Chcę kupić sprzęt grający. Doradżcie!
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- nagrobek
- zahartowany metalizator
Re: Chcę kupić sprzęt grający. Doradżcie!
jesli chodzi o winyl i nie jestes wymagajacy to absolutnie nie kupuj zadnego gowna z tych linkow, kasa wyjebana w bloto. kup se nawet jakas budzetowa audio technike, uzywany wzmacniacz, podepnij glosniki i bedzie ok

- empir
właśnie widzę w necie opinie, że takim złomem to sobie tylko płyty zniszczę

- 
				RippingHeadache
- weteran forumowych bitew
Każdy tak gada, dopóki przypadkiem nie wstawi sobie w domu lepszego sprzętu.

Niedawno kumpel, właściciel nie tak bardzo małej wytwórni, w końcu kupił sobie w miarę porządne kolumny i stwierdził, że musi wszystkich swoich płyt posłuchać jeszcze raz.

- tomekw48
- w mackach Zła
HeheRippingHeadache pisze: ↑29-10-2025, 22:24Każdy tak gada, dopóki przypadkiem nie wstawi sobie w domu lepszego sprzętu.
Niedawno kumpel, właściciel nie tak bardzo małej wytwórni, w końcu kupił sobie w miarę porządne kolumny i stwierdził, że musi wszystkich swoich płyt posłuchać jeszcze raz.
Też tak miałem po kupieniu swojego sprzętu
Jak wewnątrz tak i na zewnątrz.
						- 
				mocny2_3
- rasowy masterfulowicz
+1000000000000000000

- 
				Wojna
- postuje jak opętany!
- 
				piotraz
- rasowy masterfulowicz
I wszystkie płyty przesluchales?tomekw48 pisze: ↑30-10-2025, 05:06HeheRippingHeadache pisze: ↑29-10-2025, 22:24Każdy tak gada, dopóki przypadkiem nie wstawi sobie w domu lepszego sprzętu.

Też tak miałem po kupieniu swojego sprzętuzacząłem wtedy odkrywać muzykę na nowo

Wiadomo klub 350, ale ile czasu ci to zajęło???
Nie wierze, że każda płytę przesłuchałes na nowo

- 
				est
- mistrz forumowej ceremonii
350 to wcale nie dużo w niektórych wymiarach.

- tomekw48
- w mackach Zła
Już jakiś czas cieszę się swoim sprzętem. Sporo przesłuchałem z mojej kolekcji i często wracam do większości albumów. Nie jestem jakimś tam wielkim kolekcjonerem. Kupuję tylko perełki. I wszystkie płyty zyskały na odsłuchu.piotraz pisze: ↑30-10-2025, 11:16I wszystkie płyty przesluchales?tomekw48 pisze: ↑30-10-2025, 05:06HeheRippingHeadache pisze: ↑29-10-2025, 22:24
Każdy tak gada, dopóki przypadkiem nie wstawi sobie w domu lepszego sprzętu.

Też tak miałem po kupieniu swojego sprzętuzacząłem wtedy odkrywać muzykę na nowo

Wiadomo klub 350, ale ile czasu ci to zajęło???
Nie wierze, że każda płytę przesłuchałes na nowo
Co 2-3 dni 2-3 płytki i tak słucham.
A propo sprzętu. Ja swój skompletowałem na raty (w sensie że sprzęt za gotówkę, ale zakupy rozłożone w latach), aby nie bolało od razu. Najpierw Audiolab Omnia za 4000 z wyjściem słuchawkowym i możliwością podłączenia kompa. To mi starczyło na odsłuchy ze słuchawek.
Po roku kupiłem Klipsche za 2500 - podstawkowe gówna, ale świetnie grają. Niestety nie mam dużego pokoju odsłuchowego, więc nie pcham się w duże kolumny.
Obecnie dokupuję jeszcze subwoofer SVS, aby podbić bas, bo uważam, że mógłby być lepszy przy tych Klipschach.
Z tym basem pewnie ponownie zacznę odkrywać wszystko na nowo

I na takim zestawie zostanę przez kilka lat. Tak przynajmniej na dzień dzisiejszy planuje. Jestem mega zadowolony z tych zakupów, ponieważ co dokupię, to lepiej gra
 Marzy mi się sprzęt z targów Audio Show, ale najpierw chyba muszę w Euro Jack wygrać.
 Marzy mi się sprzęt z targów Audio Show, ale najpierw chyba muszę w Euro Jack wygrać.Jak wewnątrz tak i na zewnątrz.
						- 
				mistrzsardu
Sprzęt można wymienić natomiast porządne srebrne kable to jednorazowa, w zasadzie dożywotnia inwestycja. Z czasem kable srebrne grają tylko lepiej. Poza tym kablach nie ma się co zepsuć:) Na OLX jest duży wybór, polecam polskie -  Albedo. Naprawdę warto, różnica w porównaniu z miedzią jest szokująca.

Celem życia nie jest przeżycie.
						- 
				RippingHeadache
- weteran forumowych bitew
Dokładnie tak to powinno wyglądać - stopniowa wymiana sprzętu w razie pojawienia się takiej potrzeby, po osłuchaniu się z obecnym. Krok po kroku, wtedy i finansowo tak nie boli, zwłaszcza że można poprzedni grat sprzedać.tomekw48 pisze: ↑30-10-2025, 16:43
Już jakiś czas cieszę się swoim sprzętem. Sporo przesłuchałem z mojej kolekcji i często wracam do większości albumów. Nie jestem jakimś tam wielkim kolekcjonerem. Kupuję tylko perełki. I wszystkie płyty zyskały na odsłuchu.
Co 2-3 dni 2-3 płytki i tak słucham.
A propo sprzętu. Ja swój skompletowałem na raty (w sensie że sprzęt za gotówkę, ale zakupy rozłożone w latach), aby nie bolało od razu. Najpierw Audiolab Omnia za 4000 z wyjściem słuchawkowym i możliwością podłączenia kompa. To mi starczyło na odsłuchy ze słuchawek.
Po roku kupiłem Klipsche za 2500 - podstawkowe gówna, ale świetnie grają. Niestety nie mam dużego pokoju odsłuchowego, więc nie pcham się w duże kolumny.
Obecnie dokupuję jeszcze subwoofer SVS, aby podbić bas, bo uważam, że mógłby być lepszy przy tych Klipschach.
Z tym basem pewnie ponownie zacznę odkrywać wszystko na nowo
I na takim zestawie zostanę przez kilka lat. Tak przynajmniej na dzień dzisiejszy planuje. Jestem mega zadowolony z tych zakupów, ponieważ co dokupię, to lepiej graMarzy mi się sprzęt z targów Audio Show, ale najpierw chyba muszę w Euro Jack wygrać.
Dodałbym, że warto - jeśli jest taka możliwość - nowy sprzęt wypożyczyć za kaucją i posłuchać przed zakupem w domu. Indywidualne warunki akustyczne potrafią zmienić wszystko i zdarza się, że tańszy sprzęt zagra w danym pomieszczeniu znacznie lepiej niż wyraźnie droższy.