ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Nerwowy
mistrz forumowej ceremonii

Re: ONKOLOGIA - Zbiór rakotwórczy II

28-07-2026, 10:57

Alter Ego pisze:
28-07-2026, 09:54
Ta sprawa jest bardzo ciekawa. Po pierwsze tak naprawdę nie wiadomo jaki był początek. Gdyby pobity Ukrainiec wykonywał popularne przyśpiewki typu "Baćko nasz Bandera" czy "Śmierć Lachom"
XDDDDDD

Grubo wjechało widzę.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
NoGodsNoMasters
postuje jak opętany!

28-07-2026, 11:03

olgims pisze:
28-07-2026, 10:29
to są właśnie ci patrioci - gangusy, patusy, damscy bokserzy, ćpuny walące mefedron i sterydy w żyłę, złodzieje, handlarze narkotyków, gwałciciele, sutenerzy, oszuści, recydywiści, ruskie pachołki, kwiat narodu owinięty biało-czerwoną. Faktycznie swoimi obywatelskimi postawami dają przykład kolejnym pokoleniom.
XD
Tak właśnie. W zdecydowanej większości.
Alter Ego
w mackach Zła

28-07-2026, 11:08

empir pisze:
28-07-2026, 10:35

PS. Spotykam wielu Ukraińców. W 99% są to normalni ludzie, nieraz sympatyczniejsi od niejednego rodaka (może z wdzięczności, może ze strachu - nie wnikam). Nie wiem więc, gdzie Ty tę „dzicz” spotykasz. Może problem nie leży w tym, jakich ludzi spotykasz, tylko w tym, że patrzysz na nich przez filtr własnych uprzedzeń? Bo skoro z kilku przypadków potrafisz wyprowadzić wnioski o całej grupie kilku milionów ludzi, to coś tu jest nie halo.
A może mylisz Ukraińców z Rosjanami albo z kibolami? Jak napiszesz, gdzie konkretnie trzeba chodzić, żeby spotkać tę legendarną „wschodnią dzicz”, to będzie się nam łatwiej rozmawiało ;)
Przedawkowałeś ukrainofilię. Widziałem jak ta dzicz zachowuje się w środkach komunikacji miejskiej i w sklepach - głośnie rozmowy, rozmowy przez telefon przy pomocy opcji głośnomówiącej, puszczanie muzyki czyli jak polski margines społeczny, którym tak się brzydzicie. Z tym, że oni są tu gośćmi i powinni zachowywać powściągliwość tak jak powinni to robić Polacy, którzy są za granicą. Widziałem Ukraińców z wytatuowanymi swastykami. wiem co zrobili w Przewodowie i co podpalali na zawołanie pani Panczenko. Wiem jak ukraińskie dzieci potrafią terroryzować całe klasy w polskich szkołach, wiem że Ukrainiec kopnął polskiego 11-latka w głowę na placu zabaw tak, że ten stracił przytomność, 13-letnia Ukrainka złamała nos przypadkowo spotkanej starszej pani, a 5 ukraińskich dzieci spaliło dla zabawy 5 samochodów w Poznaniu.
Nerwowy pisze:
28-07-2026, 10:57
Alter Ego pisze:
28-07-2026, 09:54
Ta sprawa jest bardzo ciekawa. Po pierwsze tak naprawdę nie wiadomo jaki był początek. Gdyby pobity Ukrainiec wykonywał popularne przyśpiewki typu "Baćko nasz Bandera" czy "Śmierć Lachom"
XDDDDDD

Grubo wjechało widzę.
Serio? Gotowałeś się tutaj wielokrotnie, jak ludożerca na widok upieczonego pośladka, z powodu zwykłych błahostek.
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

