Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Ja ich zobaczyłem i usłyszałem pierwszy raz na brudstoku 98. Czasami ich słucham ale na żywo bardziej agresywne brzmieniowo mi się to wydawało, ale jest ok.Ascetic pisze: ↑05-12-2025, 23:28Oczywiście "Mantra" uwielbiam.
Przecież to świetne granie jest. W hc lat 90' to obok jakiegoś pierwszego z brzegu Snapcase wychodzące poza schematyczny hc, było ciekawe, z wieloma pomysłami, w tym spoza HC. Melodie, których się nie bali, a z nich na maksa czerpali. Pewnie mógłbym się dalej spuszczać nad nimi, powiem tylko tyle - muzycznie, w sensie umuzykalnienia, umiejętności muzycznych, to pierwsza klasa. Taki "CM" zobaczą jak tam sekcja chodzi, bassiwo, linie gitarowe, i to niby takie pop punkowe momentami a z zachowaniem, że tak powiem core'a hard core'owego.
Było mi bliskie ich granie. Ideowo zostało ze mną. Nie wiem, czy zbliżenie się do religii wschodu nie było min. od nich (nie, nie chodzi o krshn-owanie). Na pewno koleżki, który ich słuchał mi to wrzucił na banie (taka ciekawostka, jedna z ważniejszych postaci w polskim buddyzmie. Od początku do końca oddany temu co było z nim jak mieliśmy pod naście lat).
Teraz leci "HWG".
Czym to ustępuje ikonicznemu "ST" od GB? Zreszta podobne są te kawałki w takim ogólnym wyrazie. Tym, że lepiej jest to zagrane.
A i na koniec, zawsze byli "jacyś". Słyszysz i wiesz, że to łyse pały w pomarańczowych ciuszkach.
A i na koniec numer dwa. Takiego polskiego Awake, Separation, czy tego trzeciego co go teraz nie pamiętam by nie było.Se wygooglam. . Może stylistycznie inne, bo podrobić Shelter tak prosto nie jest i nie było (ile znacie kapel co tak samo grają?) ale duch, przekaz gdzieś tam w tę stronę / złotej skały/ szły.
Na koniec końców. Jak to nowocześnie brzmi. Bo przecież to nie raz też było i jest podejmowane przy ocenie płyt sprzed lat. Jakby to wyszło teraz niczym by nie trąciło. Jak dla mnie przynajmniej.

nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz