na sprzęcie jakiej firmy słuchacie muzyki?

Dział techniczny - problemy, preferencje, porady.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kilgore
rasowy masterfulowicz

Re: na sprzęcie jakiej firmy słuchacie muzyki?

10-08-2026, 16:04

tommek pisze:
10-08-2026, 15:29
mistrzsardu pisze:
10-08-2026, 14:11
tommek pisze:
10-08-2026, 12:41
Mam zamiar kupić odtwarzacz CD, budżet ok 2000, wybrałem dwa modele dcd 3000 i dcd 1510 ae, jest kilka ofert w tym budżecie i tak się zastanawiam który wybrać, pierwszy to już wiekowy sprzęt, drugi trochę młodszy. Mozecie coś doradzić bo od czytania opinii na forach jestem coraz mniej pewny co kupić. A może w tym budżecie coś innego, muza wiadomo metal.
Zdecydowanie bierz DCD 3000. Różnica jest kolosalna. Nie wiem czy DCD 3000 nie jest za dobry do metalu :) Jest precyzja i szczegółowość. Przerobiłem oba odtwarzacze i DCD 3000 do dzisiaj mi służy. Fenomenalny sprzęt, gratis dostajesz jeszsze DACa, ktróry gra chyba nawet lepiej niż i tak znakomity CD. Lata mijają a jak dalej jestem zachwycony. W razie problemów z odtwarzaczem mam namiar na gościa, który jest pasjonatem Denona i naprawia sprzęty. Niestety móǰ model z OLXa był trafiony i musiałem go wysłać do denonowca i naprawiać. Po naprawie śmiga bez zarzutu już chyba 6 lat.
Dzięki za info, no właśnie trochę się obawiam bo wszyscy piszą w ofertach że sprzęt ok a co wyjdzie to nie wiadomo, szczególnie że wiedzę w temacie mam zerową to trudno będzie mi cokolwiek zweryfikować, no chyba że padnie to wtedy wiadomo.
ja używam 1550ar i bardzo sobie chwalę. Solidna maszyna. A jeśli byś trafił 1650ar to lepiej nie potrzeba tylko ciężko znaleźć i z cenami różnie
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
ODPOWIEDZ