ja bym zabronił zadawania prac domowych co jest ewidentnym pogwałceniem praw człowieka .... a nie . czekajNoGodsNoMasters pisze: ↑03-09-2026, 14:05Ja bym wywalił w ogóle ze szkół matematykę, a dołożył ze cztery lekcje religii.![]()
Ciekawostki
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- tabaluga
- weteran forumowych bitew
Re: Ciekawostki
MAGA // FAFO // RESTORE BRITAIN // OZE-SROZE
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
tera ja tera ja
jest nowy Yao Ming tyle że w spódnicy
nazywa się Ziyu Zhang 19 lat i ma 2,2 metra

jest nowy Yao Ming tyle że w spódnicy
nazywa się Ziyu Zhang 19 lat i ma 2,2 metra

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
C//A
- w mackach Zła
Dla mnie fascynujące jest jak mały jest rynek fizycznych nośników w US, ale też ogólnie rynek dystrybucji muzyki.mistrzsardu pisze: ↑02-09-2026, 06:2402.09.2026 (Reuters) - Odrodzenie popytu na płyty CD pomogło napędzić niemal 7% wzrost przychodów z nagranej muzyki w USA w pierwszej połowie 2026 roku, poinformowało we wtorek Recording Industry Association of America. [1]
Łączne przychody z nagranej muzyki w USA osiągnęły 6,0 mld dolarów w pierwszej połowie roku, co oznacza wzrost o 6,9% w porównaniu z tym samym okresem 2025 roku. Fizyczne formaty muzyczne odnotowały znaczący skok przychodów o 25,9%, napędzany przez imponujący wzrost przychodów z płyt CD o 58,6% oraz solidny wzrost sprzedaży winyli o 17,7%. [+3]
Mimo wzrostu nośników fizycznych streaming pozostał dominującą siłą w branży muzycznej. Przychody ze streamingu wzrosły o 4,7% do 4,9 mld dolarów, odpowiadając za 82% całego rynku. Płatne subskrypcje były głównym motorem wzrostu, a przychody z tego segmentu zwiększyły się o 6,4%, osiągając 3,4 mld dolarów. [+3]
Prezes i dyrektor generalny RIAA Mitch Glazier skomentował, że wyniki pokazują, jak wytwórnie wzmacniają więzi między artystami a fanami na różnych platformach. Wiceprezes RIAA ds. badań Matt Bass dodał, że dane wskazują na "zdrowy, zdywersyfikowany rynek", który wspiera ciągłe inwestycje w artystów i nowe doświadczenia muzyczne. [+3]
-
Miczurin
- zaczyna szaleć
Odnośnie cedeków taka ciekawostka(chociaż do onkologii też by się nadawało) z Korei. Artykuł z 2024 roku:
https://www.reuters.com/sustainability/ ... 024-11-21/
https://www.reuters.com/sustainability/ ... 024-11-21/
Czyli już wiadomo skąd te globalne wzrosty sprzedaży.What the fans are interested in are the photos of band members that come with the CD and essentially function as trading cards, often becoming collectors' items. The catch is, each CD will typically contain photos of just one band member, it's not clear what photos will be in the CDs and fans often buy multiple CDs until they get their favourite band member.
[...]
It's not uncommon for some fans to buy say 10 CDs, keep the photos but throw out many of the actual CDs. Some will even buy far more as often a purchase will automatically put the buyer into a lottery for tickets to meet-and-greets with band members.
[...]
Such marketing tactics from K-pop agencies have meant that in South Korea, sales of physical albums - which are almost all CDs - have nearly tripled over three years to more than 119 million in 2023, according to South Korean album sales tracker Circle Chart.
That's been a major factor behind a 13% jump in global physical album revenues last year, according to the Global Music Report by industry body IFPI.