Panowie! Wracajcie!
Moderator: Gore_Obsessed
-
- w mackach Zła
Re: Panowie! Wracajcie!
płyty to gówno a nie inwestycja . wymrą stare boomery-kolekcjonery to płyty nic nie będą warte. Tak było już zresztą ze starszą muzyką która ze 30 lat temu miała jakąś wartośc na rynku wtórnym a obecnie jest niewiele warta gdy starsze pokolenie poszło do piachu.
Je suis Charlie
- nagrobek
- zahartowany metalizator
no nie, są tytuły i bicia które zawsze będą chodzić za gruby pieniądz, z czasem pewnie coraz wyższy. to inwestycja,takie wybory mają sens. reszta to szmelc i nie ma co się oszukiwać. kolekcja na 40 tys sztuk i chata zajebana po sufit? fajnie ale ile z tych płyt ma wartość w okolicy tysiąca pln lub kilku. pięć? idź pan w huj z takim kapitałem
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
^^ Heh, jakbym siedział w Twojej głowie ... biorąc pytanie, te poniżej.
A jak to jest z first press;ami? Bo to może trzymać kolekcje w jakiejś sensownej wartości?
Dalej komuś tutaj dyga, że ma ten a nie inny wydań?
Mnie np. juz oklapł, przynajmniej w tej materii.
Na luzaju bez poczucia niższości mogę zadowolić się reedką, po 30 latach nierzadko z okładem.
A jak to jest z first press;ami? Bo to może trzymać kolekcje w jakiejś sensownej wartości?
Dalej komuś tutaj dyga, że ma ten a nie inny wydań?
Mnie np. juz oklapł, przynajmniej w tej materii.
Na luzaju bez poczucia niższości mogę zadowolić się reedką, po 30 latach nierzadko z okładem.
lys på slutten av lys
- nagrobek
te pierwsze bicia niektórych tytułów zawsze będą poszukiwane i znajdą nabywcę więc zawsze można je dość szybko ojebać z zyskiem a przynajmniej nie stracić. pomimo kolejnych wznowień większość nie traci na wartości tylko ich cena rośnie lub trzyma poziom i wcale nie mam na myśli jakichś ultra mega rarow
oczywiście kochamy kurwa muzę i targamy ten plastik jak pojebani mniej lub więcej ale jak ktoś wyjeżdża ze chyba jest milionerem i pewnie kupi dacze w Bułgarii bo mu tak Discogs pokazuje to..litości
oczywiście kochamy kurwa muzę i targamy ten plastik jak pojebani mniej lub więcej ale jak ktoś wyjeżdża ze chyba jest milionerem i pewnie kupi dacze w Bułgarii bo mu tak Discogs pokazuje to..litości
Ostatnio zmieniony 18-09-2025, 16:44 przez nagrobek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- w mackach Zła
to w perspektywie kilkunastu kolejnych lat może . ale jak nadejdzie kiedyś wielkie wymieranie to będzie więcej płyt niż chętnych , no chyba że rary po kolekcjonerach od razu pójdą na wysypisko.
Wasze wnuki nie będą mieć z tego pożytku . Pozostaje jeszcze kwestia długowieczności cd . ile jeszcze minie lat zanim się utlenią , zbrązowieją i przestaną być czytelne. Nie odtwarzane winyle ptzynajmniej wytrzymają te 100 lat.
Wasze wnuki nie będą mieć z tego pożytku . Pozostaje jeszcze kwestia długowieczności cd . ile jeszcze minie lat zanim się utlenią , zbrązowieją i przestaną być czytelne. Nie odtwarzane winyle ptzynajmniej wytrzymają te 100 lat.
Je suis Charlie
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Może nie powinnam pisać w tym miejscu, aczkolwiek widzę, że temat poniekąd skręcił w tą stronę. Jestem partnerką, a raczej byłam partnerką Coffina - Artura. Złożyło sie tak, ze dwa miesiące temu nagle zmarł i stało się to co jest tu poruszone, a mianowicie zostałam z ogromną ilością cd i vinyli. W jaki sposób mogłabym sprawdzić ich wartość i ewentualnie gdzie pobawić się w ich sprzedaż. Część z jego zbiorów zostanie w domu na swoim miejscu, ale większość powinna zacząć cieszyć nowych właścicieli. Jeżeli jest to zgodne z polityką forum to pięknie proszę o podpowiedź chociaż na priv.
'Come the Blessed Madness'
- hcpig
Teraz przeczytałem o COFFINie wyrazy współczucia.
Ostatnio zmieniony 18-09-2025, 19:10 przez hcpig, łącznie zmieniany 3 razy.
Yare Yare Daze
-
Kolega Coffin zmarł???
Wyrazy współczucia.
Wyrazy współczucia.
-
- rasowy masterfulowicz
Ludzie padają jak muchy, za dużo tych nagłych śmierci. Nie znałem kolegi, współczuję koleżance.
- COFFIN
Wszystko zadziało się nagle i niespodziewanie. 45 lat to nie czas na umieranie. Wiem, że udzielał sie tu na forum od lat. Zbierałam się od dłuższego czasu by cokolwiek tu napisać, ale nie jest to łatwe zadanie.
- empir
wyrazy współczucia
- Stary Metal
- w mackach Zła
Smutne refleksje, a jeszcze smutniejsza wiadomość na koniec.
Współczuję.
Współczuję.
We're the metal generation
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
- Triceratops
Wspolczuje. A jeszcze na wakacjach gadalismy z nim o piramidach
woodpecker from space
-
- w mackach Zła
Witam Panią , płyty sprzedajemy na serwisie allegro , a jeśli chcemy się bawić w wysyłke za granicę to także ebay i discogs . Ceny sprawdzamy na serwisie discogs i allegro archiwum. Możemy też sprzedawać na facebook lub tutaj na forum , ale lepiej się orientować ile co jest warte.
Je suis Charlie
- Triceratops
Kazda pozycja na discogs ma najnizsza i najwyzsza cene za jaka sprzedano plyte. To pomaga
woodpecker from space
- Sybir
Straszna wiadomość. Dużo dobrej muzyki poznałem dzięki kol. COFFINowi. Nie wiem, czy forum to dobre miejsce na składanie kondolencji, niemniej pragnę takowe złożyć.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- COFFIN
Dziękuję za odpowiedzi, pewnie za jakiś czas coś tu na forum powstawiam.
Od siebie dodam: Panowie badajcie się, nie lekceważcie nadciśnienia i przede wszystkim badajcie serducho. Niestety nie jesteście nieśmiertelni, a Waszym kobietom będzie bez Was ciężko.
Od siebie dodam: Panowie badajcie się, nie lekceważcie nadciśnienia i przede wszystkim badajcie serducho. Niestety nie jesteście nieśmiertelni, a Waszym kobietom będzie bez Was ciężko.
- Rejwan
- weteran forumowych bitew
i ja tak samo. wyrazy współczucia

To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- Żułek
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- masterful
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Zakładaliśmy MM i Forum jako 20-latkowie. Czas mija. Większość weteranów ma już 45+ na karku. Trzeba zadbać o siebie. Ode mnie wyrazy współczucia i podziękowania, że się podzieliłaś tą informacją. Każdy jest częścią tego miejsca i dzielimy się dobrymi, ale i niestety smutnymi informacjami.