Masterfulowa amnestia na święto Paschy

info o masterfulu / wasze propozycje i uwagi

Moderator: Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

Masterfulowa amnestia na święto Paschy

01-04-2026, 10:30

Mt27:
15 A był zwyczaj, że na każde święto namiestnik uwalniał jednego więźnia, którego chcieli. 16 Trzymano zaś wtedy znacznego więźnia, imieniem Barabasz. 17 Gdy się więc zebrali, spytał ich Piłat: «Którego chcecie, żebym wam uwolnił, Barabasza czy Jezusa, zwanego Mesjaszem?» 18 Wiedział bowiem, że przez zawiść Go wydali. 19 A gdy on odbywał przewód sądowy, żona jego przysłała mu ostrzeżenie: «Nie miej nic do czynienia z tym Sprawiedliwym, bo dzisiaj we śnie wiele nacierpiałam się z Jego powodu». 20 Tymczasem arcykapłani i starsi namówili tłumy, żeby prosiły o Barabasza, a domagały się śmierci Jezusa. 21 Pytał ich namiestnik: «Którego z tych dwóch chcecie, żebym wam uwolnił?» Odpowiedzieli: «Barabasza». 22 Rzekł do nich Piłat: «Cóż więc mam uczynić z Jezusem, którego nazywają Mesjaszem?» Zawołali wszyscy: «Na krzyż z Nim!» 23 Namiestnik odpowiedział: «Cóż właściwie złego uczynił?» Lecz oni jeszcze głośniej krzyczeli: «Na krzyż z Nim!» 24 Piłat widząc, że nic nie osiąga, a wzburzenie raczej wzrasta, wziął wodę i umył ręce wobec tłumu, mówiąc: «Nie jestem winny krwi tego Sprawiedliwego. To wasza rzecz». 25 A cały lud zawołał: «Krew Jego na nas i na dzieci nasze».
26 Wówczas uwolnił im Barabasza, a Jezusa kazał ubiczować i wydał na ukrzyżowanie.

Proponuję podobny zwyczaj na Masterfulu - na święta zdejmujemy jeden z banów. O zwycięstwie decyduje tłum a administracja umywa ręce niczym Piłat po czym wydaje :)

Ewentualnie może być jeszcze tak że są dwa głosowania: jednego bana zdejmujemy a w zamian dalejmy innego :D

Moje propozycje to: Pacjent ewentualnie ursus :)
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
olgims
rasowy masterfulowicz

Re: Masterfulowa amnestia na święto Paschy

01-04-2026, 10:44

Szczać boże!
O zaczyna się zlot katoidalnych upośledów i projektowanie własnej choroby psychicznej na innych.
Festyn spierdolenia umysłowego czas zacząć :)
"Hostis Dei, pietatis, et misericordiae"
-Werner von Urslingen

I laugh as I cast the first stones at Christ
Awatar użytkownika
Żwirek i Muchomorek
w mackach Zła

01-04-2026, 10:46

Żadnych amnestii. Kamieniować skurwysynów!
Przygody Batona na czarnym lądzie
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

01-04-2026, 10:50

Kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamieniem - Papież Polak Jan Paweł II
olgims
rasowy masterfulowicz

01-04-2026, 11:12

Jehowa uczynił katoli polskich na swój semicki obraz, to naprawdę widać!
-Werner von Urslingen

Awatar użytkownika
Dragazes
weteran forumowych bitew

01-04-2026, 11:35

Bloodcult pisze:
01-04-2026, 10:30
Mt27:
15 A był zwyczaj, że na każde święto namiestnik uwalniał jednego więźnia, którego chcieli. 16 Trzymano zaś wtedy znacznego więźnia, imieniem Barabasz. 17 Gdy się więc zebrali, spytał ich Piłat: «Którego chcecie, żebym wam uwolnił, Barabasza czy Jezusa, zwanego Mesjaszem?» 18 Wiedział bowiem, że przez zawiść Go wydali. 19 A gdy on odbywał przewód sądowy, żona jego przysłała mu ostrzeżenie: «Nie miej nic do czynienia z tym Sprawiedliwym, bo dzisiaj we śnie wiele nacierpiałam się z Jego powodu». 20 Tymczasem arcykapłani i starsi namówili tłumy, żeby prosiły o Barabasza, a domagały się śmierci Jezusa. 21 Pytał ich namiestnik: «Którego z tych dwóch chcecie, żebym wam uwolnił?» Odpowiedzieli: «Barabasza». 22 Rzekł do nich Piłat: «Cóż więc mam uczynić z Jezusem, którego nazywają Mesjaszem?» Zawołali wszyscy: «Na krzyż z Nim!» 23 Namiestnik odpowiedział: «Cóż właściwie złego uczynił?» Lecz oni jeszcze głośniej krzyczeli: «Na krzyż z Nim!» 24 Piłat widząc, że nic nie osiąga, a wzburzenie raczej wzrasta, wziął wodę i umył ręce wobec tłumu, mówiąc: «Nie jestem winny krwi tego Sprawiedliwego. To wasza rzecz». 25 A cały lud zawołał: «Krew Jego na nas i na dzieci nasze».
26 Wówczas uwolnił im Barabasza, a Jezusa kazał ubiczować i wydał na ukrzyżowanie.

