wyczuwalny mniej lub bardziej. nawet wśród młodego pokolenia o raczej liberalnych i antyautorytarnych poglądach występuje coś w rodzaju piętna i strachu przed byciem ocenianym przez pryzmat przeszłości, które próbują przełamywać uświadamianiem rozmówcom zła jakie spotkało Serbów z rąk innych narodów. nawet jeśli rozmówca specjalnie nie drąży tematu.