TheDude pisze: ↑10-01-2026, 10:13Lvcyferiusz pisze: ↑10-01-2026, 09:30
Analogowe brzmienie, klimat lat 90 tych, MC, producent i Dj. Tak się robi rap, dosyć tego autotune'wego gówna. Numer Raz zawsze spoko![]()
Zacny gość!!
U mnie Lenny z mocarnym, klasycznym riffem,
Now playing / Czego teraz słuchacie v.5
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Lvcyferiusz
- starszy świeżak
Re: Now playing / Czego teraz słuchacie v.5
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
A'nana!
Fajna zabaw:unia. Właściwie każdy z 5singli, równie hop-siup-zmiana-dup, w sensie skoczny, w sensie zabawuniowy i taneczny. W sensie, rewitalizujący tym co Niemcy byli w muzyce lat 90'. Choć te emeryty w vans-sikach, getrach, bluzach hokejowo-nbiejowych to jednak zabawienie wyglądają. Jak wojewódzki, najsztub, czy jakiś innych pierdziel mający się za kulboja.
A'nana!
Jak wjeżdżam∂ża rajzing'haj*, to wiedz, że będzie funk', a ja funk' lubię to i ten kawałek, z mocnym basssssiwem lubię też:
Na tym teledysku to już kompletnie zjebani są. Co nie przeszkadza temu staremu funkczyskowi bujać. Wysoko.
*Ta fraza chyba w uPLIFTMofo od RHCP, zresztą jak co najmniej jeszcze jedna zapożyczka.
///Swoja drogą ciekawy zbieg okoliczności, bo dopiero co skompletowałem nowojorski Heads UP!
Fajna zabaw:unia. Właściwie każdy z 5singli, równie hop-siup-zmiana-dup, w sensie skoczny, w sensie zabawuniowy i taneczny. W sensie, rewitalizujący tym co Niemcy byli w muzyce lat 90'. Choć te emeryty w vans-sikach, getrach, bluzach hokejowo-nbiejowych to jednak zabawienie wyglądają. Jak wojewódzki, najsztub, czy jakiś innych pierdziel mający się za kulboja.
A'nana!
Jak wjeżdżam∂ża rajzing'haj*, to wiedz, że będzie funk', a ja funk' lubię to i ten kawałek, z mocnym basssssiwem lubię też:
Na tym teledysku to już kompletnie zjebani są. Co nie przeszkadza temu staremu funkczyskowi bujać. Wysoko.
*Ta fraza chyba w uPLIFTMofo od RHCP, zresztą jak co najmniej jeszcze jedna zapożyczka.
///Swoja drogą ciekawy zbieg okoliczności, bo dopiero co skompletowałem nowojorski Heads UP!
Ostatnio zmieniony 10-01-2026, 11:47 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- Kilgore
- rasowy masterfulowicz

Mocno niedoceniana płyta Milesa, fakt mało tu jazzu a więcej rocka ale całkiem fajnie wchodzi. Zwłaszcza w pierwszym japońskim biciu które ma niesamowite brzmienie i świetną dynamikę.
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
- Rejwan
- weteran forumowych bitew
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- Kilgore
- rasowy masterfulowicz
- Gumiak
- Ascetic
Przy sobocie po-cHROBocze-se.

Na moje ucho, to przy dobrym zagraniu, będzie moje zdefdumowinko. Na wykonie. Majowym. Dobrze, że Pan Tomasz lubi na semi-wolno, w sensie takie klimaty jak: Trollcave, Sanctuarium, Putridarium, czy Hrob. Bo to też i moje klimaty są.

