CHAT PILE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
Alter Ego
- weteran forumowych bitew
Re: CHAT PILE
Bardzo dobry utwór. Oczywiście liczę na bardziej zróżnicowane granie i pewnie się nie przeliczę.
-
backslifer
- w mackach Zła
Tak, chociaż w drugą stronę też lepiej, żeby nie przesadzali, bo ta płyta z Haydenem do tej pory mi nie weszła.Harlequin pisze: ↑09-06-2026, 10:51Fajny, lżejszy, trochę bazujący na ogranych juz przez nich motywach i schematach, ale jednak trochę inny, węc licze, że nie będą się wgryzać we własną dupe jeszczebackslifer pisze: ↑09-06-2026, 10:47Fajny, usłyszałem to charakterystyczne brzmienie i strasznie mnie wzięło na przesłuchanie poprzedniej, bo w sumie chyba ponad rok tego nie robiłem, a swego czasu kręciła się co chwilę.
- Order_of_Nine_Angels
- zaczyna szaleć
Kurwa jakie to jest hipsterskie gówno.
Zakon.
Zakon.
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
A mi się ten drugi numer podoba i to bardzo. Dużo bardziej niż singiel nr 1.
- Anzhelmoo
Byłem na ich koncercie kilka dni temu w Katowicach i klasa! Nie znam może na pamięć ich dyskografii i nie jestem największym fanem, ale forma świetna i też przez ludzi zostali należycie docenieni. Wokalista chwalił się znajomością Kieślowskiego i zachwalał wege-lokal w Katowicach - Złotego Osła. Myślę, że za jakiś czas zespół ten będzie bardzo bardzo duży, więc śpieszcie się chodzić na ich koncerty dopóki w sensownych warunkach można ich zobaczyć. Moja spaczenie, ale pierwszy raz jak usłyszałem CP, to te gadane fragmenty skojarzyły mi się z Maniaciem z GDOW. Może nieco na wyrost, ale podoba mi się taka ekspresja.

Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- wonsz
- zahartowany metalizator
- Harlequin
Nowy dżingiel. mi sie podoba, nawet bardzo, choć niczego nowego nie wnosi. Z cyklu tych spokojniejszych.
- hcpig
Jaki jest target defaultowy tego zespołu? Osoby, które zaczynały od Korna po czy trafiły do Neurosis, Isis itp. i mają sentyment do obu?
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
- Żwirek i Muchomorek
Osoby, które lubią gitarowy hałas i nie marnują czas na głupie rozmkiny o targetach.
Singli nie słucham, czekam na całość.
Why can't we all just walk away?
Baton w krainie kangurów
Baton w krainie kangurów
- tabaluga
wygląda na zespól dla amerykańskiego woke hipsterstwa tudzież ludzi totalnie niewybrednych jeśli chodzi o jakość cięzkiego grania.
MAGA // FAFO // RESTORE BRITAIN // OZE-SROZE
- hcpig
Definiowanie muzyki przez jej target jest jednym z najlepszych sposobów jest opisywanie a wrzucanie tego do wora fanów 'gitarowego hałasu' trąci nomenklaturą Marka Sierockiego czy Hirka Wrony z Teleexpresu bo o kogo chodzi? Od słuchaczy Blur po Anaal Nathrakh?Żwirek i Muchomorek pisze: ↑12-08-2026, 12:40Osoby, które lubią gitarowy hałas i nie marnują czas na głupie rozmkiny o targetach.
A to dziedzictwo nu-metalowe Chat Pile jest oczywiste.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
-
backslifer
- w mackach Zła
Normalnego człowieka to nie obchodzi totalnie, po prostu słucha i czerpie z tego przyjemność.hcpig pisze: ↑14-08-2026, 00:12Definiowanie muzyki przez jej target jest jednym z najlepszych sposobów jest opisywanie a wrzucanie tego do wora fanów 'gitarowego hałasu' trąci nomenklaturą Marka Sierockiego czy Hirka Wrony z Teleexpresu bo o kogo chodzi? Od słuchaczy Blur po Anaal Nathrakh?Żwirek i Muchomorek pisze: ↑12-08-2026, 12:40Osoby, które lubią gitarowy hałas i nie marnują czas na głupie rozmkiny o targetach.
Pytanie pomocnicze: masz ulubiony rodzaj pociągów?
-
Alter Ego
Może i jest, ale nie dominuje. Jest tu również obecna poetyka stand-upu, lecz tak wkomponowanego w atmosferę hardcore'owego buntu (a może nawet apokaliptycznej beznadziei), że robienie z niej zagadnienia nie ma żadnego sensu.hcpig pisze: ↑14-08-2026, 00:12Definiowanie muzyki przez jej target jest jednym z najlepszych sposobów jest opisywanie a wrzucanie tego do wora fanów 'gitarowego hałasu' trąci nomenklaturą Marka Sierockiego czy Hirka Wrony z Teleexpresu bo o kogo chodzi? Od słuchaczy Blur po Anaal Nathrakh?Żwirek i Muchomorek pisze: ↑12-08-2026, 12:40Osoby, które lubią gitarowy hałas i nie marnują czas na głupie rozmkiny o targetach.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ojoj, ejaj znów na pełnej wjechał u szura.
W ramach uzupełnienia, to idealny przykład, ten zlepek, jak działa mózg takich odklejenców. Kilka randomowych elementów, skompilowanych na potrzeby pseudo sensownej wypowiedzi, o czymś o czym nie ma pojęcia. Coś jak żywy bot, neurobot można powiedzieć.
W ramach uzupełnienia, to idealny przykład, ten zlepek, jak działa mózg takich odklejenców. Kilka randomowych elementów, skompilowanych na potrzeby pseudo sensownej wypowiedzi, o czymś o czym nie ma pojęcia. Coś jak żywy bot, neurobot można powiedzieć.
08.07.2026
-
Alter Ego
- Ascetic
08.07.2026
-
Tomaszm3
- zaczyna szaleć
Chat Pile jest zajebiste. Kochają debiut Korn, słychać to w każdej minucie. A ja kocham debiut Korn. Kibicuje bo cały kontent co dastarczaja robi robotę.
- Ascetic
Jestem w mniejszości. Fascynacji u mnie z CP nie ma specjalnie dużo. Mi tam jak już coś ma leżeć to przetrawiony Helmet (który kocham) i echa post-hardcore”a. Generalnie fajny taki rewiwal, rzeczy, które koło mnie latały z 20-30 lat temu, ale dajhardem nie jestem bandu tego. Nawet trochę mnie te zjawisko zaskakuje. Więcej mam zrozumienia zjawiska przy Geese. Inna bajka muzyczna, też blendzik fajnych, starych rzeczny. Tamci jacyś mi się jednak twórczy wydają. Jeszcze Maruja czy Marakuja czy jak to się tam zwie też, fajne odświeżanko.
08.07.2026