Now playing / Czego teraz słuchacie v.5
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- tommek
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Re: Now playing / Czego teraz słuchacie v.5
Fajny bulgoczący wokal, ciekawe czy ktoś to będzie miał u nas.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kwiecień, nadmorskie klimaty umilały dwie country premiery. Obie płyty wydane tego samego dnia, trzeciego dnia, kwietnia.
Od Paul'a Cauthen'a taki pod gothabilly taneczny kawałek, najlepszy z płyty:
Od Charley'a Crockett'a jak w samej piosence fraza idzie - same story - muzycznie, czyli jak zawsze świetnie, w tym najfajniejszym kawałku na płycie, od 2:28 zapadający w pamięć o koli&pepsi damsko-męski chórek:
Country AF jednym słowem, znów cytując, tym razem jedną z piosenek, z tych starszych od Paul'a Cauthen'a/
Od Paul'a Cauthen'a taki pod gothabilly taneczny kawałek, najlepszy z płyty:
Od Charley'a Crockett'a jak w samej piosence fraza idzie - same story - muzycznie, czyli jak zawsze świetnie, w tym najfajniejszym kawałku na płycie, od 2:28 zapadający w pamięć o koli&pepsi damsko-męski chórek:
Country AF jednym słowem, znów cytując, tym razem jedną z piosenek, z tych starszych od Paul'a Cauthen'a/
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
-
Morbid Marcin
Malignant Aura, zespół z gatunku niszowych, pewnie ma 17 fanów w naszym pięknym kraju, ale jeśli ktoś ceni mocarny doom/death, w dodatku z Australii, to prędziutko proszę się zapoznać. 

Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka

Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Bardzo dobra płyta, topka roku pewnie nie, ale miejsce na zapleczu elity murowane
- knaar
- rasowy masterfulowicz
-
Metsejmikin
- postuje jak opętany!
-
Alter Ego
- zaczyna szaleć
- Kilgore
- rasowy masterfulowicz
- Ascetic
Od Paul'a Cauthen'a taki pod gothabilly taneczny kawałek, najlepszy z płyty. Taki ptasi, bym powiedział:
Koleś z jednej strony wykonuje ptasi taniec. Z drugiej pohukuje jak puszczyki, choćby w takich Łazienkach Królewskich*.
*Swoją drogą, mając miejscówkę od pracownika, przyrodnika z ŁK, dla niezjebów, co lubią przyrodę w nieoczystych dla siebie miejscach, albo inaczej, dla tego konkretnego zwierza, mogę pokierować, gdzie te ciągle zdziwione gamonie z wielkimi ślepiami, można wylukać. A są ukryte, tak, że bez 600-tki, wprawnego oka, doświadczenia, czy cyny, w dzień, nie wypatrzysz. A z -nokto- to się jednak nie liczy.
// Od samego kawałka nie sposób się oderwać. Te kilka tysięcy kilometrów Pomorzem przerobione, z nim, dodało mu tego drogowego skojarzenia, na przyszłość. Samo się wozi, samo się słucha.
Koleś z jednej strony wykonuje ptasi taniec. Z drugiej pohukuje jak puszczyki, choćby w takich Łazienkach Królewskich*.
*Swoją drogą, mając miejscówkę od pracownika, przyrodnika z ŁK, dla niezjebów, co lubią przyrodę w nieoczystych dla siebie miejscach, albo inaczej, dla tego konkretnego zwierza, mogę pokierować, gdzie te ciągle zdziwione gamonie z wielkimi ślepiami, można wylukać. A są ukryte, tak, że bez 600-tki, wprawnego oka, doświadczenia, czy cyny, w dzień, nie wypatrzysz. A z -nokto- to się jednak nie liczy.
// Od samego kawałka nie sposób się oderwać. Te kilka tysięcy kilometrów Pomorzem przerobione, z nim, dodało mu tego drogowego skojarzenia, na przyszłość. Samo się wozi, samo się słucha.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
-
Alter Ego
- zaczyna szaleć
- tommek
- Kontakt:
Trochę mi to przypomina ostanie płyty Coil, czyste popowe wokale a muzycznie totalna dekonstrukcja.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
- Ascetic
Za 35 cebulionów, wstyd było nie przygarnąć, bezpańskiego post-kyuss-owego grania. A, że więcej tego było, to wziąłem jak leci, dla dzieci i nie dzieci.

Tym samym zbliżam się nieuchronnie do 40% dysko tych Nicków, Brantów, Desert Sessionów i takich tam. Z kilka koła pewnie jeszcze i będę specem od czegoś zupełnie nieistotnego.
//Brant zasadniczo to w tych blues-fuzzach, jak na tej płycie, siedzi mnie najbardziej. Co mnie cieszy też zasadniczo. Tak jak również fakt, że pierwszy week na śmiechach, przed rozjazdami, wylotami i byciem wszędzie tylko nie na kwadratach. Płyty muszą poczekać. Kupki muszą rosnąć beze mnie. To mnie dla odmiany mniej cieszy.

Tym samym zbliżam się nieuchronnie do 40% dysko tych Nicków, Brantów, Desert Sessionów i takich tam. Z kilka koła pewnie jeszcze i będę specem od czegoś zupełnie nieistotnego.
//Brant zasadniczo to w tych blues-fuzzach, jak na tej płycie, siedzi mnie najbardziej. Co mnie cieszy też zasadniczo. Tak jak również fakt, że pierwszy week na śmiechach, przed rozjazdami, wylotami i byciem wszędzie tylko nie na kwadratach. Płyty muszą poczekać. Kupki muszą rosnąć beze mnie. To mnie dla odmiany mniej cieszy.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete