Do Krakowa przyjeżdżali dość regularnie, więc raczej dłuższych przerw nie mieli. Raz nawet się wybierałem, bo kumpel grał jako support przed nimi, ale jakoś się rozmyło.Nostromo pisze: ↑09-11-2025, 12:23Bardzo dobra, unikatowa, kapela na naszej scenie. Kasetę mi wcięło, ale m CD z tym m i jeszcze jednym materiałem. Niedawno nawet zachciało mi się skompletować ich dyskografię. Niedawno czytałem, że jeszcze grają. Nie wiem czy się reaktywowali czy zawsze coś się u nich tliło. Szkoda, że granie wyłamujące się schematom ma tak mało odbiorców. Przez to niełatwo jest zobaczyć na żywo te niszowe zespoły.
POLSKI METAL ALTERNATYWNY, AWANGAROWY, INDUSTRIALNY, NU-METAL itp.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Re: POLSKI METAL ALTERNATYWNY, AWANGAROWY, INDUSTRIALNY, NU-METAL itp.
Guilty of being right
-
HCDamage
- postuje jak opętany!
Nie wiem jak wygląda sytuacja z ich działalnością na chwilę obecną. O ile dobrze pamiętam to ostatni raz widziałem ich na żywca na juwenaliach Rzeszowskich a bywali na nich stałym gościem i zawsze była petarda.
-
olgims
- weteran forumowych bitew
Przejrzałem temat i nie wychwycilem, żeby ktokolwiek wspominał nazwę Ketha.
A to całkiem zajebiste granie, zwłaszcza na ich imo najlepszym materiale - epce " #!%16 7"
A to całkiem zajebiste granie, zwłaszcza na ich imo najlepszym materiale - epce " #!%16 7"
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
I laugh as I cast the first stones at Christ
- WAROL_KOJTYLA
- rozkręca się
w temacie przypomniał mi się taki polski wynalazek jak NYIA. grali w prehistorycznych czasach koncert w Gdyni z Blindead, Proghma-C i jakimiś innymi dziwactwami. ciekawe granie, ja raczej takie pojebane rzeczy puszczam sobie od święta, ale jak ktoś lubi klimaty Naked City to poletzam
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
No Nyia wiadomo, była mowa i jest też osobny temat. Miałem kiedyś 'Nospromo 2000' i ten materiał mi robił najbardziej - na wokalu Śvierszcz z Yatteringa.
Yare Yare Daze
-
Nostromo
- w mackach Zła
Zacny band. Wspomniana EPa również u mnie stoi najwyżej w ich dyskografii. Osobiście lubię też pełniaka "0 Hours Starlight", ma wspaniałe brzmienie. Po tym albumie też wydali EPkę - "Magnaminus" też polecam, może nawet bardziej niż wspomnianego pełniaka. Kolejny album - "Wendigo" - już mi niestety nie podszedł. Tutaj z kolei produkcja jest jakaś dziwna. Miks mi ewidentnie nie pasuje. Widziałem ich na żywo dwa razy i w obu przypadkach było to piorunujące doświadczenie.