Dyskąta

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ

Winner is...

Biedronka
44
34%
Carrefour
8
6%
Kaufland
7
5%
Lidl
59
46%
Stokrotka
9
7%
Tesco
2
2%

Liczba głosów: 129
Awatar użytkownika
Hatefire
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Dyskąta

07-10-2026, 18:34

mocny2_3 pisze: ↑
07-10-2026, 18:23
Myślałem że forum dla brudasów ominie ten temat nad którym spuszcza sie połowa kartonowego kraju ale sie myliłem xD
Rak postępuje.
Pomijam już fakt, że płazowy sklepik przyczynił sie do wybicia sporej ilości małych osiedlowych sklepów gdzie można było kupić dobrą wędline i wypić oranżade na miejscu.
For the record. Tak Żabka jest typowym przykładem brutalnego, korporacyjnego kapitalizmu. Książulo przykładem rzeczywistości, gdzie dyskurs publiczny przeniósł się do internetu, z wszystkimi tego konsekwencjami.

No, ale uważasz, że należy udawać, że te zjawiska nie istnieją.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Nerwowy
mistrz forumowej ceremonii

07-10-2026, 19:11

To oczywiste. To zresztą jest typowy cykl życia youtubera, bo ile można jeździć po jakichś zadupiach nawet za ten rzekomy milion z wyświetleń. Typ spienięży teraz wypracowaną prze siebie markę po czym załaduje się po samen kullen w "mieszkania" inwestycyjne czy przekręci pozostałą resztę fanów w jakieś loterii czy innym crypto scamie po czym spierdoli przed podatkami do fundacji rodzinnej i będzie ustawiony.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Żwirek i Muchomorek
weteran forumowych bitew

07-10-2026, 19:44

Kto to jest ten Książulo w ogóle? Czemu ta pizza wzbudza takie halo? Czuję, że coś mnie omija istotnego :think:
długopisyyyyy pisze:]odezwał się największy black metalowiec. Miastowy krawaciarz co chodzi na 8 godzin do budynku z rurami i rozmawia w przerwach z grubymi dziewczynami na papierosa i sie tam hihoczą wszyscy do ziebie jakby kartofla mieli w dupie
backslifer
w mackach Zła

07-10-2026, 23:49

Żwirek i Muchomorek pisze: ↑
Kto to jest ten Książulo w ogóle? Czemu ta pizza wzbudza takie halo? Czuję, że coś mnie omija istotnego :think:
A taki typ co jeździ po Polsce, żre fastfoody, nagrywa i mówi, czy dobre, czy niedobre. Dosyć wpływowy, bo te jego recenzje potrafiły pogrążyć lokal, albo wręcz przeciwnie, mega go wypromować. Nic specjalnego, nie moja bajka. ale w skali polskich youtuberów/influencerów ten i tak z tego co się orientuję nie sieje patologii, więc niech sobie będzie.
Awatar użytkownika
hcpig

08-10-2026, 00:53

Nie łapię tylko dlaczego akurat ten kanal tak bardzo się wybił ponad inne, trochę chyba przypadek bo w czym to jest lepsze niż taki np. Maciej je. Całe to pierdolenie, że ten niby egalitarny wizerunek 'jestem takim samymy biedakiem jak wy tylko że w Porsche' jest kluczowy jakoś do mnie przemawia.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
Awatar użytkownika
Żwirek i Muchomorek
weteran forumowych bitew

