ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
C//A
- w mackach Zła
31-03-2026, 13:48
olgims pisze: ↑31-03-2026, 12:29
Będę cię bacznie obserwował za podsuwanie skurwialego katolskiego gówna
Ops. Zdemaskowałeś mnie, Tolka Banana, konia trojańskiego!
Sam nie widzę katolickiego wyznawstwa w tej muzyce, ale to byłby kardynalny argument w twojej tezie o chujowości współczesnego polskiego BM: "Jest tak źle, że najbardziej nieoczywisty współczesny polski BM robią katolicy". Kurtyna. Można zamykać

-
olgims
- rasowy masterfulowicz
01-04-2026, 10:38
C//A pisze: ↑31-03-2026, 13:48
Sam nie widzę katolickiego wyznawstwa w tej muzyce, ale to byłby kardynalny argument w twojej tezie o chujowości współczesnego polskiego BM: "Jest tak źle, że najbardziej nieoczywisty współczesny polski BM robią katolicy". Kurtyna. Można zamykać
Ale że ta gówniana katolska karykaturka to jest według ciebie jakaś wartość w polskim BM ? Rozbawiłeś mnie.
Czy do słuchania takiego "blek metalu" owijasz się różańcem i mocno sciskasz obrazek świętej mordy żółtej ziemi TEJ?
To ważne!
"Hostis Dei, pietatis, et misericordiae"
-Werner von Urslingen
I laugh as I cast the first stones at Christ
-
C//A
- w mackach Zła
01-04-2026, 11:24
olgims pisze: ↑01-04-2026, 10:38
C//A pisze: ↑31-03-2026, 13:48
Ale że ta gówniana katolska karykaturka to jest według ciebie jakaś wartość w polskim BM ? Rozbawiłeś mnie.
Czy do słuchania takiego "blek metalu" owijasz się różańcem i mocno sciskasz obrazek świętej mordy żółtej ziemi TEJ?
To ważne!
Co konkretnie sprawia, że uważasz ten zespół za "katolicki"?
-
olgims
- rasowy masterfulowicz
01-04-2026, 11:38
No nie wiem, może fakt, że jego dwa czlonki mają drugi zespół z krzyżykami w logo i tekstach o matce bosko kurwo zakamuflowanej i katolicyzmie w Lublinie

Patrzę na okładkę, a tam jakiś pomniczek z krzyżem w lesie
Myślisz, że dla odmiany w Olesinie grają bm o treściach ortodoksyjno-nekromantyczno-antykosmiczno-satanistycznych?
-Werner von Urslingen
-
C//A
- w mackach Zła
01-04-2026, 11:56
olgims pisze: ↑01-04-2026, 11:38
No nie wiem, może fakt, że jego dwa czlonki mają drugi zespół z krzyżykami w logo i tekstach o matce bosko kurwo zakamuflowanej i katolicyzmie w Lublinie

Patrzę na okładkę, a tam jakiś pomniczek z krzyżem w lesie
Myślisz, że dla odmiany w Olesinie grają bm o treściach ortodoksyjno-nekromantyczno-antykosmiczno-satanistycznych?
Pytam konkretnie o teksty tego ich innego zespołu. Ja tam nie widzę kultu maryjnego, czy jakiś innych oznak katolickiego wyznastwa.
Z tymi krzyżami na zdjęciach to też nie wiem o co chodzi. Mogę tu wkleić zdjęcia gości z Blasphemy, którzy się fotografowali na cmentarzach z chrześcijańskimi nagrobkami. Okładkę Clandestine Blaze z krzyżami z Golgoty, itd. A chyba się zgodzimy, że to nie są zespoły katolickie
Generalnie chrzescijaństwo jako punkt odniesienia w Black Metalu jest nieuniknione z samej racji tego, że satanizm to nurt / sekta z uniwersum chrześcijanstwa. "Szatan" to przecież postać z mitologii chrześcijańskiej...
-
olgims
- rasowy masterfulowicz
01-04-2026, 12:03
Jesteś członkiem tej swietojebliwej hordy, że się tak rzuciłeś do obrony? Przecież ci nie zabraniam słuchac jezuskowej szmiry, po prostu jest się czego wstydzić

-Werner von Urslingen
-
C//A
- w mackach Zła
01-04-2026, 12:11
olgims pisze: ↑01-04-2026, 12:03
Jesteś członkiem tej swietojebliwej hordy, że się tak rzuciłeś do obrony? Przecież ci nie zabraniam słuchac jezuskowej szmiry, po prostu jest się czego wstydzić
Nie mam jakichś mocnych uczuć do tego zespołu. Natomiast podobnie jak ty mam poczucie, że większość nowego BM jaki słyszę jest wtórne i przewidywalne. Olesin był dla mnie miła odmianą. Uznałem, że może Cię podejść. Z tym katolicyzmem mnie zaskoczyłeś. Staram się zrozumieć o co Ci chodzi.