Państwo, w którym nie ma kary śmierci za takie przestępstwa jest dzikie i kulawe.Stoigniew pisze: ↑28-08-2026, 19:16to jest fchuj poyebane....
casus choroby psychicznej w przypadku najcięższych zbrodni (zabójstwa, pedofilia, gwałty) nie powinien być w ogóle brany pod uwagę, nie brać pod uwagę opinii psychiatry, osądzić jak poczytalnego, a potem utylizacja - widły und pietz, dół z wapnem, komora gazowa, kula w łep, stryczek, gilotyna.. do wyboru, co kto woli, z takiego chwasta pożytku już i tak nie będzie![]()
ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
Alter Ego
- weteran forumowych bitew
Re: ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II
-
piotraz
- rasowy masterfulowicz
Chciałbym zaznaczyć że to coś gra w tym roku 503 koncerty za bdb pieniądze.
- nagrobek
- zahartowany metalizator
no, moznaby chorych psychicznie w ogóle prewencyjnie eliminować ze społeczeństwa jako potencjalnych sprawców najcięższych przestepstw, obciążenie dla budżetu itd. ..że też nikt jeszcze na to nie wpadł do tej poryStoigniew pisze: ↑28-08-2026, 19:16to jest fchuj poyebane....
casus choroby psychicznej w przypadku najcięższych zbrodni (zabójstwa, pedofilia, gwałty) nie powinien być w ogóle brany pod uwagę, nie brać pod uwagę opinii psychiatry, osądzić jak poczytalnego, a potem utylizacja - widły und pietz, dół z wapnem, komora gazowa, kula w łep, stryczek, gilotyna.. do wyboru, co kto woli, z takiego chwasta pożytku już i tak nie będzie![]()
- DST
Po prostu rządzący nie słuchają najwyższej instancji, czyli tzw. "chłopskiego rozumu".
- wonsz
- nagrobek
- Hatefire
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
No zadałem Szanownemu Koledze to pytanie. No, to powtarzam jeszcze raz. Negujecie istnienie chorób psychicznych, które sprawiają, że człowiek nie kieruje swoimi poczynaniami? Jeśli uważacie, że nie występuje takie zjawisko, to uczciwie to przyznajcie. Nie będę drążył dalej, ale miejcie odwagę to napisać.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Stoigniew
Kol. Nagrobek, nie wyciągamy zbyt pochopnych wniosków, nigdzie nie napisałem o profilaktycznej utylizacji chorych psychicznie, proszę się nie zapędzać
Kol. Hatefire, nie negujemy chorób psychicznych, negujemy tylko brak odpowiedzialności takich osób za najcięższe przestępstwa, to nie powinno przejść.
Kol. Hatefire, nie negujemy chorób psychicznych, negujemy tylko brak odpowiedzialności takich osób za najcięższe przestępstwa, to nie powinno przejść.
- Żwirek i Muchomorek
Żeby była odpowiedzialność, musi być jakaś minimalna świadomość tego, co się robi. Czasami jej po prostu nie ma, a gdy nie ma - a czyn jest, czyli PACJENT
Dyskusyjne może być to, czy opinia nt zdrowia psychicznego tego kolesia jest wydana prawidłowo. Prawdopodobnie jedyna osoba na forume, która mogłaby się na ten temat wypowiedzieć autorytatywnie pomimo braku znajomości akt sprawy to nafurany po uszy medyczną amfetaminą TomaszM
Jak ci się tu nie podoba, to się wyprowadź się gdzieś, gdzie nie jest dziko i kulawo - na przykład do takiej ostoi cywilizacji jak Afganistan. Opcjonalnie, jak nie pasuje religia, może być Rosja.
Ostatnio zmieniony 28-08-2026, 20:48 przez Żwirek i Muchomorek, łącznie zmieniany 1 raz.
Why can't we all just walk away?