08-10-2026, 08:38

backslifer pisze: ↑
07-10-2026, 23:49
Żwirek i Muchomorek pisze: ↑
A taki typ co jeździ po Polsce, żre fastfoody, nagrywa i mówi, czy dobre, czy niedobre. Dosyć wpływowy, bo te jego recenzje potrafiły pogrążyć lokal, albo wręcz przeciwnie, mega go wypromować. Nic specjalnego, nie moja bajka. ale w skali polskich youtuberów/influencerów ten i tak z tego co się orientuję nie sieje patologii, więc niech sobie będzie.
A, już wszystko rozumiem. Dzięki. Koleś najpierw mówi jakie żarcie jest dobre, a jakie złe, a potem sam wypuścił swoje :nerd: Jest taka niepisana zasada, że jak ktoś jest krytykiem (czegokolwiek, od muzyki klasycznej po streetfood), to nie powinien zajmować się tym, co krytykuje, bo mu to odbiera wiarygodność. W warunkach internetowych pewnie wybiło szambo, bo nagle koleś sam znalazł się po drugiej stronie barykady (z krytykującego stał się obiektem krytyki) i ludzie uznali że można sobie poużywać. Zgłębię temat, może być ciekawie.
hcpig pisze: ↑
08-10-2026, 00:53
Nie łapię tylko dlaczego akurat ten kanal tak bardzo się wybił ponad inne, trochę chyba przypadek bo w czym to jest lepsze niż taki np. Maciej je. Całe to pierdolenie, że ten niby egalitarny wizerunek 'jestem takim samymy biedakiem jak wy tylko że w Porsche' jest kluczowy jakoś do mnie przemawia.
Nie znam się, więc wypowiem. Obstawiam, że ten element jest kluczowy, tylko znaczenie mają pozornie nieistotne drobiazgi. Nie oglądałem ani jednego ani drugiego - do wczoraj nie wiedziałem w ogóle że istnieją :hehehe: - ale wszedłem sobie na ich kanały na youtube i pierwsze co widzę, to to, że Książulo wygląda o wiele bardziej jak typowy klient kebaba pod lubelską politechniką niż ten Maciej. Prawie na pewno łatwiej jest się z nim utożsamić niż z tym drugim w okularach, w koszuli w kratę i ze studencką aparycją. Kontent może być niemal identyczny, ale statystycznie ten pierwszy będzie bardziej przyciągał ludzi, bo łatwiej go uznać za swojego. Na poziomie jednostkowym to nie będzie miało znaczenia - ty wybierzesz Macieja, ktoś inny Książula i w małej próbie nie będzie to miało znaczenia - ale statystyka zrobi swoje. Czyli mniej chodzi o nich samych, a bardziej o to, jacy ludzie to oglądają.

A to tylko wierzchołek góry lodowej; jakby się w to wgryźć i przeanalizować same tytuł filmów to też możnaby wyciągnąć sporo wniosków. A co dopiero, gdyby to wszystko obejrzeć! :nerd: Tak czy owak, to się na pewno rozbija o detale.
długopisyyyyy pisze:]odezwał się największy black metalowiec. Miastowy krawaciarz co chodzi na 8 godzin do budynku z rurami i rozmawia w przerwach z grubymi dziewczynami na papierosa i sie tam hihoczą wszyscy do ziebie jakby kartofla mieli w dupie
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes

08-10-2026, 10:45

Wawrzyk>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Księciunio :nerd:
https://www.tiktok.com/@tvn24.pl/video/ ... 0584321312
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

08-10-2026, 10:53

Mam znajomego, co zajada się kebabami a książulo jest dla niego jakimś tam autorytetem kulinarnym. Z racji wspólnych zainteresowań jeździmy czasem po Polsce. Nie przepadam za kebabami, wolę jak kulturalny człowiek restauracje. No ale czasem trzeba dać chłopowi spełnić swoje marzenia i zjadam te rekomendowane kebaby.
I wg mnie w większości to taki sam shit. Czasem zdarza się coś niezłego (kojarzę coś z Wawy i z Nowego Sącza) ale bez podniety.
mocny2_3
zahartowany metalizator

08-10-2026, 11:56

Obrazek

Mama mówiła, idź na medycyne, idź na prawo, będziesz bogaty xD

Moje początki z internetem sięgają 2000roku,Pamiętam jak typ wypuścił jakis jeden filmik i potem nie było go kilkanaście lat.Nagle wraca, nagrywa pierwsze recenzje kebabów i teraz jest milionerem.Nie wiem czy on w ogóle ma mature.Niech sobie radzi.Mi to nie przeszkadza, gorzej to że dorośli ludzie zamiast dyskutować o ważniejszych problemach tego kraju robią rozpierdol przez pizze z żabki.
ODPOWIEDZ