28-07-2026, 11:15

Alter Ego pisze:
empir pisze:
28-07-2026, 10:35

PS. Spotykam wielu Ukraińców. W 99% są to normalni ludzie, nieraz sympatyczniejsi od niejednego rodaka (może z wdzięczności, może ze strachu - nie wnikam). Nie wiem więc, gdzie Ty tę „dzicz” spotykasz. Może problem nie leży w tym, jakich ludzi spotykasz, tylko w tym, że patrzysz na nich przez filtr własnych uprzedzeń? Bo skoro z kilku przypadków potrafisz wyprowadzić wnioski o całej grupie kilku milionów ludzi, to coś tu jest nie halo.
A może mylisz Ukraińców z Rosjanami albo z kibolami? Jak napiszesz, gdzie konkretnie trzeba chodzić, żeby spotkać tę legendarną „wschodnią dzicz”, to będzie się nam łatwiej rozmawiało ;)
Przedawkowałeś ukrainofilię. Widziałem jak ta dzicz zachowuje się w środkach komunikacji miejskiej i w sklepach - głośnie rozmowy, rozmowy przez telefon przy pomocy opcji głośnomówiącej, puszczanie muzyki czyli jak polski margines społeczny, którym tak się brzydzicie. Z tym, że oni są tu gośćmi i powinni zachowywać powściągliwość tak jak powinni to robić Polacy, którzy są za granicą. Widziałem Ukraińców z wytatuowanymi swastykami. wiem co zrobili w Przewodowie i co podpalali na zawołanie pani Panczenko. Wiem jak ukraińskie dzieci potrafią terroryzować całe klasy w polskich szkołach, wiem że Ukrainiec kopnął polskiego 11-latka w głowę na placu zabaw tak, że ten stracił przytomność, 13-letnia Ukrainka złamała nos przypadkowo spotkanej starszej pani, a 5 ukraińskich dzieci spaliło dla zabawy 5 samochodów w Poznaniu.
No i właśnie o tym pisałem. Ty nie przedstawiasz argumentów przeciwko Ukraińcom jako grupie, tylko kolekcjonujesz pojedyncze przypadki, które pasują Ci do z góry przyjętej tezy, a następnie rozciągasz je na kilka milionów ludzi. To nie jest analiza, tylko generalizacja.
Jeżeli ktoś zachowuje się głośno w autobusie, to jest chamem. Jeżeli ktoś puszcza muzykę na głośniku, to jest burakiem. Jeżeli ktoś popełnia przestępstwo, to jest przestępcą i powinien ponieść konsekwencje. Nie ma tu żadnego znaczenia, czy jest Polakiem, Ukraińcem czy Marsjaninem.
Ale z tego, że spotkałeś Ukraińca zachowującego się jak burak, nie wynika, że Ukraińcy są burakami. Tak samo jak z tego, że polski kibol komuś dał w mordę, nie wynika, że Polacy są narodem kiboli.
Co do „powinni zachowywać powściągliwość, bo są gośćmi”, to akurat zgoda, tylko że ta zasada działa w obie strony. Gość powinien szanować gospodarza, a gospodarz nie powinien traktować każdego gościa jak podejrzanego tylko dlatego, że inni goście coś odwalili.
A już wrzucanie do jednego worka głośnej rozmowy w autobusie, swastyk, przestępstw, dzieci w szkołach i wydarzeń politycznych to jest niezły miszmasz. Brakuje tylko rachunku za gaz i pogody w Pcimiu Dolnym, żebyśmy mieli pełny obraz problemów z Ukraińcami.
Nie wiem jak Ty, ale mnie zdarza się być kilka razy w roku za granicą. I nie uwierzysz, ale często goście z krajów cywilizowanych, biali, żebyś mi tu zaraz nie wyskoczył z opowieścią o śniadych przybyszach na pontonach, zachowują się jak buraki. I nie uwierzysz po raz drugi, ale często nasi rodacy również zachowują się jak buraki. Taki szokujący wniosek: buraki występują w każdym narodzie.
I właśnie dlatego nie przekonuje mnie Twoja narracja. Nie dlatego, że „przedawkowałem ukrainofilię”, tylko dlatego, że odróżniam odpowiedzialność konkretnego człowieka od odpowiedzialności zbiorowej całego narodu. Ty najwyraźniej nie widzisz między tym większej różnicy.
NoGodsNoMasters
postuje jak opętany!

28-07-2026, 11:37

Kurde. To ja muszę mieszkać w naprawdę wyjątkowym miejscu. Rzadko spotykam Ukraińców, a jeżeli już ich rozpoznaję to zachowują się normalnie. Za to polskiego patriotę widzę i słyszę z daleka. Dziwna sprawa.
Alter Ego
w mackach Zła

28-07-2026, 11:39

– Po zakończeniu czy po zamrożeniu [np. poprzez zawarcie tymczasowego rozejmu – przyp. red.] tego, co się wydarzy na Wschodzie, musimy się przygotować na to, że gros osób – zarówno jeżeli chodzi o obywateli Ukrainy, ale również najemników, również tych, którzy dzisiaj służą w armii rosyjskiej – przyjedzie do Europy – między innymi do Polski – i z tymi osobami będziemy się musieli w jakiś sposób zmierzyć – zaznaczył szef policji.

