znalazł kolegę w postaci Drona i będzie pierdział te swoje oszołomskie smuty. jak Maciej się ocknie, że się daje wkręcać w wojnę w Somalii i inne dyrdymały to będzie sam ze sobą pisał. był tu kiedyś już jeden taki; damianek z mazowsza. ludzie mu mówili, żeby się jebnął we framugę to nic nie docierało.535 pisze:No więc wypierdalaj do kruchty i daj spokój przyzwoitym ludziom.
Księża
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Księża
Ostatnio zmieniony 01-04-2020, 13:31 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Bidulki, że też wcześniej im nie przyszło do głowy przekazanie części przychodów na walkę z wirusem. Dopiero jak Jego Przeświniowatość im zabiera, to ich olśniło, że przecież to podłość, bo mogliby dać na służbę zdrowia.mocny2_3 pisze:https://rzeszow.onet.pl/ksieza-z-diecez ... ie/8vz1v9y
Osz, wy kurwy jebane.
Kerosene keeps me warm.
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Koresponduję z kol. Bloodcultem ze względu na pamięć o starych czasach, gdy spotykaliśmy się w okolicznościach blackmetalowych, szkalowaliśmy funkcjonariuszy KK itd. Z drugiej strony zdaję sobie sprawę, że sprawa jest już chyba przegrana, choć trwam nadal w modlitwie.Ascetic pisze: znalazł kolegę w postaci Drona i będzie pierdział te swoje oszołomskie smuty. jak Maciej się ocknie, że się daje wkręcać w wojnę w Somalii i inne dyrdymały to będzie sam ze sobą pisał.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Ascetic
Drone pisze:Koresponduję z kol. Bloodcultem ze względu na pamięć o starych czasach, gdy spotykaliśmy się w okolicznościach blackmetalowych, szkalowaliśmy funkcjonariuszy KK itd. Z drugiej strony zdaję sobie sprawę, że sprawa jest już chyba przegrana, choć trwam nadal w modlitwie.Ascetic pisze: znalazł kolegę w postaci Drona i będzie pierdział te swoje oszołomskie smuty. jak Maciej się ocknie, że się daje wkręcać w wojnę w Somalii i inne dyrdymały to będzie sam ze sobą pisał.
tyle, że on się tym żywi jak jakiś wampir, czy coś ;--0
dobra chłopaki, nie mi oceniać, jak Wy się tam bawicie ;-) tylko dlaczego tutaj ;-)
Poro
- Bloodcult
Ja nie szkalowałem ! Riven szkalował, a ja byłem tylko obecny w tych sytuacjach :)
O ile sam Black Metal wspominam dobrze z tamtych czasów o tyle towarzyszący temu nihilizm to dla mnie przeszłość i próżnia.
Tak więc trwajcie w modlitwie !
O ile sam Black Metal wspominam dobrze z tamtych czasów o tyle towarzyszący temu nihilizm to dla mnie przeszłość i próżnia.
- Hatefire
Jak Gowin, co to głosował, ale się nie cieszył ;-)Bloodcult pisze:Riven szkalował, a ja byłem tylko obecny w tych sytuacjach :)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Prawdziwi są tylko ci funkcjonariusze Kościoła, którzy nie przyznają się do błędów;)
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- Drone
Szczerze mówiąc, z moich obserwacji wynika, że lepiej światopoglądowo radzą sobie ci, którzy porzucili doktrynę niż ci, którzy się na nią nawrócili. W tym drugim przypadku zazwyczaj ma się do czynienia z naginaniem światopoglądu do jej wymogów, dopasowywaniem faktów, a także mało życzliwym traktowaniem tych, którzy "błądzą" albo "nie rozumieją".Bloodcult pisze:Ja nie szkalowałem ! Riven szkalował, a ja byłem tylko obecny w tych sytuacjach :)
-
To oczywiste z tym , że ten stan, swoisty szpagat mentalno-moralny, dotyczy wszystkich rycerzy pana boga.Drone pisze:Szczerze mówiąc, z moich obserwacji wynika, że lepiej światopoglądowo radzą sobie ci, którzy porzucili doktrynę niż ci, którzy się na nią nawrócili. W tym drugim przypadku zazwyczaj ma się do czynienia z naginaniem światopoglądu do jej wymogów, dopasowywaniem faktów, a także mało życzliwym traktowaniem tych, którzy "błądzą" albo "nie rozumieją".Bloodcult pisze:Ja nie szkalowałem ! Riven szkalował, a ja byłem tylko obecny w tych sytuacjach :)
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
dzięki za sprecyzowanie, które potwierdza, że napisałeś bzdurę.Bloodcult pisze:The US began carrying out drone strikes in Somalia in 2011 in hopes of rooting out terrorist group Al-shabaab, but has been involved in a covert “war on terror” in Somalia since 2001, according to the Bureau of Investigative Journalism.wonsz pisze:nie wiem czy myślę o dobrym konflikcie, ale słynna akcja w Mogadiszu, na podstawie której zrobili Black Hawk Down miała miejsce w 1993 roku i była kolejnym etapem wojny domowej która zaczęła się dwa lata wcześniej.Bloodcult pisze: Somalia
.
