WIADOMO, moi ludzie!!!!!!!!
A tu masz
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Dormant Ordeal na żywo rewelacja! Tak jak pisałeś był klimat, brzmienie w Gdańsku było bardzo dobre. Generalnie elegancki koncert,pozostałe zespoły też spoko. Natchniony koncertem kupiłem ostatnią płytę Dormant Ordeal - zobaczymy jaki będzie odbiór w domowych pieleszach.Nasum pisze: ↑08-11-2025, 11:11mistrzsardu pisze: ↑08-11-2025, 11:01Dobrze grają? Jutro na koncert się wybieram obadać na żywo. Nic z ich twórczości nie słyszałem, także randka w ciemno się szykuje.
No właśnie ja taką randkę w ciemno miałem wczoraj, kiedy wybrałem się na trasę Terrordome, Banisher i wyżej wymienieni Panowie. Nie miałem żadnych oczekiwań, więc kiedy zaczęli grać miałem po prostu otwartą głowę na nowe dźwięki. Muzycznie na żywo prezentuje się to lepiej niż na płycie, chociaż ten album też taki zły nie jest. Na żywo Zespół prezentuje się chyba lepiej w takich średnich tempach, tych spod których wyziera całkiem spora dawka klimatu, te szybkie, przepełnione blastami są ok, ale może nie zrobiły należytego wrażenia, ze względu na nieznajomość materiału. Wokalista dość ekspresyjny, gitarzysta słup soli, basista czasem się tam poruszył, ale to też muzyka, która jakiegoś szału na scenie nie wymaga. Słucham sobie teraz tej płytki i dochodzę do wniosku, że to całkiem ciekawa, momentami klimatyczna muzyka.
A co do koncertu - jeśli nie chcesz niczego przegapić, to bądź w klubie o właściwej godzinie. Trasa nie ma headlinera i ponoć zespoły zmieniają kolejność występów, więc może być niespodzianka. W Kato grali w kolejności - Terrordome, Dormant Ordeal, Banisher. Ceny merchu jakby Cię interesowały przyzwoite, koszulki 100, bluzy 200, wybór nawet całkiem całkiem, jakieś płyty, naszywki, kasety, winyle. Ja nic nie kupiłem więc się nie skupiałem zbyt mocno, kumpel kupił koszulkę Terrordome i jest zadowolony.
Udanego koncertu. Napisz czy Ci podpasowali.