Re: QUEEN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
est
- mistrz forumowej ceremonii
Wujek, który wciągnął mnie w ten cały muzyczny cyrk nagrał kiedyś na VHS, na którym wcześniej był jakiś koncertowy boot Kinga Diamonda + Tankard i Destruction z jakiegoś live, koncert Queen z Rio + teledyski. Do dzisiaj mu tego nie wybaczyłem.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Re: QUEEN
Bywają wujkowie, którzy robią gorsze rzeczy. Wybacz mu.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
-
est
- mistrz forumowej ceremonii
Ok, wybaczam. Ja w sumie chyba pierwsze zetknięcie z Queen miałem kiedy w tv puścili klip do Scandal. Zrobiło to na mnie wrażenie.
- Żułek
Głośno zrobiło się o znanym utworze Queen "Fat Bottomed Girls". Ma być zbyt kontrowersyjny na obecne standardy, dlatego też został usunięty z najnowszej edycji składanki "Greatest Hits".
Teraz nowa wersja składanki trafiła na platformę Yoto. "To idealne wprowadzenie do muzyki Queen dla młodych melomanów i doskonała ścieżka dźwiękowa na taneczne imprezy w kuchni, wspólne śpiewanie w trasie, sesje na gitarze powietrznej przed snem... i wiele więcej" - głosi opis płyty na wspomnianej platformie.
Składanka została jednak uszczuplona o piosenkę "Fat Bottomed Girls" z wersami: "Byłem tylko chudym chłopakiem / Nie rozróżniałem dobra od zła / Ale poznałem życie, zanim wyszedłem z przedszkola / Zostawałem sam z dużą, grubą Fanny / Ona była taką bezwstydną nianią / Wielka kobieto, to ty uczyniłaś mnie takim niegrzecznym chłopcem!". Jak można przeczytać w "Daily Mail", "utwór o dziewczynach z grubymi tyłkami mógłby być nieodpowiedni dla młodszych słuchaczy, do których skierowana jest platforma Yoto".
Jeden z ekspertów muzycznych czasopisma komentował: "Jest to temat rozmów w branży muzycznej. Nikt nie może zrozumieć, dlaczego tak pogodna, zabawna piosenka nie może być akceptowana w dzisiejszym społeczeństwie. To jest szaleństwo. Dlaczego nie docenić ludzi o różnych kształtach i rozmiarach, tak jak społeczeństwo mówi, że powinniśmy?". "Napisałem ją z myślą o Fredzie, szczególnie jeśli ma się wokalistę, który lubi dziewczyny z wielkimi tyłkami... lub chłopców" - mówił z kolei w wywiadzie z 2008 roku autor utworu.
Na nowym "Greatest Hits" znalazło się również ostrzeżenie: "Teksty niektórych piosenek poruszają tematy dla dorosłych, w tym odniesienia do przemocy i narkotyków. Są to oryginalne, nieocenzurowane nagrania. Choć nie zawierają przekleństw, zaleca się nadzór rodziców przy odtwarzaniu tej zawartości młodszym dzieciom".

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Żułek
kolejny rodzynek się znalazł 
Queen have released a never-before-heard Christmas song ‘Not For Sale (Polar Bear)’
The track was recorded in 1974 during the sessions for the band’s second studio album ‘Queen II’, but it did not make the final cut. As they ready that record’s reissue, which is due in 2026, they have shared ‘Not For Sale (Polar Bear)’ in time for Christmas.
Guitarist Brian May, who wrote the song for his previous band Smile, gave the song its premiere during a stint presenting on the Planet Rock radio station on Monday (December 22), and has said that it “goes back a very long way, but to my knowledge no one has ever heard this version”.
“It’s a work in progress and will appear on the forthcoming rebuild of the ‘Queen II’ album – coming next year – but I’m sneaking this into my Planet Rock special because I’m fascinated to know what people think about it,” May added. “I hope people have a wonderful Christmas and a great New Year!”
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- DST
- rasowy masterfulowicz
To jest chyba jedyny zespół na planecie, który szanuję za wkład w muzykę itd, ale nie mogę znieść słuchania. Przynajmniej "Bicycle", "Bohemian Rhapsody" i innych hitów, bo pełna minuta wywołuje u mnie paychosomatyczne reakcje - dostaje świądu, bełkotliwej mowy, podnosi mi się temperatura i mam migotanie komór sercowych. Może Sybir się wypowie?
- Hellion
- weteran forumowych bitew
Mam podobnie dlatego ograniczam się do słuchania tylko ich debiutu, który ma więcej ciężaru niż cekinów.
Od wielkiego dzwonu włączę też tytułowy do Innuendo, bo to zajebisty numer z kapitalnym riffem.
Od wielkiego dzwonu włączę też tytułowy do Innuendo, bo to zajebisty numer z kapitalnym riffem.