Chcę kupić sprzęt grający. Doradżcie!
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- nagrobek
- zahartowany metalizator
Re: Chcę kupić sprzęt grający. Doradżcie!
jesli chodzi o winyl i nie jestes wymagajacy to absolutnie nie kupuj zadnego gowna z tych linkow, kasa wyjebana w bloto. kup se nawet jakas budzetowa audio technike, uzywany wzmacniacz, podepnij glosniki i bedzie ok
- empir
właśnie widzę w necie opinie, że takim złomem to sobie tylko płyty zniszczę
-
RippingHeadache
- weteran forumowych bitew
Każdy tak gada, dopóki przypadkiem nie wstawi sobie w domu lepszego sprzętu.
Niedawno kumpel, właściciel nie tak bardzo małej wytwórni, w końcu kupił sobie w miarę porządne kolumny i stwierdził, że musi wszystkich swoich płyt posłuchać jeszcze raz.
- tomekw48
- w mackach Zła
HeheRippingHeadache pisze: ↑29-10-2025, 22:24Każdy tak gada, dopóki przypadkiem nie wstawi sobie w domu lepszego sprzętu.
Niedawno kumpel, właściciel nie tak bardzo małej wytwórni, w końcu kupił sobie w miarę porządne kolumny i stwierdził, że musi wszystkich swoich płyt posłuchać jeszcze raz.![]()
Też tak miałem po kupieniu swojego sprzętu
Jak wewnątrz tak i na zewnątrz.
-
mocny2_3
- rasowy masterfulowicz
+1000000000000000000
-
Wojna
- postuje jak opętany!
-
piotraz
- rasowy masterfulowicz
I wszystkie płyty przesluchales?tomekw48 pisze: ↑30-10-2025, 05:06HeheRippingHeadache pisze: ↑29-10-2025, 22:24Każdy tak gada, dopóki przypadkiem nie wstawi sobie w domu lepszego sprzętu.
Niedawno kumpel, właściciel nie tak bardzo małej wytwórni, w końcu kupił sobie w miarę porządne kolumny i stwierdził, że musi wszystkich swoich płyt posłuchać jeszcze raz.![]()
![]()
Też tak miałem po kupieniu swojego sprzętuzacząłem wtedy odkrywać muzykę na nowo
![]()
Wiadomo klub 350, ale ile czasu ci to zajęło???
Nie wierze, że każda płytę przesłuchałes na nowo
-
est
- mistrz forumowej ceremonii
350 to wcale nie dużo w niektórych wymiarach.
- tomekw48
- w mackach Zła
Już jakiś czas cieszę się swoim sprzętem. Sporo przesłuchałem z mojej kolekcji i często wracam do większości albumów. Nie jestem jakimś tam wielkim kolekcjonerem. Kupuję tylko perełki. I wszystkie płyty zyskały na odsłuchu.piotraz pisze: ↑30-10-2025, 11:16I wszystkie płyty przesluchales?tomekw48 pisze: ↑30-10-2025, 05:06HeheRippingHeadache pisze: ↑29-10-2025, 22:24
Każdy tak gada, dopóki przypadkiem nie wstawi sobie w domu lepszego sprzętu.
![]()
Też tak miałem po kupieniu swojego sprzętuzacząłem wtedy odkrywać muzykę na nowo
![]()
Wiadomo klub 350, ale ile czasu ci to zajęło???
Nie wierze, że każda płytę przesłuchałes na nowo![]()
Co 2-3 dni 2-3 płytki i tak słucham.
A propo sprzętu. Ja swój skompletowałem na raty (w sensie że sprzęt za gotówkę, ale zakupy rozłożone w latach), aby nie bolało od razu. Najpierw Audiolab Omnia za 4000 z wyjściem słuchawkowym i możliwością podłączenia kompa. To mi starczyło na odsłuchy ze słuchawek.
Po roku kupiłem Klipsche za 2500 - podstawkowe gówna, ale świetnie grają. Niestety nie mam dużego pokoju odsłuchowego, więc nie pcham się w duże kolumny.
Obecnie dokupuję jeszcze subwoofer SVS, aby podbić bas, bo uważam, że mógłby być lepszy przy tych Klipschach.
Z tym basem pewnie ponownie zacznę odkrywać wszystko na nowo
I na takim zestawie zostanę przez kilka lat. Tak przynajmniej na dzień dzisiejszy planuje. Jestem mega zadowolony z tych zakupów, ponieważ co dokupię, to lepiej gra
Jak wewnątrz tak i na zewnątrz.
-
mistrzsardu
Sprzęt można wymienić natomiast porządne srebrne kable to jednorazowa, w zasadzie dożywotnia inwestycja. Z czasem kable srebrne grają tylko lepiej. Poza tym kablach nie ma się co zepsuć:) Na OLX jest duży wybór, polecam polskie - Albedo. Naprawdę warto, różnica w porównaniu z miedzią jest szokująca.
Celem życia nie jest przeżycie.