Gen. Boroń wskazał, że cudzoziemcy z pewnością będą chętni, by dołączać do gangów. Dojdzie do wzrostu przestępczości narkotykowej, która już jest „dosyć spora”. – Widzimy, ile my likwidujemy jako policja narkotyków syntetycznych, a to są tony, dziesiątki ton – ujawnił podczas „Porannej Rozmowy”.

https://nszzp.pl/aktualnosci/ukrainskie ... -ostrzega/

Jak to będą chętni? Już ty są te liczne gangi? Przecież to sympatyczni ludzie, którzy z wdzięczności za pomoc nie robiliby tego dobrotliwym Polakom.
NoGodsNoMasters
postuje jak opętany!

28-07-2026, 11:48

Alter Ego pisze:
– Po zakończeniu czy po zamrożeniu [np. poprzez zawarcie tymczasowego rozejmu – przyp. red.] tego, co się wydarzy na Wschodzie, musimy się przygotować na to, że gros osób – zarówno jeżeli chodzi o obywateli Ukrainy, ale również najemników, również tych, którzy dzisiaj służą w armii rosyjskiej – przyjedzie do Europy – między innymi do Polski – i z tymi osobami będziemy się musieli w jakiś sposób zmierzyć – zaznaczył szef policji.

Gen. Boroń wskazał, że cudzoziemcy z pewnością będą chętni, by dołączać do gangów. Dojdzie do wzrostu przestępczości narkotykowej, która już jest „dosyć spora”. – Widzimy, ile my likwidujemy jako policja narkotyków syntetycznych, a to są tony, dziesiątki ton – ujawnił podczas „Porannej Rozmowy”.

Jak to będą chętni? Już ty są te liczne gangi? Przecież to sympatyczni ludzie, którzy z wdzięczności za pomoc nie robiliby tego dobrotliwym Polakom.
Ty, ale jaki wpływ mamy na to, że tam jest wojna? Na to ,że ta wojna pewnie kiedyś się skończy i część tego syfu wyląduje u nas? Gdyby Czesi ze Słowakami wzięli się za łby to z racji sąsiedztwa bylibyśmy także zagrożeni podobnymi skutkami. Zbroić się, wzmacniać służby, deportować ewidentnych debili. Tyle możemy zrobić. Co to w ogóle za głupkowate argumenty? Nawiasem mówiąc sam widzisz, że nie należy kończyć tej wojny zbyt szybko. :D Niech się spokojnie utylizują.
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

28-07-2026, 11:56

Alter Ego pisze:

Czekaj. Czyli będziesz miał problem z gangsterami z Ukrainy ale z tymi z Rosji już nie? A Polskie gangi są cacy bo są patriotami-katolikami?
A co do cytatu, to chyba nie doczytałeś. Komendant mówi o potencjalnym zagrożeniu związanym z ludźmi, którzy po wojnie mogą napłynąć do Europy, w tym o najemnikach i osobach służących w armii rosyjskiej. To nie jest informacja, że już teraz mamy w Polsce „liczne ukraińskie gangi”. „Będą chętni dołączać do gangów” to nie to samo co „już teraz tworzą gangi”.
Alter Ego
w mackach Zła

28-07-2026, 11:59

NoGodsNoMasters pisze:
Alter Ego pisze:

Ty, ale jaki wpływ mamy na to, że tam jest wojna? Na to ,że ta wojna pewnie kiedyś się skończy i część tego syfu wyląduje u nas? Gdyby Czesi ze Słowakami wzięli się za łby to z racji sąsiedztwa bylibyśmy także zagrożeni podobnymi skutkami. Zbroić się, wzmacniać służby, deportować ewidentnych debili. Tyle możemy zrobić. Co to w ogóle za głupkowate argumenty? Nawiasem mówiąc sam widzisz, że nie należy kończyć tej wojny zbyt szybko. :D Niech się spokojnie utylizują.
Bardzo dobry argument dla forumowych hejterów polskiego marginesu społecznego, bo pokazuje, że przestępcy dzielnie walczą na froncie, a po powrocie zasilą znajdujące się w Polsce gangi. :D Ty zaś dodajesz, że lepiej, żeby zginęli na froncie. Inni forumowicze mówią, że są sympatyczni. Natomiast ja podkreślam, że są krańcowo odlegli od naszych standardów cywilizacyjnych, bo po tym jak im pomogliśmy normalny naród nie dokonałby na nas inwazji zorganizowanej przestępczości z prolongatą ogromnego jej zasilenia po zakończeniu wojny.
Z mniej groźnych, ale aspołecznych zachowań radzę sprawdzić jaka jest ściągalność mandatów, które otrzymali Ukraińcy w Polsce. Niedawno było to 2,5% (co za wdzięczność!), ale może się poprawiła.
empir pisze:
Czekaj. Czyli będziesz miał problem z gangsterami z Ukrainy ale z tymi z Rosji już nie? A Polskie gangi są cacy bo są patriotami-katolikami?
A co do cytatu, to chyba nie doczytałeś. Komendant mówi o potencjalnym zagrożeniu związanym z ludźmi, którzy po wojnie mogą napłynąć do Europy, w tym o najemnikach i osobach służących w armii rosyjskiej. To nie jest informacja, że już teraz mamy w Polsce „liczne ukraińskie gangi”. „Będą chętni dołączać do gangów” to nie to samo co „już teraz tworzą gangi”.
Ukraińcy mają wobec Polaków dług wdzięczności. Poza tym są sympatyczni, więc z pewnością nie tworzą w Polsce gangów i nie zaproszą do nich swoich kolegów z frontu. To oczywiste.
Ostatnio zmieniony 28-07-2026, 12:07 przez Alter Ego, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Nerwowy
mistrz forumowej ceremonii

