Polski BM

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
C//A
w mackach Zła

Re: Polski BM

31-03-2026, 13:48

olgims pisze:
31-03-2026, 12:29
Będę cię bacznie obserwował za podsuwanie skurwialego katolskiego gówna :)
Ops. Zdemaskowałeś mnie, Tolka Banana, konia trojańskiego! :D

Sam nie widzę katolickiego wyznawstwa w tej muzyce, ale to byłby kardynalny argument w twojej tezie o chujowości współczesnego polskiego BM: "Jest tak źle, że najbardziej nieoczywisty współczesny polski BM robią katolicy". Kurtyna. Można zamykać :)
olgims
rasowy masterfulowicz

01-04-2026, 10:38

C//A pisze:
olgims pisze:

Sam nie widzę katolickiego wyznawstwa w tej muzyce, ale to byłby kardynalny argument w twojej tezie o chujowości współczesnego polskiego BM: "Jest tak źle, że najbardziej nieoczywisty współczesny polski BM robią katolicy". Kurtyna. Można zamykać :)
Ale że ta gówniana katolska karykaturka to jest według ciebie jakaś wartość w polskim BM ? Rozbawiłeś mnie.
Czy do słuchania takiego "blek metalu" owijasz się różańcem i mocno sciskasz obrazek świętej mordy żółtej ziemi TEJ?
To ważne!
"Hostis Dei, pietatis, et misericordiae"
-Werner von Urslingen

I laugh as I cast the first stones at Christ
C//A
w mackach Zła

01-04-2026, 11:24

olgims pisze:
01-04-2026, 10:38
C//A pisze:
olgims pisze:

Ale że ta gówniana katolska karykaturka to jest według ciebie jakaś wartość w polskim BM ? Rozbawiłeś mnie.
Czy do słuchania takiego "blek metalu" owijasz się różańcem i mocno sciskasz obrazek świętej mordy żółtej ziemi TEJ?
To ważne!
Co konkretnie sprawia, że uważasz ten zespół za "katolicki"?
olgims
rasowy masterfulowicz

01-04-2026, 11:38

No nie wiem, może fakt, że jego dwa czlonki mają drugi zespół z krzyżykami w logo i tekstach o matce bosko kurwo zakamuflowanej i katolicyzmie w Lublinie :lol:
Patrzę na okładkę, a tam jakiś pomniczek z krzyżem w lesie :lol:
Myślisz, że dla odmiany w Olesinie grają bm o treściach ortodoksyjno-nekromantyczno-antykosmiczno-satanistycznych?
-Werner von Urslingen

C//A
w mackach Zła

01-04-2026, 11:56

olgims pisze:
01-04-2026, 11:38
No nie wiem, może fakt, że jego dwa czlonki mają drugi zespół z krzyżykami w logo i tekstach o matce bosko kurwo zakamuflowanej i katolicyzmie w Lublinie :lol:
Patrzę na okładkę, a tam jakiś pomniczek z krzyżem w lesie :lol:
Myślisz, że dla odmiany w Olesinie grają bm o treściach ortodoksyjno-nekromantyczno-antykosmiczno-satanistycznych?
Pytam konkretnie o teksty tego ich innego zespołu. Ja tam nie widzę kultu maryjnego, czy jakiś innych oznak katolickiego wyznastwa.

Z tymi krzyżami na zdjęciach to też nie wiem o co chodzi. Mogę tu wkleić zdjęcia gości z Blasphemy, którzy się fotografowali na cmentarzach z chrześcijańskimi nagrobkami. Okładkę Clandestine Blaze z krzyżami z Golgoty, itd. A chyba się zgodzimy, że to nie są zespoły katolickie :)

Generalnie chrzescijaństwo jako punkt odniesienia w Black Metalu jest nieuniknione z samej racji tego, że satanizm to nurt / sekta z uniwersum chrześcijanstwa. "Szatan" to przecież postać z mitologii chrześcijańskiej...
olgims
rasowy masterfulowicz

01-04-2026, 12:03

Jesteś członkiem tej swietojebliwej hordy, że się tak rzuciłeś do obrony? Przecież ci nie zabraniam słuchac jezuskowej szmiry, po prostu jest się czego wstydzić :)
-Werner von Urslingen

C//A
w mackach Zła

01-04-2026, 12:11

olgims pisze:
Jesteś członkiem tej swietojebliwej hordy, że się tak rzuciłeś do obrony? Przecież ci nie zabraniam słuchac jezuskowej szmiry, po prostu jest się czego wstydzić :)
Nie mam jakichś mocnych uczuć do tego zespołu. Natomiast podobnie jak ty mam poczucie, że większość nowego BM jaki słyszę jest wtórne i przewidywalne. Olesin był dla mnie miła odmianą. Uznałem, że może Cię podejść. Z tym katolicyzmem mnie zaskoczyłeś. Staram się zrozumieć o co Ci chodzi.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

01-04-2026, 16:39

olgims pisze:
A black sabbath mozna sluchac? a candlemass? rany rety ale sie narobilo...
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
ODPOWIEDZ