Baton w krainie kangurów
Baton w krainie kangurów
- Hatefire
No, ale jaki sens jest zamykać w więzieniu osobę, która ze względu na chorobę psychiczną zabiła kogoś, bo była w 100% przekonana, że ofiara to nie wiem płatny zabójca, który czycha na jej życie. Jaki cel kary zostanie spełniony? Czy dokona się sprawiedliwość, bo ktoś, którego ogląd rzeczywistości był spaczony przez chorobę spędzi 25 lat w więzieniu.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- nagrobek
Kim Dzong Un lubi toStoigniew pisze: ↑28-08-2026, 20:32Kol. Nagrobek, nie wyciągamy zbyt pochopnych wniosków, nigdzie nie napisałem o profilaktycznej utylizacji chorych psychicznie, proszę się nie zapędzać
- Hatefire
Na marginesie to mnie rozśmieszyło. Według Pacjenta i podobnych mu wolnościowców cywilizowane państwo jest wtedy kiedy vox populi w postaci tłumu z widłami i pochodniami wymierza sprawiedliwość. Natomiast jak w grę wchodzą adwokaci, czy nie daj boże biegli lekarze psychiatrzy i inne tego typu instytucje, to dzikie państwo xDŻwirek i Muchomorek pisze: ↑28-08-2026, 20:47Nie wiem czy perspektywa trafienia na odział zamknięty do psychiatryka na czas nieokreślony jest fajna (nie wydaje mi się), za to na pewno nie jest brakiem reakcji dzikiego i kulawego państwa.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Stoigniew
z całym szacunkiem, ale nie trafiają do mnie te argumenty...
nie mam żadnej empatii do osób które brutalnie mordują lub gwałcą, a potem ich linią obrony jest to że "słyszały głosy w głowie" które im tak kazały zrobić
"jaki cel kary zostanie osiągnięty ?..." - żaden... wobec tego sam sobie odpowiedziałeś co z takim bezużytecznym chwastem zrobić....
nie mam żadnej empatii do osób które brutalnie mordują lub gwałcą, a potem ich linią obrony jest to że "słyszały głosy w głowie" które im tak kazały zrobić
"jaki cel kary zostanie osiągnięty ?..." - żaden... wobec tego sam sobie odpowiedziałeś co z takim bezużytecznym chwastem zrobić....
-
Alter Ego
W cywilizowanym państwie sprawiedliwość wymierza sąd i to on kieruje na szafot, a nie tłum z widłami.Hatefire pisze: ↑28-08-2026, 21:02Na marginesie to mnie rozśmieszyło. Według Pacjenta i podobnych mu wolnościowców cywilizowane państwo jest wtedy kiedy vox populi w postaci tłumu z widłami i pochodniami wymierza sprawiedliwość. Natomiast jak w grę wchodzą adwokaci, czy nie daj boże biegli lekarze psychiatrzy i inne tego typu instytucje, to dzikie państwo xDŻwirek i Muchomorek pisze: ↑28-08-2026, 20:47Nie wiem czy perspektywa trafienia na odział zamknięty do psychiatryka na czas nieokreślony jest fajna (nie wydaje mi się), za to na pewno nie jest brakiem reakcji dzikiego i kulawego państwa.
- Hatefire
No, ale jak to nie jest ich linia obrony (to się zdarza owszem), tylko prawdziwa choroba psychiczna. No i co chcesz wyrwać chwasta, w postaci osoby doświadczonej chorobą. Chorobą której nie była winna, a która zaburzyła jej postrzeganie rzeczywistości? No spoko.Stoigniew pisze: ↑28-08-2026, 21:11z całym szacunkiem, ale nie trafiają do mnie te argumenty...
Z cyklu wiedźmiński cytat na każdą okazję.
Sapkowski Andrzej, Wieża Jaskółki pisze: Zaiste, wielkiego trzeba zadufania i wielkiego zaślepienia, by posokę lejącą się z szafotu nazywać sprawiedliwością.
Vysogota z Corvo
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- nagrobek
Roland Freisler dałby lajkaAlter Ego pisze: ↑28-08-2026, 21:23W cywilizowanym państwie sprawiedliwość wymierza sąd i to on kieruje na szafot, a nie tłum z widłami.Hatefire pisze: ↑28-08-2026, 21:02Na marginesie to mnie rozśmieszyło. Według Pacjenta i podobnych mu wolnościowców cywilizowane państwo jest wtedy kiedy vox populi w postaci tłumu z widłami i pochodniami wymierza sprawiedliwość. Natomiast jak w grę wchodzą adwokaci, czy nie daj boże biegli lekarze psychiatrzy i inne tego typu instytucje, to dzikie państwo xDŻwirek i Muchomorek pisze: ↑28-08-2026, 20:47Nie wiem czy perspektywa trafienia na odział zamknięty do psychiatryka na czas nieokreślony jest fajna (nie wydaje mi się), za to na pewno nie jest brakiem reakcji dzikiego i kulawego państwa.
