Nie, może pamięć mi figle płata po prostu i takie krypty kojarzą mi się z kapucynami, widziałem ich już sporo.empir pisze: ↑21-06-2026, 21:16Dupę mijałem przed chwilą. Wcześniej jej nie zauważyłem. Dopiero kilka dni temu o niej się dowiedziałem. Te Ossuarium to na pewno od kapucynów? Bo kapucynki mają tu swoje krypty i się zastanawiam czy do nich pójść. Ossuarium to Krypty pod kościołem SV. Jakuba (Ossuary at the Church of St James, Kostnice u sv. Jakuba).
POGODA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: POGODA
Find your flow
- empir
- zahartowany metalizator
Re: POGODA
W Wiedniu chyba są krypty kapucynów. Byłem rok temu ale nazwy już nie pamiętam.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑21-06-2026, 21:28Nie, może pamięć mi figle płata po prostu i takie krypty kojarzą mi się z kapucynami, widziałem ich już sporo.empir pisze: ↑21-06-2026, 21:16Dupę mijałem przed chwilą. Wcześniej jej nie zauważyłem. Dopiero kilka dni temu o niej się dowiedziałem. Te Ossuarium to na pewno od kapucynów? Bo kapucynki mają tu swoje krypty i się zastanawiam czy do nich pójść. Ossuarium to Krypty pod kościołem SV. Jakuba (Ossuary at the Church of St James, Kostnice u sv. Jakuba).
Btw. Jeśli chodzi o podziemia w Brnie to te pod targiem są fajne ale te drugie to jeśli 3 animacje w piwnicach na ścianach. Jedna o ich wersji ze smokiem wawelskim, druga o jakimś koniu a trzecia o tym jak w chuja zrobili Szwedów podczas potopu. Za free ok ale za kasę niekoniecznie.