28-07-2026, 12:06

Alter Ego pisze:
Serio? Gotowałeś się tutaj wielokrotnie, jak ludożerca na widok upieczonego pośladka, z powodu zwykłych błahostek.
Po prostu mam bekę z tego jak łatwo przychodzi ci stworzenie zmyślonego scenariusza w obronie jakichś patusów z wyrokami na koncie. Ale najwidoczniej w w twojej urojonej rzeczywistości każdy Ukrainiec śpiewa publicznie piosenki o mordowaniu Polaków i ma w domu ołtarzyk z Banderą do którego codziennie się modli za to Polacy są święci i nigdy by nikogo nie pobili bez powodu :hehehe: :hehehe: :hehehe:
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Alter Ego
w mackach Zła

28-07-2026, 12:13

Nerwowy pisze:
Alter Ego pisze:
Po prostu mam bekę z tego jak łatwo przychodzi ci stworzenie zmyślonego scenariusza w obronie jakichś patusów z wyrokami na koncie. Ale najwidoczniej w w twojej urojonej rzeczywistości każdy Ukrainiec śpiewa publicznie piosenki o mordowaniu Polaków i ma w domu ołtarzyk z Banderą do którego codziennie się modli za to Polacy są święci i nigdy by nikogo nie pobili bez powodu :hehehe: :hehehe: :hehehe:
Doceniam Twoje poczucie humoru, nawet jeśli śmiejesz się tylko sam. PS. W internecie już lecą informacje, że Ukrainiec zaatakował patusa pierwszy, przy pomocy paralizatora.
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

28-07-2026, 12:23

Alter Ego pisze:
Nerwowy pisze:
Alter Ego pisze:
Doceniam Twoje poczucie humoru, nawet jeśli śmiejesz się tylko sam. PS. W internecie już lecą informacje, że Ukrainiec zaatakował patusa pierwszy, przy pomocy paralizatora.
W internecie lecą informacje że bronił siebie i swojej kobiety przed trzema agresywnymi zbójami.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Alter Ego
w mackach Zła

28-07-2026, 12:25

trup pisze:
28-07-2026, 12:23
Alter Ego pisze:
Nerwowy pisze:

W internecie lecą informacje że bronił siebie i swojej kobiety przed trzema agresywnymi zbójami.
Obrazek
Sympatycznie to zrobili.
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

28-07-2026, 12:27

Alter Ego pisze:
empir pisze:
Ukraińcy mają wobec Polaków dług wdzięczności. Poza tym są sympatyczni, więc z pewnością nie tworzą w Polsce gangów i nie zaproszą do nich swoich kolegów z frontu. To oczywiste.
Ale kto tu właściwie twierdzi, że Ukraińcy nie popełniają przestępstw, bo są „sympatyczni”? To Ty sobie tę tezę wymyśliłeś, a potem z nią dyskutujesz. Ja twierdzę tylko, że przestępstwa popełniane przez część Ukraińców nie są argumentem za uznaniem kilku milionów ludzi za „wschodnią dzicz”.
A jeśli już rozmawiamy o przyszłym zagrożeniu ze strony przestępców po wojnie, to rozmawiajmy o realnym problemie, a nie róbmy z niego dowodu na to, że cały naród jest „krańcowo odległy od naszych standardów cywilizacyjnych”. Bo to już nie jest analiza zagrożenia, tylko zwykła ksenofobia ubrana w garnitur „troski o bezpieczeństwo”.
Awatar użytkownika
trup

28-07-2026, 12:44

empir pisze:
28-07-2026, 12:27
Alter Ego pisze:
empir pisze:
(...) To Ty sobie tę tezę wymyśliłeś, a potem z nią dyskutujesz. (...). Bo to (...) zwykła ksenofobia ubrana w garnitur „troski o bezpieczeństwo”.
Ale na tym polega wg alfred ego sprytna i standardowa dla trollarstwa strategia dyskusji. W efekcie odbiegasz od sedna a zapętlujesz sie w bezcelową dyskusję nie na temat.

