„Ad nauseam” to łacińskie wyrażenie oznaczające „do znudzenia” lub „do mdłości”.
w latach 90tych, fuck'jonowały trzy kapele o tej nazwie (wew Usa). Jakieś chaotyczne nagrania mam na kasetach (może mam źle opisane, jak mp3 jestera XD). Jedynym pewnikiem, jest Adnauseam, ten omawiany z Denver, poniżej. Wcześniej w latach
1987-1991, jako death/thrashowy DECIMATION.
ADNAUSEAM, w latach 90tych, jedyne demo nagrane w 1994 roku "Another Horror of Life". A dwa, przyzwoite albumy wydane w roku 1997 i 2000.
Ale, że jesteśmy w tematte o demosach z Usa/Kanada, to wspomnieć wypada o reedycji kasety demo z roku 1994 "Another Horror of Life". Które wydała na CD niezawodna Doomed to Obscurity Records, pod koniec 2025. Zawiera także utwory z Decimation demo 1989 "Manifestation of Terror". Taka to historia, w Kiedyś'To'Było Rekords. XD
towar, koszulki, bluzy, cds z reedycją demo, dostępne na ich bandcamp....może także albumy wznowią....
Ostatnio zmieniony 24-08-2026, 20:41 przez SODOMOUSE, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam demo i dograną epkę + trochę starych flerów. Zajebista rzecz.
robota idzie dobrze w FOAD Rekordsu. Kolejny kultus rupieć amerykańskiego Dm, wjeżdża na reedycji LP.
Mowa o SOLEMN z New Jersey. W składzie udziałowcy, z lat 90tych w Deteriorot czy Incantation.
Na LP, znajdują się kawałki:
Tracks 1-6 taken from Asaru Brethren demo (1995)
Tracks 7-15 taken from Exiled demo (1993)
Tracks 16-18 taken from Sick demo (1989) by pre-Solemn band It.
Motko bosko zondacryptoPisowskoZłodziejsko !!!!! FOAD'u do huju panu nie wydawajta tyle RARytasów, kutasów czenstohowskich, bo normalnie butelek/puszków wtórnych, nie nadanżam oddawywyać, by te plastyki kupywać !!!
wyżygali Nausea, na winylach i cds z
CD 1:
01-06: "One Lie" Unreleased Demo 1998
07: "Self Rejection" Demo
08-11: Rehearsal 1-13-2002
12-17: "Control" / "Absence of War" Demos session 2002
CD 2:
01-02: "No Emperor" Split 7" with Unholy Grave 2005
03-06: "Who Would Surrender?" Demo 2003
07-10: "Images of Abuse" Demo 2006
CD 1:
01-09: "Split Demos" with Terrorizer 1988
10-11: "Psychological Conflict" 7" Ep 1990
12-18: "Tumor" Demo 1992
19: "Breed" Demo 1992
20-24: "Mind Dead" Demo 1990
CD 2:
01: Rehearsal 20/07/1987
02-04: Rehearsal 15/08/1987
05-06: Rehearsal 19/10/1987
07-12: Rehearsal April 1990
13-25: "Live Crime" 1991
NAUSEA / TERRORIZER (ca. '85 - '86)
Nausea/Terrorizer gig Los Angeles, CA. (ca. '88). The first 15min is NAUSEA with Eric, Oscar, Jesse, & Cosmo. The final 15min is TERRORIZER with Oscar, Jesse, Pete, & Cosmo. (Carlos) Bass was not used at this gig.
GRINDCORE in its infancy!!
Compilation album featuring a variety of early material from cult US grindcore band Nausea, released in 2013 by F.O.A.D. Records. While they may not be as well-known as Oscar Garcia's other band Terrorizer, the stuff they've put out (including their latest album) is very solid. I like the industrial vibe on the "Tumor" demo here, with the first track in particular sounding like a faster Pitch Shifter song.
Embronic Death i kompilacja - bo nie dorobili się nawet pełniaka - "Regurgitated Stream of Rot" to całkiem fajna i warta uwagi rzecz. Zresztą niektórym jako rekomendacja pewnie wystarczy to, że rzeczone materiały (trzy dema) pochodzą z pierwszej połowy lat 90. i Nowego Jorku Ciężkie, zapiaszczone brzmienie, mocno wysunięty bas i ogólnie vibe nieco podchodzący pod brutalny DM (zwłaszcza na pierwszym demie) - jeżeli ktoś lubi nazwy takie jak Rottrevore, Torture Krypt czy Broken Hope, to wie czego się spodziewać. Szkoda, że chłopakom nie udało się nagrać pełniaka - warto sobie te 50 minut, które po nich zostały sprawdzić, zwłaszcza, że słychać rozwój umiejętności technicznych i kompozycyjnych pomiędzy demami.
Większość zna ich pewnie z wydanej przez Loud Out Records kasety z tym demo:
Do dziś pamiętam te intro z kreskówki i bezlitosny napierdol, który wchodził od razu po zakończeniu intro.
Embrionic Death, aus NY, był to pewien fenomen sceny pocz. lat 90tych.
Pierwsze demo (1991 "Dead Rotten Corpse"chujowe (co sam zespół przyznawał)) w poniższej korespondencji .....
Drugie demo 1992 "Regurgitate the Dead", mielonka i konkretny gaz, fen'OMEN wpjerdolu, że nawet w Polsce ówczesnej (1993), łakomej, wychodzi piracka/robiona na oficjalną, kaseta "licencyjna" z tym materiałem w LOUD OUT Rec.
Trzecie demo 1993 "Stream of Solidarity...", jakieś techniczne sadusowanie/atheistowanie/cancerowanie dm, po swojemu stajlu.
Wokalista Brian Herman, miał wówczas 14 lat .....podczas nagrywania "Regurgitate the dead", obecnie, uznałbym to za jakiegoś fakeniusa AI....Także sobie nastolatkowie pisali listy (xd, ja byłem 3 lata starszy)....
Co ciekawe, że oprócz E.D., nigdy żaden z członków, nie zagrał, nawet 5 minut w innym zespole....I zgnili w niebytu odbycie, po to, by w takich internetach, po 30 latach o nich słowo wspomnienia napisać. Hailsa !!!!
w THX listu , na demo 1992, widzę (chyba dopiero teraz, mój skompy zine wrzucili xd).
pirackie wydanie 1993, polskiej Loud Out Records.
EMBRIONIC DEATH (Us) Live Long Island, N Y 30 07 1992
człowiek myślał, wówczas z bjednej Bolski, że ta kapela to jacyś patologiczni zjadacze płodów, a tutaj szczyluny nastoletnie, w koszulce Niravana na livie i wyjebane. A tutej w PL, człowiek się onanizował, że ma kontakt z jakimiś nadlujami szpitalno-cmentarnymi
reh 1992
w roku 2011, amerykańska Pathos Prod., w hujovym digi, vvydaje kąmpilację kaset demo "Regurgitated Stream of Rot"
najlepsze co się wydarzyło temu nastolatko....demo 1992 "Regurgitate the Dead "
(będą reedycje, winyl także, jak trupy ze Usa donoszą).
techBrionic death xd....
EMBRIONIC DEATH (USA/NY) - "Stream Of Solidarity" Demo 1993
w sumie, o przypomnieniu o tej kapeli, wspomaganiu, wzniosła libido stercze, rodzima Morbid Chapel Rec., od której zanabyłem kolejną reedycję kultowej "Regurgitate the Dead". Nadal dwie sztuki wiszą na sklepu:
FlesgAGE 001: https://morbidchapelrecords.com/produkt ... -cassette/