-
Alter Ego
Darowałbyś życie skazanym w procesie norymberskim?nagrobek pisze: ↑28-08-2026, 21:28Roland Freisler dałby lajkaAlter Ego pisze: ↑28-08-2026, 21:23W cywilizowanym państwie sprawiedliwość wymierza sąd i to on kieruje na szafot, a nie tłum z widłami.Hatefire pisze: ↑28-08-2026, 21:02
Na marginesie to mnie rozśmieszyło. Według Pacjenta i podobnych mu wolnościowców cywilizowane państwo jest wtedy kiedy vox populi w postaci tłumu z widłami i pochodniami wymierza sprawiedliwość. Natomiast jak w grę wchodzą adwokaci, czy nie daj boże biegli lekarze psychiatrzy i inne tego typu instytucje, to dzikie państwo xD
- Hatefire
Czy doradziłbyś matce Stalina aborcję?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Żwirek i Muchomorek
Chciałbym zwrócić uwagę, że wniosek o umorzenie tej sprawy złożyła prokuratura.
https://businessinsider.com.pl/prawo/mi ... fi/7tg8fz8
I kilka cytatów:
Dzikie i kulawe państwo. Stosuje się do prawa, które samo ustanowiło. Słucha psychiatrów. Powołuje prokuratorów, którzy nie potrafią nikogo solidnie oskarżyć.W piątek popołudniu Sąd Okręgowy w Warszawie poinformował, że "uwzględnił wniosek Prokuratury Rejonowej Warszawa - Śródmieście Północ w Warszawie o umorzenie postępowania wobec Mieszka R." Jednocześnie sąd nakazał umieszczenie go w zamkniętym zakładzie psychiatrycznym oraz przedłużył tymczasowy areszt do 7 stycznia 2027 r. Sąd zaznaczył, że postanowienie nie jest prawomocne, bo przysługuje na nie zażalenie.
(...)
To efekt opinii biegłych psychiatrów, którzy stwierdzili, że 22-letni Mieszko R. w chwili ataku na portierkę był niepoczytalny.
Zgodnie zaś z art. 31 par. 1 Kodeksu karnego w przypadku stwierdzenia niepoczytalności sprawca nie ponosi odpowiedzialności karnej za popełniony czyn. Sąd nie może skazać go na karę więzienia ani na inną karę przewidzianą w Kodeksie karnym. Sąd może tylko zastosować środki zabezpieczające, takie jak umieszczenie w zamkniętym zakładzie psychiatrycznym.
Według Prokuratury Okręgowej w Warszawie w przypadku Mieszka R. zachodzą warunki art. 31 par. 1 k.k., czyli pełna niepoczytalność podejrzanego.
Prokuratura informowała w lutym br., że biegli zaznaczyli, że jeśli kiedykolwiek zaistniałyby przesłanki do zwolnienia podejrzanego z detencji w zakładzie psychiatrycznym, konieczne jest rozważenie umieszczenia Mieszka R. w Krajowym Ośrodku Zapobiegania Zachowaniom Dyssocjalnym. Ma to ograniczyć ryzyko ponownego popełnienia ciężkiego przestępstwa przeciwko życiu.
Istotnie, żaden. Będzie biegał po ulicach i gwałcił wzrokiem małe tabalugi."jaki cel kary zostanie osiągnięty ?..." - żaden...
Why can't we all just walk away?
Baton w krainie kangurów
Baton w krainie kangurów
- Lukass
Zastanawiam się, jaki jest w ogóle sens takich oświadczeń? Tak długo, jak jesteśmy członkiem UE, żadna dyskusja o karze śmierci nie ma żadnego sensu i jest kompletnie jałowa. Nie będzie kary śmierci i już. Alternatywą jest opuszczenie UE i podążenie tanecznym krokiem w objęcie ZBiRa. Wtedy, być może, da się zrobić.Stoigniew pisze: ↑28-08-2026, 19:16to jest fchuj poyebane....
A co zrobić z osobą chorą psychicznie, która coś takiego ma na koncie? Nie wiem. I nasz system prawny też do końca nie wie. No bo to się skończy tak, że Mieszko Mieszko, mój koleżko, za parę lat pewnie opuści jakiś zakład zamknięty, bo mu się poprawiło. I kto wie, może znowu odwiedzi jakiś kampus z siekierą. A że ja akurat pracuję na kampusie, to i osobiście byłbym przeciw. Ale że ja osobiście zachowuję czujność ważki w każdej sytuacji, to chłopak z siekierą nie jest dla mnie parą
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?