tutaj to Cię chyba translator oszukał.Bloodcult pisze: @Judasz
Tak. Uwalnianie było nielegalne:
and the Fugitive Slave Act of 1850 specifically stated that an enslaved person remained enslaved even if their owner took them to a free state.
rzułf
- Drone
Ciekawy wywiad o pozycji KK w Polsce i tzw. pokoleniu JPII:
https://facet.onet.pl/warto-wiedziec/po ... _popularne" onclick="window.open(this.href);return false;
Kol. Bloodcult i jemu podobni światopoglądowo powinni zapamiętać dobrze te zdania:
https://facet.onet.pl/warto-wiedziec/po ... _popularne" onclick="window.open(this.href);return false;
Kol. Bloodcult i jemu podobni światopoglądowo powinni zapamiętać dobrze te zdania:
Nie wykluczam, że w jednej czy drugiej parafii mogą się dziać wspaniałe rzeczy. Tylko że to nie ma żadnego wpływu ani na moje życie, ani na życie tysięcy Polaków, którzy nie chcą mieć nic wspólnego z Kościołem. Miarą wizerunku Kościoła i jego nadmiernego wpływu na polskie życie publiczne nie jest parafia w Zielonej Górze.
- Bloodcult
Tylko że ten "wpływ na polskie życie publiczne" widzą tylko ludzie z twojego pokolenia - wciąż żyjący strachem przed zetchaenem i maybachem Rydzyka. ile czasu już nie ma ZChN w sejmie ? Od ilu lat ZChN nie istnieje ? Czy jego byli politycy albo się sprzedali przeciwnej stronie barykady albo w życiu publicznym nie istnieją. Albo te wieczne utyskiwanie na ten majątek - rzekome pałace.Drone pisze:Miarą wizerunku Kościoła i jego nadmiernego wpływu na polskie życie publiczne nie jest parafia w Zielonej Górze.
Młodzi ograniczyli się jedynie do winienia Kościoła za brak poparcia dla LGBT czy aborcji i do heheszek z papieża.
Wyskrobać się można na Słowacji za 2000 zł, O Homomałżeństwa się walczy profilówkami na facebooku.
Bunt młodych się kończy jak się ma 3000 tysiace na rękę w korpo i abonament premium na Netflixie.
Świat jest wtedy piękny, Kościół i Rydzyk przestają przeszkadzać.
A stare pryki nadal żyją w 1992 i walczą o Polskę bez ZChN... No cóż takie uroki kryzysu wieku średniego. Może za te 15 lat też mi korba odwali i zacznę z powrotem żyć tym jak to Kropiwnicki parady Techno w Łodzi zakazał albo jak koncert Dark Funeral w Łodzi odwołano.
Może nawet dyskografie Funerala Mista se odkupię, kto wie...
Nie no, wogóle fajna logika tego artykułu: "chuj że znalazłeś coś fajnego, pięknego, coś co pragniesz również budować i w czymś uczestniczyć, weź pod uwagę że są ludzi którym uczestnictwo księdza w uroczystości państwowej spędza sen z powiek, więc pozwól tym ludziom winić Cie za inkwizycje, krucjaty i rzekome ukrywanie pedofilów po parafiach"
No co Ty nie powiesz ? To krytykować i niszczyć nie jest łatwiej niż budować albo poddać restrykcjom ?Drone pisze:Szczerze mówiąc, z moich obserwacji wynika, że lepiej światopoglądowo radzą sobie ci, którzy porzucili doktrynę niż ci, którzy się na nią nawrócili. W tym drugim przypadku zazwyczaj ma się do czynienia z naginaniem światopoglądu do jej wymogów, dopasowywaniem faktów, a także mało życzliwym traktowaniem tych, którzy "błądzą" albo "nie rozumieją".
Przecież powiedzieć że "ej, nie lubię Kościoła bo inkwizycja była" to może powiedzieć każdy, nie wymaga to wysiłku, budzi poklask wśród "wolnomyślących".
