MAJEZON

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Najlepszy majezon to:

Inny (napisz jaki)
5
3%
Winiary
35
21%
Hellmans
13
8%
Rzymski
2
1%
Swidnicki
5
3%
Kielecki
67
40%
Ketrzynski
14
8%
Roleski
2
1%
Develey
1
1%
Domowy/wlasnej roboty
7
4%
Nie jem majezonu, poniewaz jestem stulejarzem
17
10%
 
Liczba głosów: 168
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Posty: 16000
Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
Lokalizacja: Impossible Debility

Re: MAJEZON

15-02-2015, 20:20

ramonoth pisze:Nic nie wiecie o życiu.

Obrazek
To prawda, obstaje przy Parczewie od lat reszte traktujac jak eksperymenty. Bogaty wachlarz smakow: smaki na biwak, na budowe, na popijawe, na swieta, na ognisko, na wyrab lasu.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
dr Kill
postuje jak opętany!
Posty: 615
Rejestracja: 25-10-2011, 23:08

Re: MAJEZON

15-02-2015, 20:31

Musztardy z Parczewa nie znam, chociaż mam stamtąd kolegę! :))

Z sarepskich bardzo polecam Roleskiego.

Obrazek

Świetnie komponuje się z majonezem w sałatkach :))
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 9025
Rejestracja: 03-12-2007, 14:06
Lokalizacja: beskidy

Re: MAJEZON

16-02-2015, 10:28

wszystkie z roleskiego są co najmniej bardzo dobre. chyba najlepsza firma, ale wybór musztard jest tak ogromny, że ciężko jednoznacznie się wypowiedzieć
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Posty: 2071
Rejestracja: 27-11-2001, 11:41
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

Re: MAJEZON

16-02-2015, 13:13

Przede wszystkim Panowie musztarda to już niestety nie keczup czy majonez - inną jesz z kiełbasą z grilla, inną z hot-dogiem/parówką, inną z wędliną na kanapce, inną dajesz do sałaty jako dressing, inną używasz do marynowania mięsa, a inną dosmakowujesz tatara. Nie da się tego ujednolicić do jednej sarepskiej roleskiego. W ogóle tych smaków musztardy jest tyle, że byłoby zbrodnią zamykanie się tylko w jednej - a już na pewno warto być zawsze zaopatrzonym w przynajmniej dwie różne musztardy sporządzone z różnych nasion gorczycy - a więc jasną/żółtą na bazie octu (łagodniejsza, ale dłużej zachowująca bogaty smak) i ciemną, na bazie zimnej wody (ostra, gdy świeża - niestety szybko tracąca z czasem to kopnięcie). Te dwie możemy mieszać ze sobą, albo odpowiednio doprawiać - np. do sałaty jako dressing nie nadaje się ciemna i ostra - tylko żółta i to w połączeniu 1:1 z miodem, do grillowanej kiełbasy najlepiej mieszanka obydwu, do boczku/pastrami/steków najlepiej ciemna i ostra. Nie wspomnę już o musztardzie z pełnych ziaren, która jako np. dressing w sałacie czy na kanapce dodaje nie tylko smaku, ale i dodatkowej 'tekstury'.

Jako ciekawostkę podam fakt z czasów komuny. Gdy mój ojciec jeszcze pracował w woju na parku maszyn to przyjeżdżał do nich gość, który skupował stare akumulatory - nigdy nie wnikali po chuj mu to, ale w końcu zaczęli go podpytywać. Facet trochę kręcił, ale w końcu powiedział im, że zużyty elektrolit używają do celów spożywczych. Do jakich kurwa celów spożywczych? no ... DO MUSZTARDY. Do dziś nie wie czy facet mówił serio, ale przez kilka lat po tym zdarzeniu musztardy do ust nie wziął.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Posty: 12097
Rejestracja: 13-04-2011, 18:53
Lokalizacja: Litzmannstadt

Re: MAJEZON

16-02-2015, 19:48

dr Kill pisze:
Z sarepskich bardzo polecam Roleskiego.

