Horror i gore!

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

Re: Horror i gore!

02-05-2026, 22:46

Są tacy ludzie, którzy bardzo promują ze sceny singapurskiej 'Satan's Slaves' 1&2 i mile dla ucha metalowca brzmiący 'Impetigore' ale nie dajcie się zwieść, to wszystko chujnia straszna i piszę to jako ktoś, kto jara się mnóstwem obskurnych azjatyckich wynalazków. Zaorać to gówno.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
Awatar użytkownika
hcpig

03-05-2026, 07:01

Tfu, nie Singapur tylko Indonezja oczywiście - anyway ak chcecie zobaczyć coś niszczącego z tego kraju to dalej niepobite są segmenty 'Safe Haven' z V/H/S/2 i 'The Subject' z V/H/S/94.
olgims
rasowy masterfulowicz

03-05-2026, 10:51

Z azjatyckiej sieczki ostatnia mocna rzecz, którą widziałem to tajwański "the sadness"(2021). Według twórcy to film inspirowany "crossed", i po części to widać hehe. Mocno polecam. W oryginale chyba nawet na youtubie swego czasu wisiało XD
"Hostis Dei, pietatis, et misericordiae"
-Werner von Urslingen

I laugh as I cast the first stones at Christ
Tomaszm3
zaczyna szaleć

04-06-2026, 10:40

Kurde a ja ostatnio zamawaiam masę rzeczy z niemieckim wytwórni które włoskie horrory wydają na płytach dvd. Bajka.
Awatar użytkownika
hcpig

11-07-2026, 18:10

Dobra, wiem że w tym roku wszyscy jarają się 'Obsession' ( do dobrze bo jest masa ok) ale ja już w tym roku trafiłem na dwie produkcje, które są lepsze - póki co horrorem roku jest zdecydowanie:

Buffet Infinity

Film w 90% składa się z... reklam. Reklamy usług adwokackich, sklepu z elektronią, ubezpieczeń i nowej sieci czyli tytułowej Buffet Infinity. Krótkie, pocięte reklamy stanowią główne narzędzie narracji, żeby wydobyć fabułę trzeba wyłapywać szczegóły w nich pojawiające się, śledzić narrację jaką przyjmują, zwracać uwagę na zakłócenia odbioru oraz wdzierające się niczym cierń dystorsje audiowizualne. Ważne się też paski informacyjne nadawane na dole reklam.

Niesamowita rzecz dla osób, które jara patroszenie formy i nielinearna narracja niczym w 'Eraserhead' albo 'Outwaters' i jeden z najlepszych lovecraftiańskich w duchu filmów, naprawdę niesamowita rzecz co do której jestem przekonany, że zostanie totalnym kvltem.
ODPOWIEDZ