METAL HAMMER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
sisterhood
- postuje jak opętany!
Re: METAL HAMMER
Ostatni numer to ten gdzie ICON został płytą miesiąca. Był problem, że Holmes przestał być mruczusiem.
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Czytałem w latach '91-'96. Ostatni numer, który kupiłem to styczeń '97. Kilkanaście ostatnich miesięcy to już siłą rozpędu, bo prawie nic dla mnie nie było. Słuchałem wtedy dwójki SAD-X, debiutanckiego mini D666, pierwszych płyt Demolition Hammer i Massacra, a tu miałem jakiegoś(?) Caputo w kraciastej marynarce na okładce. No i sporo klimaciarskiego pitolenia. Od drugiej połowy lat 90-tych zaglądam sporadycznie, głównie w Empiku. Kupiłem tylko jeden jubileuszowy wspominkowy numer o którym pisał tu już Alko. Co mi najbardziej przeszkadza to krótkie, płytkie wywiady. Wolałbym, żeby było 10 dłuższych rozmów niż taka sieczka na podtarcie dupy. I tak lepsze od Noise Magazine, ale to wciąż zdecydowanie za mało.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
olgims
- rasowy masterfulowicz
Ja jakoś w okolicach 99 przestałem kupować bo faktycznie nic mnie już tam nie interesowało, zwłaszcza, że wtedy był zalew nu-metalu a oni promowali to gówno jak nikt inny. A no i marillion i ritchie blackmoore - mam wrażenie w pewnym momencie były w każdym numerze, przez to kurwa nie jestem w stanie w te rejony spojrzeć od 20lat.
"Hostis Dei, pietatis, et misericordiae"
-Werner von Urslingen
I laugh as I cast the first stones at Christ
-Werner von Urslingen
I laugh as I cast the first stones at Christ
- Gore_Obsessed
Zapomniałem dodać, że najlepsza era to chyba lata 93-'94. Przedruki z zagranicy praktycznie zniknęły. Zdecydowana większość to były treści własne. No i dużo dobrego łomotu, choć hardcore się już łokciami zaczynał rozpychać. Najmilej wspominam jesień '94, kiedy miał miejsce wielki powrót Slayera z "Divine intervention". Wywiad, który przeprowadził Łysy, czytałem dziesiątki razy, tak samo jak rubrykę Own Words i recenzję.
W tej chwili zostało mi tylko kilka numerów. czasem zajrzę.
W tej chwili zostało mi tylko kilka numerów. czasem zajrzę.
-
[V]
- mistrz forumowej ceremonii
To oczywiste.Gore_Obsessed pisze: ↑07-01-2024, 12:08Co mi najbardziej przeszkadza to krótkie, płytkie wywiady. Wolałbym, żeby było 10 dłuższych rozmów niż taka sieczka na podtarcie dupy. I tak lepsze od Noise Magazine, ale to wciąż zdecydowanie za mało.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Bloodcult
- Gore_Obsessed
W najnowszym numerze zaskoczyli mnie dwustronnicowym wywiadem z weteranami z chilijskiego Sadism. To pewnie dlatego, że podłapał ich Hammerheart, ale zawsze.
- hcpig
Wiadomo skąd się bierze ta niechęć do Noise? Myślałem, że to tylko trolling wartościowego użytkownika Plastka.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Noise jest lata świetlne przed konkurencją. Okej, może profil muzyczny pisma nie każdemu odpowiada, bo gusta Polaków są zróżnicowane, ale patrząc szerzej i na poboczne aspekty też, to trudno tego nie zauważyć.
A niechęć do Noise chyba wynika z tego, że niektórzy odbierają redaktorów pisma jako wywyższających się. W stylu "wy brudasy, dzikusy słuchajcie sobie Blasphemy w Byczynie, a my tutaj wyższa kultura i poza metalem słuchamy też rapu, Coil i Swans". Oczywiście to się opiera na projekcji :p
A niechęć do Noise chyba wynika z tego, że niektórzy odbierają redaktorów pisma jako wywyższających się. W stylu "wy brudasy, dzikusy słuchajcie sobie Blasphemy w Byczynie, a my tutaj wyższa kultura i poza metalem słuchamy też rapu, Coil i Swans". Oczywiście to się opiera na projekcji :p

Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Poważnie mówisz, że nie wiesz skąd się bierze, dlaczego i po co to jest rozrzucane, jak ... na polu?
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- hcpig
- Bloodcult
Idiotyczne felietony, przepraszanie za to że słuchamy/słuchaliśmy metalu, atencyjni toksycy w redakcji.
PS.
Plastek to bezwartościowy tuman i kiepski troll.
- hcpig
Czy możecie wlepić na forume albo przynajmniej pomóc w namierzeniu numeru, w którym Metal Hammer opublikował ranking 50 a może nawet 100 najlepszych płyt metalowych wedlug czytelników z krótkimi opisami? Ten ranking znajduje się najprawdopodobniej w roczniku 2002, jest bardzo dziwny bo ludzie glosowali na różne rzeczy nie związane z metalem od AC/DC po Linkin Park aczkolwiek podium okazało się przewidywalne - 'Master of Puppets' na pierwszym miejscu i 'Reign in Blood' na drugim.
- Bloodcult
- hcpig
No zapamiętałem, że tego było dużo ale że aż 200 i to rozproszone na kilka numerów to już mi uleciało z głowy, wkleisz tutaj? To jest niesamowicie ważna klisza uwieczniająca stan świadomości muzycznej, jaką reprezentowali Polacy na samym początku XXI wieku.
- wlood
- postuje jak opętany!
Miałem kilkadziesiąt MH. Wszystkie wywaliłem, ale ten ranking wyrwałem ze środka i mam. W razie czego spróbuję namierzyć, w którym pudle jest i wrzucę.
-
C//A
- w mackach Zła
Też chętnie bym przeczytał ten ranking.
- Godplayer
- w mackach Zła
Zstąpiłem dzisiaj do piwnicy i wytargałem karton z Hammerami. Nie zaglądałem do niego z 15 lat i troche się bałem, że rozsypało się to na proch. Jednak się nie rozsypało, jest OK. Teraz się wietrzą wesoło furgając kartkami.

Ostatni numer z 1992 był pierwszym który kupiłem. Potem kupowałem w miarę regularnie do 99, później sporadycznie jeszcze przez jakiś czas. Ogromny sentyment i ważne dla mnie pismo na początku przygody. Bardzo!
Od prawie 20 praktycznie zero kontaktu.

Ostatni numer z 1992 był pierwszym który kupiłem. Potem kupowałem w miarę regularnie do 99, później sporadycznie jeszcze przez jakiś czas. Ogromny sentyment i ważne dla mnie pismo na początku przygody. Bardzo!
Od prawie 20 praktycznie zero kontaktu.
- ŚWIADECTWA_JEZUSA
- postuje jak opętany!
za małolata przed internetem kupowałem i poznawałem zespoły ale po jakimś czasie wyrosłem z tego a przy przeprowadzce wszystkie wylądowały w piecu.
Okładki któe tu widzę kojarzą mi się ze sraniem bo zawsze na kiblu czytałem.
Ciekawe gdzie podziewa się teraz najlepszy ich redaktor czyli Arek Lerch.
Okładki któe tu widzę kojarzą mi się ze sraniem bo zawsze na kiblu czytałem.
Ciekawe gdzie podziewa się teraz najlepszy ich redaktor czyli Arek Lerch.
POLSKA zawsze KATOLICKA