Na moje ucho, to przy dobrym zagraniu, będzie moje zdefdumowinko. Na wykonie. Majowym. Dobrze, że Pan Tomasz lubi na semi-wolno, w sensie takie klimaty jak: Trollcave, Sanctuarium, Putridarium, czy Hrob. Bo to też i moje klimaty są.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- Ascetic
W telexpresie mają przegląd nowości. Tutaj też może być.
--
Nie mylić z norweskimi blek-fraszerami. Tu pięknie francuski z-OI-wiały-pank, z delikatnym rysem pp-anka. Po 8 latach powrót. Z 10 razy przemielone. Bo to przebój jest. Rixe może nie wracać. Może też sprdlć.
---
Tutaj na pełny fuzz-ie, duet z NZ, na kolejnym materiale, gra jak grał. Pop-postGhost-windheandowy pseudo stoner-sajko-fuzz'właśnie rock. Dla mnie petardinio. Tutaj Castle Rat może sprdlć.
Od kawałka się właściwie uzależniłem. A przejście z WUCAN, który był ostatnio molestowany jak policjantki w Piasecznie, to jak przejście przez królicza norę.
A i ten kawałek powinien być na zwieńczenie ST a nie IM. I Dangeony i Dragony i bardziej energetycznie w scenach finałowych tego miernego serialiku by siadło.
----
Bonnie jak to Bonnie eksploruje niezmiennie niezmienne swoje korzenie. A mnie niezmiennie to sprawia przyjemność. Do tego urokliwy teledysk. Tutaj wszyscy niech zostaną. Niech nikt nie sprdl.
----
Poczta Polska. Jest to pomysł na nazwę zespołu (kontekstowo, wkomponowane w koncept art. jakby podwójnie ma to sens). Nie powiem. Ludzie widzą w ich trówrczości tCure, DM, jakieś inne rzeczy, które pewnie w ich ograniczonym zasobie poznawczym występują. Dla mnie to Kapitan Nemo wiecznie żywy. I chyba popularny, bo wrocławski Hurt też go wziął w tym roku w obroty.
Te single to różne, w tym podłużne, ale jak w synth-pop'y wbijają takie starusieńkie, jak w tym kawałku to ŁAŁ. A i jakbym nie słyszał to bym pomyślałem, że to Szrma z WM śpiewa, a to nie on. Jednak.
-----
A na spotku do zlokalizowania delux'edycja z ostaniej płyty od VB. W tym zabawny -Cumboy-. Japańce jak co jakiś czas z VB mają - zażyczyli sobie extreasów i są. Fani się cieszą, w domu radość wielka z tych 4 kawałków.
--
Nie mylić z norweskimi blek-fraszerami. Tu pięknie francuski z-OI-wiały-pank, z delikatnym rysem pp-anka. Po 8 latach powrót. Z 10 razy przemielone. Bo to przebój jest. Rixe może nie wracać. Może też sprdlć.
---
Tutaj na pełny fuzz-ie, duet z NZ, na kolejnym materiale, gra jak grał. Pop-postGhost-windheandowy pseudo stoner-sajko-fuzz'właśnie rock. Dla mnie petardinio. Tutaj Castle Rat może sprdlć.
Od kawałka się właściwie uzależniłem. A przejście z WUCAN, który był ostatnio molestowany jak policjantki w Piasecznie, to jak przejście przez królicza norę.
A i ten kawałek powinien być na zwieńczenie ST a nie IM. I Dangeony i Dragony i bardziej energetycznie w scenach finałowych tego miernego serialiku by siadło.
----
Bonnie jak to Bonnie eksploruje niezmiennie niezmienne swoje korzenie. A mnie niezmiennie to sprawia przyjemność. Do tego urokliwy teledysk. Tutaj wszyscy niech zostaną. Niech nikt nie sprdl.
----
Poczta Polska. Jest to pomysł na nazwę zespołu (kontekstowo, wkomponowane w koncept art. jakby podwójnie ma to sens). Nie powiem. Ludzie widzą w ich trówrczości tCure, DM, jakieś inne rzeczy, które pewnie w ich ograniczonym zasobie poznawczym występują. Dla mnie to Kapitan Nemo wiecznie żywy. I chyba popularny, bo wrocławski Hurt też go wziął w tym roku w obroty.
Te single to różne, w tym podłużne, ale jak w synth-pop'y wbijają takie starusieńkie, jak w tym kawałku to ŁAŁ. A i jakbym nie słyszał to bym pomyślałem, że to Szrma z WM śpiewa, a to nie on. Jednak.
-----
A na spotku do zlokalizowania delux'edycja z ostaniej płyty od VB. W tym zabawny -Cumboy-. Japańce jak co jakiś czas z VB mają - zażyczyli sobie extreasów i są. Fani się cieszą, w domu radość wielka z tych 4 kawałków.
Ostatnio zmieniony 10-01-2026, 14:35 przez Ascetic, łącznie zmieniany 5 razy.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- Maro

100 % metalu w metalu
-
est
Krótka przerwa od Furii.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
- knaar
- rasowy masterfulowicz
- ŚWIADECTWA_JEZUSA
- zaczyna szaleć
POLSKA zawsze KATOLICKA
- Rejwan
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- Kilgore
- rasowy masterfulowicz
- nagrobek
- zahartowany metalizator
^^..no i oczywiście SACRILEGE mocno. na total ripicie.nagrobek pisze: ↑10-01-2026, 09:46
jakoś mi to przeszło pod radarem ale z automatu wskakuje do top 2025. lubisz Flower, Lifeless Dark lub sięgając do korzeni Antisect, Nausea to polubisz SR . raczej szybciej niż wolniej z delikatną posypką heavy m. (na wokalu pani z nowojorskiego Tower, który kilka lat temu narobił małego zamieszania swoim albumem)

Witchfuck gitara. z Trucizna jakoś pod górkę, męczące to.

a tu coś w stylu From Ashes Rise czy Tragedy z kraju langosza, spoko nawet bo jest coś od siebie w tej kliszy
- Harlequin
Koniecznie musze sprawdzic to subversive rite. I lifeless dark i flower wysmienite
- nagrobek
- zahartowany metalizator
w zasadzie jest to pożegnalna płyta bo zdążyli się byli już rozwiązać ale przy okazji przypomniałem sobie poprzedni materiał, który potraktowałem wcześniej jakoś po macoszemu a też jest oczywiście bdb.
- Bolt
Niby dalej działają i wydali jakieś EP nie tak dawno temu, ale przeciętne to było. Natomiast resztę bardzo lubię, na czele z kapitalną trójką, którą kiedyś mocno katowałem.
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town