Przecież to tak działa w wielu dziedzinach - łatwiej popierać socjalizm niż korwinowy kapitalizm, łatwiej być liberałem niż konserwatystą, łatwiej być ateistą niż podporządkować się regułom jakiejkolwiek religii, łatwiej zdradzić niż być wierny żonie...
Nihilizm po czterdziestce jest żałosny :)
Dlaczego pisał to Tobie skoro nie brałeś udziału w dyskusji ?Ascetic pisze:choć jeden kolega napisał mi w sms zostaw tego idiotę. szkoda czasu. eee. to chodziło o innego niedorozwoja
Poza tym forum jest dostępne tylko dla zalogowanych więc Twój kolega musi mieć tutaj konto i mógł to zrobić sam...
No nie wiem, dopiero w 8 (?) daliście radę mnie zaorać :) Całkiem niezły wynik :)dzik pisze:Nawet nieźle się czyta jak tu dojeżdżają żałosnego katolika jak burą sukę. Dobra lektura na wolny dzień.
Ale spokojnie - teraz jedynie przegrałem bitwę, wojna trwa... Stawką w tej wojnie może być wieczne potępienie... pomyśl o tym...
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Jest akurat odwrotnie - ucieczka od wolności, te sprawy... Większość ludzi lubi mieć jednak podany na tacy sens życia, miłe obietnice, proste reguły i miękki kaganiec.Bloodcult pisze:łatwiej być ateistą niż podporządkować się regułom jakiejkolwiek religii
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
O! Znowu zjeb mitoman w natarciu. Nie ma zetchaenu? Naprawdę? Przecież zetchaenowskie prawdy płyną we krwi takich zabawnych figur jak choćby panowie kandydaci Andrzej, Władek i Krzyś. Zetchaen w czystej postaci.
- Drone
Źle stawiasz akcenty. Chodzi właśnie o to, że i tak KK musi odpuścić, natomiast póki może, to pazurami wbija się w ścianę, straszy co bardziej bojaźliwych, wykorzystuje finansowo naiwnych i tych, którzy nie mają odwagi się postawić, utrudnia funkcjonowanie w przestrzeni publicznej osobom, których nauki i wskazania KK nie interesują. Jeszcze raz napiszę: KK próbuje dalej odgrywać pana i władcę dusz, także na poziomie państwowym, lansując swoje hasła o jedynie słusznych wartościach.Bloodcult pisze:Tylko że ten "wpływ na polskie życie publiczne" widzą tylko ludzie z twojego pokolenia - wciąż żyjący strachem przed zetchaenem i maybachem Rydzyka. ile czasu już nie ma ZChN w sejmie ? Od ilu lat ZChN nie istnieje ? Czy jego byli politycy albo się sprzedali przeciwnej stronie barykady albo w życiu publicznym nie istnieją. Albo te wieczne utyskiwanie na ten majątek - rzekome pałace.Drone pisze:Miarą wizerunku Kościoła i jego nadmiernego wpływu na polskie życie publiczne nie jest parafia w Zielonej Górze.
Młodzi ograniczyli się jedynie do winienia Kościoła za brak poparcia dla LGBT czy aborcji i do heheszek z papieża.
Wyskrobać się można na Słowacji za 2000 zł, O Homomałżeństwa się walczy profilówkami na facebooku.
Bunt młodych się kończy jak się ma 3000 tysiace na rękę w korpo i abonament premium na Netflixie.
Świat jest wtedy piękny, Kościół i Rydzyk przestają przeszkadzać.
A stare pryki nadal żyją w 1992 i walczą o Polskę bez ZChN... No cóż takie uroki kryzysu wieku średniego. Może za te 15 lat też mi korba odwali i zacznę z powrotem żyć tym jak to Kropiwnicki parady Techno w Łodzi zakazał albo jak koncert Dark Funeral w Łodzi odwołano.
Może nawet dyskografie Funerala Mista se odkupię, kto wie...
