Crass-owy, czy gdzieś tam w nawijce anarchopunkowy, na pewno osadzony w panku 80' - PP też spokolokoczoko:
WSPÓŁCZESNY POST-PUNK
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: WSPÓŁCZESNY POST-PUNK
31.08.2026
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
To ten Institute od "Readjusting the locks" czy jeszcze jakis inny?
- nagrobek
- zahartowany metalizator
ten sam
-
backslifer
- w mackach Zła
- Harlequin
Tak, nawet udało mi się przesłuchać pare dni temu. Fajne, eksperymentalne ale nie wywołało u mnie gęsiej skórki
-
backslifer
- w mackach Zła
U mnie wlasciwie wywolalo dosc mocna reakcje przez ilosc zawartego w tej muzyce podskornego niepokoju. Ale jeszcze bede sluchal, zeby zobaczyc, czy cos wiecej w tym jest, czy na taki moment trafilo.
-
RippingHeadache
- weteran forumowych bitew
Nowy album HORROR VACUI:
11 sierpnia grają w Gdyni.
11 sierpnia grają w Gdyni.
- Ascetic
Na całej płycie to raczej: NW, CW, MNM, a nawet SP (te depechowe klawiurowe melodyjki!).
W zamieszczonym wyżej kawałku, trochę P-P w/ na bassie. Całościowo jakiś takiś klimat depropunku, czyli piosenek o wyhuśtaniu, musowo, po niemiecku, z Niemiec. Wszystko w sosiwie lat 80. Fajny wintydż. Meine odkrywken diese Tag.
// A w tych momentach jak wbijają w Minimal to momentami pod polskie Syny to podchodzi xD
31.08.2026
-
RippingHeadache
- weteran forumowych bitew
Znakomity koncert greckiego CHAIN CULT w Tbilisi:
- Ascetic
Można dać się zwieść. Angielski jak nie u Niemca, a to berlińczycy. Muzycznie też nie pod Malaria!, czy X-Mal D. , Fliehende Sturme/ EA80, czy Abwarts. a pod brytyjski root-sowy, z-bass-iony PP choćby taki od tCure z "SS".

Kawałki w ramach klarownie czystej PP stylistyce, jednak różne. Ten rozbujany (ma coś z dance-punka, który jest jakby nie patrzeć siostrą/ bratem Post-Punka), jak dla mnie najbardziej atrakcyjny.
I taki mocniejszy, na współcześnie.

Kawałki w ramach klarownie czystej PP stylistyce, jednak różne. Ten rozbujany (ma coś z dance-punka, który jest jakby nie patrzeć siostrą/ bratem Post-Punka), jak dla mnie najbardziej atrakcyjny.
I taki mocniejszy, na współcześnie.
31.08.2026
- Harlequin
^^ Wczoraj wypożyczyłem, bo oba promo wałki mocno mi siadły. Będzie dziś słuchane
- Ascetic
O chyba najciekawszym dla mnie zjawisku muzycznym ostatnich lat. Od gościa, który ze znawstwem (rzetelny, z dobrym riserczem materiał) robi przegląd sceny Cold OI FRNC.
Dla mnie nie ma tutaj niczego czego bym nie miał obsluchanego, aczkolwiek kilka spostrzeżeń dla mnie jest ciekawych, świeżych, takich dla których warto było urwać sobie te kilkadziesiąt minut życia. Dla startujących z tematem jak znalazł. Jedno ale. Dałbym pewien szerszy rys historyczny sceny z Francji z lat80, nie tylko OI, P-P, minimal, ale też tej artpunkowej z której garściami korzystają współcześni.
Polecam.
Dla mnie nie ma tutaj niczego czego bym nie miał obsluchanego, aczkolwiek kilka spostrzeżeń dla mnie jest ciekawych, świeżych, takich dla których warto było urwać sobie te kilkadziesiąt minut życia. Dla startujących z tematem jak znalazł. Jedno ale. Dałbym pewien szerszy rys historyczny sceny z Francji z lat80, nie tylko OI, P-P, minimal, ale też tej artpunkowej z której garściami korzystają współcześni.
Polecam.
31.08.2026