POLSKI THRASH - ANKIETA

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

najlepszy polski thrash

Dragon
14
8%
KAT
60
36%
Acid Drinkers
18
11%
Magnus
13
8%
Turbo
8
5%
Wilczy Pająk (Wolf Spider)
12
7%
Destroyers
4
2%
Quo Vadis
6
4%
Bloodthirst
8
5%
Testor
1
1%
Alastor
8
5%
Virgin Snatch
4
2%
Horrorscope
5
3%
Exorcist
7
4%

Liczba głosów: 168
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

Re: POLSKI THRASH - ANKIETA

08-06-2012, 11:28

Do tego momentami wręcz porywające, jak trzy pierwsze kawałki czy "Dancing...".
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

08-06-2012, 11:42

MinT pisze:Ale przecież Infernal Connection było najcięższe i najbardziej thrashowe ze wszystkich.
A czy to musi automatycznie oznaczać, że najlepsze? Po prostu te kompozycje do mnie nie trafiały, poza wspomnianym "The Joker".
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

08-06-2012, 11:48

Dziwne, dla mnie to był wręcz przeskok jakościowy, po nieco rozmemłanym "Vile vicious vision". Do tego momentu miałem ich za przereklamowaną kapelę, której przez przypadek chyba wybitnie wyszedł jeden album ("Strip tease"). Zresztą teraz mam ich właśnie za przereklamowaną kapelę, której przez przypadek chyba wybitnie wyszły dwa albumy - z zaznaczeniem, że właśnie "Infernal..." jest ostatnią płytą, którą słyszałem w całości.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

08-06-2012, 13:23

Ja znam pięć pierwszych Adidów w całości, później słyszałem wyrywkowo i w ogóle nie porwało. Obecnie jest to zespół mający branie u nastolatków, jak Luxtorpeda czy inne takie kostkowo - naszywkowe badziewy. W temacie AD - debiut zgrabnie im wyszedł, taki radosny, pankowo - traszowy. Na polskim poletku była to miła odskocznia od tych wszystkich nagwoździowanych gości, którzy śpiewali o diable i smokach.

Wolf Spider, alias Wilczy Pająk spoko, chociaż najczęściej wracam do chejwimetalowego debiutu, reszta - owszem jest techniczna i prezentuje dobre umiejętności, ale nic po nich we łbie nie pozostaje.

Przypomniałbym sobie debiut Quo Vadis, bo to, co później nagrywali, to lekki kabaret był.

Z nowych thrashowych rzeczy Horrorscope jest ok, chociaż nie wiem, co z najnowszą płytą. Ukazało się to czy jeszcze nie? Mowa o "Deliciuoshell". Virgin Snatch, a błeeeee, plastik - fantastik. Hiro sriro.

A pamięta ktoś jeszcze łódzkie Acrimony? Baron wydał ich (chyba w 1991 roku) album "In Unknown Dimension" na kasecie. Trochę Mekong Delta - wannabies, ale bardzo fajne. Pascal też był niezły w takich klimatach ultratechnicznych. No i Geisha Goner, dostałem ich debiut na reedce z Dywizji Kot, spokojnie w Pagan, gdy już na dobre trwał szał na Allegro i ceny szalały.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

08-06-2012, 13:29

kregozmyk pisze:A mi się z kolei VVV bardzo podoba, stawiam ją zaraz za ST.
Mam podobnie.
Awatar użytkownika
Atreju
postuje jak opętany!

29-09-2012, 09:57

Słyszał już kto nowy kawałek Wolf Spider? -> KLIK
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

29-09-2012, 10:07

Neosofixy będą kontent.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

29-09-2012, 10:21

dla mnie bieda i jestem zawidziony
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re: Odp: POLSKI THRASH - ANKIETA

29-09-2012, 10:24

Fajny kawałek, w sam raz dla fanów Hunter i percival shutterstock
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

30-06-2026, 20:56

w sumie to myślałem że oni dawno temu zdechli ale widze na MA że nadal to dycha mimo że ostatni album był prawie dyche lat temu :yoinks:
tak czy inaczej War-Saw wydał epeczke w nowym składzie ;)

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Major Zagłoba
postuje jak opętany!
Kontakt:

30-06-2026, 22:49

Tam przez jakiś czas nie było tej lochy z the no-mads? W sumie niedawno sobie o nich przypomniałem ale nie zabrałem się za odświeżenie.
Awatar użytkownika
10,5
postuje jak opętany!

01-07-2026, 09:55

Wyrażaj się śmieciu.
Nono.
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

01-07-2026, 11:54

jestem ultra kibolem thrashu, ale jakoś mało tego polskiego, który bym lubił,
Debiut + pojedyncze utwory z twórczości Kata, dla mnie to raczej był koncertowy majstersztyk Romana,
bo z płyt to niewiele,
Acid Drinkers do Infernal Connection, za wesołkowatość, dystans, świetne covery i Litzę, bo przecież czerpali garściami od innych właściwie całe linie muzyczne, bez Litzy to już nie było to samo, sporo muzyki poznałem dzięki nim, bo najpierw poznałem cover dzięki AD, a potem sięgałem po oryginał i na końcu słuchałem całej płyty jakiegoś klasyka rocka/ metalu,

Wolf Spider/ Wilczy bardzo lubię debiut, na ten zespół też głosuję,

Geisha Goner bardziej jako ciekawostka, ale lubię,
dodałbym kilka kapel, w których grali znajomkowie, ale tylko tyle, że je lubię, a nie jezdem fanę
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

01-07-2026, 12:16

Ja się pytam gdzie na liście do głosowania jest wrocławski Test Fobii/ Kreon?

Brak obniża wartość listy.

A tak to [WS]> Dragon> KAT> Turbo> Alastor> QV> Magnus> Kreon> AD /// Species> Hellfuck > TG* Chyba w takiej kolejności, nie po całym dysko, bo generalnie nierówne te dyskografie, a po pojedynczych jednych, dwóch, trzech płytach. Generalnie tak se z tym graniem. Kiedyś było płodniej, teraz jakoś trudno mi w głowie na szybko wysupłać coś konkretnego. Przy czym mimo, że mało to Species uważam za poziom światowy** i zjadający dość wtórne, takie na echo, tego co tam "na zachodzie" się tłukło, granie lat 80 i 90 z Polski.

* muszę się zastanowić co tam jeszcze przykuło moją uwagę przez ostatnie lata. Mam nieodparte wrażenie, że coś mnie uciekło.

[Wilczy to jednak przez moment perełka była].

**Analogicznie jak z innym, młodym, również inteligentnie grającym bandem z Polski. Tutaj z Puław, tutaj def metylowym.
ODPOWIEDZ