Słuchawki kupuję..

Dział techniczny - problemy, preferencje, porady.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
backslifer
w mackach Zła

Re: Słuchawki kupuję..

04-08-2026, 12:18

tabaluga pisze:
19-07-2026, 00:57
https://diyaudioheaven.wordpress.com/me ... 80-%cf%89/
https://diyaudioheaven.wordpress.com/me ... 770-pro-x/

dobre recenze pomiarowe tutej sa .
takie treblo-wierty to hyba nie najlepsza sprawa do metalu , hujkowe suchawki ugułem
Sam jesteś chujkowy, wziąłem 80 ohm na potestowanie i treble w ogóle nie przeszkadzają.
Ogólnie bardzo fajne słuchawki. Jedyny mój zarzut na razie (do którego może muszę się przyzwyczaić) to przytłoczenie takie czysto fizyczno-akustyczne z basów. Ale też za bardzo nie miałem wcześniej nausznych zamkniętych słuchawek. No zobaczymy, parę dni posłucham i jak mi się głowa nie przyzwyczai, to najwyżej zwrócę i poszukam czegoś mniej bass-heavy.
Dzięki wszystkim za polecanki wyżej (poza tabalugą).
Awatar użytkownika
Sybir
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

04-08-2026, 12:52

Okazało się, że ten sam model ma mój ojciec - nie skarżył się dotychczas. Z riserczu, który kiedyś dla niego robiłem, to na tej półce cenowej to bezpieczny, optymalny zakup pod kątem muzyki rockowej i metalowej.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
tabaluga
weteran forumowych bitew

04-08-2026, 12:56

backslifer pisze:
04-08-2026, 12:18
Sam jesteś chujkowy, wziąłem 80 ohm na potestowanie i treble w ogóle nie przeszkadzają.
pewnie jesteś starym brudasem który regularnie przytępiał sobie słuch chodząc na koncerty. Tak czy inaczej duzo ludzi online narzeka na treble beyerdynamicow.
Jeśłi możesz to sprawdź jeszcze superluxy hd681 ,są dużo tańsze od beyerow , ja sobie takie kupie chyba.
Ale najpierw zdradze wam w tajemicy że zbliżają sie moje urodziny i mama chyba mi kupi porządniejsze słuchawki. Zawęziłem wybór do :
FiiO x Jade Audio JT7
lub
Sennheiser HD560S
myśle że lepiej mieć bardziej neutralne słuchawki ( tak samo jak głośniki ) a bas i treble sobie dodać w miare potrzeby pokrętłami na wzmaku lub dsp.

A gdybym miał dwa kafle na słuchawki to pewnie kupiłbym sennheiser hd480 pro lub Verum Audio Verum 2 ( wersja czarna ofc ) . Te verumy mają zajebiście niskie zniekształcenia a dodatkowo producent jest na jakiejś czarnej liście lewactwa za domniemany rasizm XD
tak więc polecam te słuchawki z całego serca wszystkim based chudom z kasą.

Obrazek
MAGA // FAFO // RESTORE BRITAIN // OZE-SROZE
ODPOWIEDZ