Ty mowisz, że ale dzisiaj jest zimno. A wczoraj było 30 stopni.
Wjezdza alfred i pisze: no i gdzie to ocieplenie klimatyczne? I sru...

Pijany kierowca pitrącił samochodem rowerzystę w Warszawwie, wjeżdża alfred, że to dlatego że rowerzyści się panoszą a w ogóle to likwidują miejsca parkingowe.

To jest realizowanie agendy propagandowej i techniki manipulacyjne.
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
tabaluga
weteran forumowych bitew

28-07-2026, 13:23

gdzie mozna zobaczyć te filmiki z obrony przed parą ukraincow ? lubie oglądać gdy kasta uprzywilejowana nieposiadająca instynktu samozachowawczego dostaje reality check :hehehe:
MAGA // FAFO // RESTORE BRITAIN // OZE-SROZE
Awatar użytkownika
Żułek

28-07-2026, 13:30

trup pisze:
kierowca pitrącił samochodem rowerzystę w Warszawwie, wjeżdża alfred, że to dlatego że rowerzyści się panoszą a w ogóle to likwidują miejsca parkingowe.
to akurat często prawda ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
NoGodsNoMasters
postuje jak opętany!

28-07-2026, 13:34

Alter Ego pisze:
NoGodsNoMasters pisze:
Alter Ego pisze:

Bardzo dobry argument dla forumowych hejterów polskiego marginesu społecznego, bo pokazuje, że przestępcy dzielnie walczą na froncie, a po powrocie zasilą znajdujące się w Polsce gangi. :D Ty zaś dodajesz, że lepiej, żeby zginęli na froncie. Inni forumowicze mówią, że są sympatyczni. Natomiast ja podkreślam, że są krańcowo odlegli od naszych standardów cywilizacyjnych, bo po tym jak im pomogliśmy normalny naród nie dokonałby na nas inwazji zorganizowanej przestępczości z prolongatą ogromnego jej zasilenia po zakończeniu wojny.
Z mniej groźnych, ale aspołecznych zachowań radzę sprawdzić jaka jest ściągalność mandatów, które otrzymali Ukraińcy w Polsce. Niedawno było to 2,5% (co za wdzięczność!), ale może się poprawiła.
No dobrze. Teraz spokojnie i ze zrozumieniem przeczytaj. Może zabrzmi to cynicznie i bezlitośnie, ale ta sytuacja taka jest. W swoich dywagacjach i rozliczeniach kompletnie pomijasz dwa aspekty. Realny bieżący wkład obywateli Ukrainy w gospodarkę Polski oraz przyszłe korzyści z nowych obywateli jakimi będą wdowy i ich dzieci po zutylizowanych tatusiach. To jest owa wdzięczność oraz realna zapłata. Polska, by się rozwijać w dotychczasowym tempie potrzebuje ludzi. Chwasty się wyrwie, albo jak woli twój idol, wypali napalmem. Reszta będzie żyć i pracować dla naszej pomyślności. Tak należy to rozegrać zamiast pruć siedzenie o margines.
Awatar użytkownika
wonsz
zahartowany metalizator

28-07-2026, 14:44

Alter Ego pisze:
są krańcowo odlegli od naszych standardów cywilizacyjnych,
Polska z kraju aspirującego stała się krajem rozwiniętym. jednym z aspektów takiego kraju, czy Ci się podoba czy nie, jest imigracja zarobkowa z krajów rozwniętych w mniejszym stopniu. skoro Ukraińcy są tak odlegli od naszych standardów cywilizacyjnych to kogo uważasz za 'bliższego' i preferowanego pod kątem imigracji zarobkowej.

argument z mafią odnoszący się stricte do Ukraińców którzy aż się do tego palą jest oczywiście z pizdy, bo pokłosiem każdego konfliktu jest wzrost przestępczości i uczestnicy angażujący się w nielegalne aktywności. Gruzini jako naród też nienawidzą Polaków?
rzułf
Awatar użytkownika
trup

28-07-2026, 14:52

Żułek pisze:
28-07-2026, 13:30
trup pisze:
kierowca pitrącił samochodem rowerzystę w Warszawwie, wjeżdża alfred, że to dlatego że rowerzyści się panoszą a w ogóle to likwidują miejsca parkingowe.
to akurat często prawda ;)
Źułek.. kurwa...
ODPOWIEDZ