Proponuję podobny zwyczaj na Masterfulu - na święta zdejmujemy jeden z banów. O zwycięstwie decyduje tłum a administracja umywa ręce niczym Piłat po czym wydaje :)

Ewentualnie może być jeszcze tak że są dwa głosowania: jednego bana zdejmujemy a w zamian dalejmy innego :D

Moje propozycje to: Pacjent ewentualnie ursus :)
Ja zawsze głosuję tak jak w pierwszych wyborach.
BARABAAAASZAAAAA!
BARABAAAAAAASZAAAAA!
UŁASKAWIĆ BARABASZAAAAAAAA
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
olgims
rasowy masterfulowicz

01-04-2026, 11:42

Mam takie pytanie do forumowych spierdolin katolickich - pan bozia to jest on, ona, czy ono bo ciężko się zorientować w ilości gender, które posiada ten urojony (od)byt ?
-Werner von Urslingen

backslifer
postuje jak opętany!

01-04-2026, 13:24

To już lepiej uwolnić tego frędzla od spamu z ostatniego tygodnia, niż ten dalekowschodni głos na forum. xD
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

01-04-2026, 14:07

UWOLNIĆ ROZERA!!! :yes:

od 7:43 :nerd:
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
olgims
rasowy masterfulowicz

01-04-2026, 14:18

Pascha wywodzi się z hebrajskiego słowa pesach, oznaczającego „przejście”, „ominięcie” lub „ochronę”. Nazwa upamiętnia biblijne wyjście Izraelitów z niewoli egipskiej oraz moment, gdy anioł śmierci ominął domy naznaczone krwią baranka.

Hebrajskie źródło: Słowo pesach odnosi się do ostatniej plagi egipskiej, podczas której śmierć ominęła hebrajskie domostwa.
Znaczenie biblijne: Święto Paschy to radosne upamiętnienie wyzwolenia z Egiptu (święto wolności – z'man cheruteinu).

To nie jest tradycyjne polskie święto od górali? Jestem w szoku !
-Werner von Urslingen

Awatar użytkownika
TheDude

01-04-2026, 16:07

Z pewnością kilka osób chętnie by się dowiedziało co słychać w Popkowicach i czy Babka zmieniła w nowym roku skarpeto-skorupy, ale nie wiem czy ten osobnik ma bana czy po prostu zniknął 8)
Awatar użytkownika
hcpig

01-04-2026, 17:36

Nie do końca jasna jest historia z 535, jeżeli był ban to oczywiście ten koleżkowiec.

Jeżeli nie to oczywiście Pacjent - człowiek, który mimo że produkował kontent głównie w muzycznych to został zbanowany niepotrzebnie za innego rodzaju dzialałność a jesteśmy przecież forume przede wszystkim muzycznym, poza tym ciekawe jakie ma stanowisko w sprawie konfliktu z Iranem.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
Awatar użytkownika
Żwirek i Muchomorek
w mackach Zła

01-04-2026, 18:09

hcpig pisze:
01-04-2026, 17:36
jesteśmy przecież forume przede wszystkim muzycznym
Coś mnie ominęło :think: Myślałem, że to forum obyczajow-polityczne dla podstarzałych alkoholików.
Przygody Batona na czarnym lądzie
Awatar użytkownika
Fanatyk
weteran forumowych bitew

01-04-2026, 21:12

Znało się takich, co z dzikiego wilka zamienili się w baranki boże :lol:
Obrazek
ODPOWIEDZ