Obrazek

Świetnie komponuje się z majonezem w sałatkach :))
To jest fakt. Obecnie moja ulubiona musztarda.
all the monsters will break your heart
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 9025
Rejestracja: 03-12-2007, 14:06
Lokalizacja: beskidy

Re: MAJEZON

17-02-2015, 10:15

Olo pisze: Jako ciekawostkę podam fakt z czasów komuny. Gdy mój ojciec jeszcze pracował w woju na parku maszyn to przyjeżdżał do nich gość, który skupował stare akumulatory - nigdy nie wnikali po chuj mu to, ale w końcu zaczęli go podpytywać. Facet trochę kręcił, ale w końcu powiedział im, że zużyty elektrolit używają do celów spożywczych. Do jakich kurwa celów spożywczych? no ... DO MUSZTARDY. Do dziś nie wie czy facet mówił serio, ale przez kilka lat po tym zdarzeniu musztardy do ust nie wziął.
o kurwa
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 9726
Rejestracja: 15-06-2012, 12:03
Lokalizacja: ארץ ישראל

Re: MAJEZON

19-02-2015, 21:31

Silent_Sea pisze:
uglak pisze:
jako jedyny (oprócz domowego) nie posiada konserwantów.
nie wiedzialem, ale jadlbym go nawet gdyby byl jednym gigantycznym konserwantem. w sumie probowalem jeszcze tylko winiary i helmans, ale do kieleckiego nie maja startu.

czekam jeszcze na temat o ketchupie, bo nie wiem jaki jest jeszcze jadalny oprocz heinza
było już wałkowane o keczupie i majonezie ... jak ketchup, to wiadomo, że jest jeden jest najlepszy
Obrazek
przetestowalem. jest dobry, ale heinz jednak wygrywa.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Posty: 16000
Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
Lokalizacja: Impossible Debility

Re: MAJEZON

06-03-2015, 11:57

Ok, moze teraz drugie dno tematu: ustalmy tych 7 stulejarzy i wydalmy ich z forum jako wrogi element siejacy defetyzm i zwatpienie w serca metalowej braci?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 7410
Rejestracja: 27-03-2004, 13:19

06-03-2015, 12:24

Triceratops pisze:Ok, moze teraz drugie dno tematu: ustalmy tych 7 stulejarzy i wydalmy ich z forum jako wrogi element siejacy defetyzm i zwatpienie w serca metalowej braci?
a ten jak się rozpanoszył i chce być adminem :D
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 10020
Rejestracja: 11-06-2012, 15:28

Re: MAJEZON

06-03-2015, 12:31

Bałbym się takiej dyktatury. Wszyscy musieliby się zdrowo odżywiać, zagłosować na Ogórek, chodzić w szalach, ewentualnie apaszkach. Z metalu można byłoby słuchać tylko debiutu NUM SKULL. No i pół pensji trzeba byłoby wydać na masło ;)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator
Posty: 5426
Rejestracja: 13-07-2012, 07:37

Re: MAJEZON

06-03-2015, 14:14

T może czas na krzan:
ja robię własny, ale jeśli już z miasta to taki:
Obrazek
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
REINHARD IRRUMATOR
postuje jak opętany!
Posty: 656
Rejestracja: 21-11-2011, 17:05

Re: MAJEZON

06-03-2015, 16:45

nie ma bata, chrzan jest krieg, uwielbiam
Norma to głupota, degeneracja to geniusz
BOLEK
rasowy masterfulowicz
Posty: 2559
Rejestracja: 22-10-2010, 19:19

Re: MAJEZON

12-03-2015, 09:44

Obrazek
ćwikła z chrzanem tyż dobra
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Posty: 16000
Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
Lokalizacja: Impossible Debility

Re: MAJEZON

12-03-2015, 10:08

Drone pisze:Bałbym się takiej dyktatury. Wszyscy musieliby się zdrowo odżywiać, zagłosować na Ogórek, chodzić w szalach, ewentualnie apaszkach. Z metalu można byłoby słuchać tylko debiutu NUM SKULL. No i pół pensji trzeba byłoby wydać na masło ;)
piekny swiat
woodpecker from space
Tarpaulin
w mackach Zła
Posty: 694
Rejestracja: 15-04-2009, 16:00

