POLSKI METAL ALTERNATYWNY, AWANGAROWY, INDUSTRIALNY, NU-METAL itp.

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

Re: POLSKI METAL ALTERNATYWNY, AWANGAROWY, INDUSTRIALNY, NU-METAL itp.

09-11-2025, 20:28

Nostromo pisze:
09-11-2025, 12:23
HCDamage pisze:
09-11-2025, 04:30
Dawno temu mój sąsiad z bloku założył zespół...
Obrazek
Bardzo dobra, unikatowa, kapela na naszej scenie. Kasetę mi wcięło, ale m CD z tym m i jeszcze jednym materiałem. Niedawno nawet zachciało mi się skompletować ich dyskografię. Niedawno czytałem, że jeszcze grają. Nie wiem czy się reaktywowali czy zawsze coś się u nich tliło. Szkoda, że granie wyłamujące się schematom ma tak mało odbiorców. Przez to niełatwo jest zobaczyć na żywo te niszowe zespoły.
Do Krakowa przyjeżdżali dość regularnie, więc raczej dłuższych przerw nie mieli. Raz nawet się wybierałem, bo kumpel grał jako support przed nimi, ale jakoś się rozmyło.
Guilty of being right
HCDamage
postuje jak opętany!

10-11-2025, 15:32

Nie wiem jak wygląda sytuacja z ich działalnością na chwilę obecną. O ile dobrze pamiętam to ostatni raz widziałem ich na żywca na juwenaliach Rzeszowskich a bywali na nich stałym gościem i zawsze była petarda.
olgims
weteran forumowych bitew

10-11-2025, 16:04

Przejrzałem temat i nie wychwycilem, żeby ktokolwiek wspominał nazwę Ketha.
A to całkiem zajebiste granie, zwłaszcza na ich imo najlepszym materiale - epce " #!%16 7"
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
Awatar użytkownika
WAROL_KOJTYLA
rozkręca się

10-11-2025, 17:39

w temacie przypomniał mi się taki polski wynalazek jak NYIA. grali w prehistorycznych czasach koncert w Gdyni z Blindead, Proghma-C i jakimiś innymi dziwactwami. ciekawe granie, ja raczej takie pojebane rzeczy puszczam sobie od święta, ale jak ktoś lubi klimaty Naked City to poletzam

Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

10-11-2025, 17:50

No Nyia wiadomo, była mowa i jest też osobny temat. Miałem kiedyś 'Nospromo 2000' i ten materiał mi robił najbardziej - na wokalu Śvierszcz z Yatteringa.

Yare Yare Daze
Nostromo
w mackach Zła

10-11-2025, 19:34

olgims pisze:
10-11-2025, 16:04
Przejrzałem temat i nie wychwycilem, żeby ktokolwiek wspominał nazwę Ketha.
A to całkiem zajebiste granie, zwłaszcza na ich imo najlepszym materiale - epce " #!%16 7"
Zacny band. Wspomniana EPa również u mnie stoi najwyżej w ich dyskografii. Osobiście lubię też pełniaka "0 Hours Starlight", ma wspaniałe brzmienie. Po tym albumie też wydali EPkę - "Magnaminus" też polecam, może nawet bardziej niż wspomnianego pełniaka. Kolejny album - "Wendigo" - już mi niestety nie podszedł. Tutaj z kolei produkcja jest jakaś dziwna. Miks mi ewidentnie nie pasuje. Widziałem ich na żywo dwa razy i w obu przypadkach było to piorunujące doświadczenie.
ODPOWIEDZ