INPOST/paczkomaty - uwagi i problemy

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

INPOST/paczkomaty - uwagi i problemy

16-09-2026, 14:22

Zakładam ten wątek, żebyśmy mogli dzielić się tutaj różnymi problemami, uwagami i nietypowymi sytuacjami związanymi z InPostem i paczkomatami.

Mój przypadek jest dość nietypowy – otworzyłem dzisiaj skrytkę paczkomatu INPOST, a w środku… nie było paczki. 😐 Skrytka się normalnie otworzyła, ale była pusta.

Czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Jeśli tak, to jak wyglądało jej wyjaśnienie przez InPost i czy udało się odzyskać paczkę?

Możemy tu wrzucać również inne problemy – np. błędnie przypisane skrytki, problemy z otwieraniem, zagubione paczki, awarie paczkomatów, reklamacje itp. Może dzięki temu łatwiej będzie sobie nawzajem podpowiadać, co w takich sytuacjach zrobić.
Awatar użytkownika
tabaluga
weteran forumowych bitew

Re: INPOST/paczkomaty - uwagi i problemy

16-09-2026, 18:33

jak dotąd nie miałem problemów ale z przezorności prawie zawsze nagrywam wyciąganie paczki , czytalem kiedyś że w takiej sytuacji najlepioej od razu dzwonić na infolinie(?) inpostu i zglosic brak paczki.
MAGA // FAFO // RESTORE BRITAIN // OZE-SROZE
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

16-09-2026, 18:48

Only_True_Believers pisze:
16-09-2026, 14:22
Zakładam ten wątek, żebyśmy mogli dzielić się tutaj różnymi problemami, uwagami i nietypowymi sytuacjami związanymi z InPostem i paczkomatami.

Mój przypadek jest dość nietypowy – otworzyłem dzisiaj skrytkę paczkomatu INPOST, a w środku… nie było paczki. 😐 Skrytka się normalnie otworzyła, ale była pusta.

Czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Jeśli tak, to jak wyglądało jej wyjaśnienie przez InPost i czy udało się odzyskać paczkę?

Możemy tu wrzucać również inne problemy – np. błędnie przypisane skrytki, problemy z otwieraniem, zagubione paczki, awarie paczkomatów, reklamacje itp. Może dzięki temu łatwiej będzie sobie nawzajem podpowiadać, co w takich sytuacjach zrobić.
Miałem identyczna sytuacje jakeiś 4 lata temu. Zadzwoniłem na infolinie inpostu, po weryfikacji okazało sie, że kurier pomylił skrytki i ostatecznie musiałem drugi raz pofatygować sie do paczkomatu następnego dnia.
Morbid Marcin
weteran forumowych bitew

16-09-2026, 18:49

Kiedyś wysłałem do bdb kolegi placka, a dostał wyrafinowane kable. InPost stanął na wysokości zadania, skontaktował się z nabywcą kabli, który dostał zamiast nich przerażający winyl. Ów winyl następnie dotarł do kolegi, który pierwotnie miał go dostać, zaś ja... dostałem kable xD saga zakończyła się tak, że kable dotarły do nabywcy kabli. Śmiechom nie było końca.

Drugi fakap miałem, jak powiedzieli koleżce z Holandii, że nie mają jego paczki i co im zrobi, być może dlatego, że zwyzywał ich od "przyjezdnych" (to moja koncepcja przyczyn "zniknięcia paczki", bo opowieść o zwyzywaniu ich dostałem od odbiorcy). Tak czy owak paczka nigdy się nie odnalazła, oddałem kasę a potem dość szybko InPost zapłacił mi odszkodowanie.

To dwie skuchy, obie dobrze zakończone, a poza tym dziesiątki wspaniałych doswiadczeń.

Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka

ODPOWIEDZ