Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Polską
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Gall
- weteran forumowych bitew
Re: Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Polską
Trzymam kciuki! 
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
- Dragazes
- weteran forumowych bitew
Dobra, udało się. Odszczekuję, Poczta jest ok
Trafiłem na życzliwych i pomocnych ludzi.
Co robić w takiej sytuacji? Dwie rzeczy na raz: telefon do WER Warszawa Zwroty oraz biegiem na Pocztę. Wspólnymi siłami można zablokować zwrot tak aby nie opuściła przesyłka granic kraju no i można załatwić ponowne doręczenie z poprawionym adresem.
A w czym był problem? No cóż, tutaj trochę życzliwości zabrakło. Przesyłkę zamówiłem do pracy, powiedzmy lokal usługowy w bloku, wpisałem numer budynku, ale zamiast numeru lokalu (którego nie ma na domofonie) była jego nazwa. Doręczyciel zobaczył tylko, że brak jest numeru i stwierdził, że nie będzie zastanawiał się gdzie to nieść...
Jakby ktoś na przyszłość potrzebował, tel służbowy do mega gościa w Warszawie, który pracuje na zwrotach: Siedem Dwa Pięć 230 671 (na wszelki wypadek słowa i cyfry, żeby jakiś bot nie ściągnął) oraz mail do niego: k-z[kropka]listy[at]poczta-polska[kropka]pl
Co robić w takiej sytuacji? Dwie rzeczy na raz: telefon do WER Warszawa Zwroty oraz biegiem na Pocztę. Wspólnymi siłami można zablokować zwrot tak aby nie opuściła przesyłka granic kraju no i można załatwić ponowne doręczenie z poprawionym adresem.
A w czym był problem? No cóż, tutaj trochę życzliwości zabrakło. Przesyłkę zamówiłem do pracy, powiedzmy lokal usługowy w bloku, wpisałem numer budynku, ale zamiast numeru lokalu (którego nie ma na domofonie) była jego nazwa. Doręczyciel zobaczył tylko, że brak jest numeru i stwierdził, że nie będzie zastanawiał się gdzie to nieść...
Jakby ktoś na przyszłość potrzebował, tel służbowy do mega gościa w Warszawie, który pracuje na zwrotach: Siedem Dwa Pięć 230 671 (na wszelki wypadek słowa i cyfry, żeby jakiś bot nie ściągnął) oraz mail do niego: k-z[kropka]listy[at]poczta-polska[kropka]pl
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
- nagrobek
regularnie wysyłam na poczcie winyle, CD i kasety poleconymi jako „dokumenty”, także do stanów i w ciągu ostatnich dwóch lat miałem tylko jeden zwrot z Serbii, kaseta im się nie spodobała. poza tym wszystko dociera bezproblemowo
- nagrobek
poważniejszy problem to teraz chyba PPWR, kolejne labele ogłaszają zawieszenie wysyłek do innych krajów unii, zaraz może być nieciekawa sytuacja z dostępnością nowych (i nie tylko) tytułów, zobaczymy jak się to rozwinie.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Najwięcej na tym wszystkim zyskają ci, którzy mają i tak najwięcej - czyli taki Amazon. Przeszedłem z zinem ostatnio na print on demand i underground co prawda poszedł się jbć, ale kurna, jaka to jest wygoda, jak sobie przypomnę te wszystkie dni stania na poczcie, pakowania, załatwianie wszystkiego osobno. Teraz widzę, że mają też usługę Merch on Demand, czyli wrzucasz wzór, a oni robią to tak samo pojedyncze sztuki gdy wpadnie zamówienie. Ciekawe z CD też tak w końcu zrobią, wydawałoby się że to może być trudniejsze, ale chyba nie ma tu technicznej niemożliwości. Generalnie te cła i zakazy tylko dojechały tych małych, dając siłę tym wielkim.
Find your flow
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Też widziałem, ale jaki jest w zasadzie problem? Bo przecież to tylko w bardzo znikomym stopniu dotyczy firm zatrudniających poniżej 10 osób lub mających obrót poniżej 2 milionów Euro rocznie. Albo od czasu kiedy przestałem magazynować plastik dużo się zmieniło i właściciele distr to teraz krezusi albo ktoś czego nie doczytał*.
* - nie wykluczam, że tym kimś mogę być ja
Guilty of being right