Nie no, wogóle fajna logika tego artykułu: "chuj że znalazłeś coś fajnego, pięknego, coś co pragniesz również budować i w czymś uczestniczyć, weź pod uwagę że są ludzi którym uczestnictwo księdza w uroczystości państwowej spędza sen z powiek, więc pozwól tym ludziom winić Cie za inkwizycje, krucjaty i rzekome ukrywanie pedofilów po parafiach"
Czynisz jakieś dziwne rozróżnienie na rzeczy łatwe (nihilizm, ateizm, burzenie) i trudne (budowanie, podążanie za wskazówkami wiary, jasno nakreślonymi przez KK). To podział sztuczny, to tak nie działa. Poza tym nihilizm rozumiesz - zdaje się - jako tendencję do niszczenia wszystkiego wokół i siebie samego a to kompletna bzdura. Można być osobą głęboko wierzącą, a jednocześnie nihilistą - nihilizm oznacza koniec końców, że nie ma arbitralnych wartości wyrytych na kamiennych tablicach. To już wyjaśnił Nietzsche ponad 100 lat temu, a Cioran i egzystencjaliści przypieczętowali: moralność zaczyna się po odrzuceniu wszelkich reguł. Trudno nazwać moralnym postępowanie zgodnie ze sztywną literą katechizmu, to działanie czysto mechaniczne, powtarzanie kroków tutoriala pt. "jak być dobrym".Bloodcult pisze:No co Ty nie powiesz ? To krytykować i niszczyć nie jest łatwiej niż budować albo poddać restrykcjom ?Drone pisze:Szczerze mówiąc, z moich obserwacji wynika, że lepiej światopoglądowo radzą sobie ci, którzy porzucili doktrynę niż ci, którzy się na nią nawrócili. W tym drugim przypadku zazwyczaj ma się do czynienia z naginaniem światopoglądu do jej wymogów, dopasowywaniem faktów, a także mało życzliwym traktowaniem tych, którzy "błądzą" albo "nie rozumieją".
Przecież powiedzieć że "ej, nie lubię Kościoła bo inkwizycja była" to może powiedzieć każdy, nie wymaga to wysiłku, budzi poklask wśród "wolnomyślących".
Przecież to tak działa w wielu dziedzinach - łatwiej popierać socjalizm niż korwinowy kapitalizm, łatwiej być liberałem niż konserwatystą, łatwiej być ateistą niż podporządkować się regułom jakiejkolwiek religii, łatwiej zdradzić niż być wierny żonie...
Nihilizm po czterdziestce jest żałosny :)
Faciu, który w 2005 pisał maturę, do 2020 nie zdążył się jeszcze wyprowadzić od opiekunów. Osobnik, żyjący planami oraz marzeniami przyszedł nauczać. Żałosne. Gile z nosa łykałeś pętaku, gdy temat twojego kościółka został "przerobiony" przez większość użytkowników tego forum.
- Ascetic
wypierdalajBloodcult pisze:Dlaczego pisał to Tobie skoro nie brałeś udziału w dyskusji ?Ascetic pisze:choć jeden kolega napisał mi w sms zostaw tego idiotę. szkoda czasu. eee. to chodziło o innego niedorozwoja
Poza tym forum jest dostępne tylko dla zalogowanych więc Twój kolega musi mieć tutaj konto i mógł to zrobić sam...
Poro
- Hatefire
Coś mi się wydaje, że ten cały katolicyzm jest dla kolegi Bloodculta tym samym co dla niektórych szlifowanie czasów w maratonach. Normalny człowiek lubi biega bo lubi, dla zdrowia lub wyczyszczenia głowy po pracy, a nie szpanerki, do kościoła chodzi bo odczuwa taka potrzebę duchową, daje mu to jakiś komfort psychiczny. To ciągłe podkreślanie jaki to wysiłek być wierzącym, a cała reszta to banda idących na łatwiznę nihilistów sugeruje raczej potrzebę pompowania własnego ego.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Bloodcult
Nergalisz :)WaszJudasz pisze:Jest akurat odwrotnie - ucieczka od wolności, te sprawy... Większość ludzi lubi mieć jednak podany na tacy sens życia, miłe obietnice, proste reguły i miękki kaganiec.Bloodcult pisze:łatwiej być ateistą niż podporządkować się regułom jakiejkolwiek religii
Większość ludzi chce zachować czystość do ślubu a jej złamanie to wyjście poza strefę komfortu... Laska rozkłada nogi w za piętnaście trzecia chłop "no nie wiem, gdzieś tam czeka na mnie obietnica życia wiecznego...".
Albo w przypadku wpadki, to takie banalne wziąć utrzymać i wychować, a tak trudne moralnie uciec do innej baby... Jaki to wielki strach przed piekłem muszą czuć Ci uciekający tatusiowie...
Tak, oczywiście, reguły proste, kaganiec taki fajny, taki nie za miękki, nie za twardy.
Kaganiec moralny łatwy i przyjemy :) Grzech i nihilizm wielkie wyzwanie na które odwagę mają tylko nieliczni,..
Adam WaszJudasz Darski
:*Ascetic pisze:wypierdalaj