Re: MAJEZON

12-03-2015, 20:35

BOLEK pisze:Obrazek
ćwikła z chrzanem tyż dobra
Ćwikła rządzi jem łyżkami, ale tylko prawdziwa, domowa!
Awatar użytkownika
Alkoholokaust
postuje jak opętany!
Posty: 623
Rejestracja: 09-01-2007, 13:49
Lokalizacja: delirium
Kontakt:

Re: MAJEZON

12-03-2015, 23:42

Chrzan Polonaise wpierdalam łyżkami. Ewentualnie zagryzam kiełbą.
hare hare supermarket

nsbm.pl
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew
Posty: 1402
Rejestracja: 15-04-2009, 17:27

Re: MAJEZON

13-03-2015, 02:18

kto rozsądny kalał by porządne mięsiwo jakąś tam musztardą ?!
a w ogóle to http://www.filmweb.pl/person/Ludwik+Pak ... 21-1964248
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Posty: 16000
Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
Lokalizacja: Impossible Debility

Re: MAJEZON

25-03-2015, 13:34

W obliczu wynijkow ankiety grupa naukowcow przeprowadzila badania na temat majezonow. Czy wynik jest zgodny z linia forume?
Te pytania sie mnoza i nie daja spokoju. Oto wynik.....


A zwycięzcą jest...
Obrazek
Ma najmniej tłuszczu i kalorii, do tego sporo białka, najwięcej żółtek i ani śladu konserwantów – w naszym teście zdecydowanie wygrywa majonez Kielecki, ewidentnie nie od parady nazywany najlepszym. Smak to oczywiście kwestia gustu, ale jeśli w tym gronie szukacie najbardziej wartościowej alternatywy, Kielecki mówi sam za siebie.
Bardzo dobrze, zwłaszcza na te markowych pewniaków, wypada Mikado z Lidla, który również zasługuje na wyróżnienie. Jest tylko nieco bardziej kaloryczny od Kieleckiego, ma najmniej cukrów i również żadnych konserwantów czy aromatów w składzie. Splendido z Biedronki ma mało soli, ale za to sporo cukrów, a do tego musztardę w proszku i barwnik, więc lepiej zostawić go na półce.
Test zdecydowanie oblał ulubieniec Polaków, czyli majonez Winiary, wspierany chyba największą kampanią reklamową spośród wszystkich. Jest najbardziej kaloryczny, najtłustszy, a do tego zawiera przeciwutleniacz E 385 oraz aromaty. Kiepsko, zwłaszcza pod kątem składu, wypadł także Hellmann's z zaledwie trzema procentami żółtek, znikomą ilością białka i chemią w składzie.
http://www.mamkuchnie.pl/aktualnosci/10 ... y,228.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Ps. Pytanie do administracji - kiedy bedzie ban dla stulejarzy?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 9726
Rejestracja: 15-06-2012, 12:03
Lokalizacja: ארץ ישראל

Re: MAJEZON

25-03-2015, 15:28

Obrazek
Guilty of being right
Awatar użytkownika
rafalt.sobczak
rozkręca się
Posty: 77
Rejestracja: 25-04-2015, 12:40
Lokalizacja: Reichsgau Wartheland

Re: MAJEZON

08-05-2015, 18:58

Majonezu i keczupu nie jadam, nawet zapiekanki/tosty jadam z musztardą.Obrazek
To jest moja ulubiona musztarda pod kanapki i tosty, ale niestety się nie nadaje do kiełbasy na ciepło, tam wolę sarepską z Roleskiego/Pegaza
A co do Chrzanu Obrazek ten kiedyś był na prawdę dobry, ładnie wypalał nozdrza, jem go z sentymentu raczej (oczywiście jak nie mam własnego tartego). ODRADZAM zaś kuno Victusa, powszechnie dostepne gówno.
Jak mawiał Horacy "Gardzę nieoświeconym tłumem i trzymam się z dala"

Tylko, w takim razie co ja robię na masterfulu?
ODPOWIEDZ