HAJS, PIENIĄDZE, KASA

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
tomekw48
weteran forumowych bitew

Re: HAJS, PIENIĄDZE, KASA

14-06-2026, 15:07

Miczurin pisze:
14-06-2026, 15:01
tomekw48 pisze:
14-06-2026, 14:48
[...]
Sam pochodzę z biedy i swój obecny status klasy średniej zawdzięczam, temu, że uparcie dążyłem do celu i teraz mam przyjemną pracę za godne pieniądze i stać mnie na różne firemery z zachowaniem zdrowego rozsądku.
Większość biedaków jest biedna na swoje własne życzenie. Po prostu nic nie chcą zmienić w swoim życiu i kończą na najniższych pensjach i na narzekaniu, że wszystko dookoła jest złe, a w sobie wad nie widzą.
[...]
Przecież twierdziłeś, że żyjesz w matrixie i nic od ciebie nie zależy, jesteś tylko biernym obserwatorem rozwoju wypadków.
Jak to w końcu jest?
Mój wcześniejszy post jest głosem mojego ego, które jest uosobieniem mojej jednostki, która normalnie porusza się po tym matrixie i zachowuje się jak przeciętny obywatel tego kraju. Niestety, aby normalnie funkcjonować w społeczeństwie nie mogę cały czas tkwić w PRAWDZIE jaką jest matrix i brak wolnej woli. Cały czas żyję kłamstwem, że coś mogę. Im dłużej to trwa, tym bardziej z kłamstwem czuję się bardziej oswojony. Chętnie poddałbym się testowi na wykrywaczu kłamstw, aby sprawdzić, czy ktoś jest wstanie odróżnić we mnie co jest prawdą a co nie? Ciekawe by to było :D
Jak wewnątrz tak i na zewnątrz.

Triceratops pisze:
12-02-2025, 13:57
A czy Biblia jest spojna....Stary Testament jak najbardziej.
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

14-06-2026, 19:44

Z tą kasą to wszystko zależy od optyki. Kiedyś mój kumpel, powiedział o mnie, że ma wrażenie, że te materialne rzeczy, są dla Ciebie takie ważne. Widzę jak cieszy Ci się micha jak kupujesz sobie coś nowego, a ja mam to gdzieś. A ja mu na to: tak Cieszę się, bo długo na to czekałem, okładałem i ciężko na to pracowałem, no i wreszcie to mam. A TY, wystarczy że szepniesz słówko starym i już to masz, Nie musisz się specjalnie starać.

Dziś inny mój kumpel mówi: Nie wiem jak Ty to robisz, że zawsze brakuje Ci kasy. Powiedział człowiek, który nie ma nikogo na utrzymaniu, nawet kobiety nie ma. I na co taki ma wydawać pieniądze, ja się pytam? Nigdzie nie wychodzi, no bo gdzie i z kim skoro jest sam. Zje byle co, a na wieczór kupi sobie piwo i paczkę czipsów. My z żoną na lipcowe wyjazdy naszej trójki dzieci musimy wyłożyć jakieś 7 tyś, plus zakupy typu nowy większy plecak, kurtka i buty. Tak, że zakupów płytowych w czerwcu u mnie nie będzie.

Pracuje w handlu za ok. 5tyś/msc - 833zł rata kredytu na samochód,, ale nie za 160tyś, a za 50. Moja żona też w handlu ma jakieś 4,4 tyś + 2,4 z 800plus. Lekko nie jest, ale nie narzekam, bo wiem, że inni mogą mieć gorzej. Ktoś powie, że to kupa kasy, ale odliczyć wszystkie wydatki (mój kredyt, rachunki i życie) to wiele nie zostaje. Także mi woda sodowa prędko nie odbije na punkcie mamony,
MAYHEM, MAYHEM über alles!!!
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

14-06-2026, 21:26

Castor pisze:
14-06-2026, 19:44
Z tą kasą to wszystko zależy od optyki. Kiedyś mój kumpel, powiedział o mnie, że ma wrażenie, że te materialne rzeczy, są dla Ciebie takie ważne. Widzę jak cieszy Ci się micha jak kupujesz sobie coś nowego, a ja mam to gdzieś. A ja mu na to: tak Cieszę się, bo długo na to czekałem, okładałem i ciężko na to pracowałem, no i wreszcie to mam. A TY, wystarczy że szepniesz słówko starym i już to masz, Nie musisz się specjalnie starać.

Dziś inny mój kumpel mówi: Nie wiem jak Ty to robisz, że zawsze brakuje Ci kasy. Powiedział człowiek, który nie ma nikogo na utrzymaniu, nawet kobiety nie ma. I na co taki ma wydawać pieniądze, ja się pytam? Nigdzie nie wychodzi, no bo gdzie i z kim skoro jest sam. Zje byle co, a na wieczór kupi sobie piwo i paczkę czipsów. My z żoną na lipcowe wyjazdy naszej trójki dzieci musimy wyłożyć jakieś 7 tyś, plus zakupy typu nowy większy plecak, kurtka i buty. Tak, że zakupów płytowych w czerwcu u mnie nie będzie.

Pracuje w handlu za ok. 5tyś/msc - 833zł rata kredytu na samochód,, ale nie za 160tyś, a za 50. Moja żona też w handlu ma jakieś 4,4 tyś + 2,4 z 800plus. Lekko nie jest, ale nie narzekam, bo wiem, że inni mogą mieć gorzej. Ktoś powie, że to kupa kasy, ale odliczyć wszystkie wydatki (mój kredyt, rachunki i życie) to wiele nie zostaje. Także mi woda sodowa prędko nie odbije na punkcie mamony,
No to ciężko masz faktycznie, współczuję. Przy takich zarobkach i trójce dzieci to faktycznie z życiem będziesz musiał poczekać aż wszystkie skończą studia i pójdą do roboty. Nie krytykuję jakby co, dzieci też są potrzebne. W sumie to dobrze że żyjemy w czasach, kiedy muzyki można posłuchać za darmo wszelakiej, a film ściągnąć z torrentów.
Find your flow
Mobydick76
zaczyna szaleć

14-06-2026, 22:45

Zycie jest cholernie drogie. U mnie 10k czasami za malo na miesiac. 3 dzieci, baseny, jakies korki, inne zajecia. I dodam ze bez kredytow. A co odloze to zawsze sie znajdzie okres w ktorym wydam co odlozylem. Zycie.
Awatar użytkownika
ŚWIADECTWA_JEZUSA
postuje jak opętany!

14-06-2026, 23:06

tomekw48 pisze:
Ja tam jestem zdania, że je...ać biedę.
Sam pochodzę z biedy i swój obecny status klasy średniej zawdzięczam, temu, że uparcie dążyłem do celu i teraz mam przyjemną pracę za godne pieniądze i stać mnie na różne firemery z zachowaniem zdrowego rozsądku.
Większość biedaków jest biedna na swoje własne życzenie. Po prostu nic nie chcą zmienić w swoim życiu i kończą na najniższych pensjach i na narzekaniu, że wszystko dookoła jest złe, a w sobie wad nie widzą.

JE...AĆ BIEDĘ.

PS. Mój ostatni wyskok finansowy, to nowy komputer (sama skrzynka, bo resztę mam) za 7 klocków. A co? Chciałem mieć, no i mam :D
ale wiele osób jest skazanych na to co mają ze względu na wrodzone cechy i miejsce zamieszkania
POLSKA zawsze KATOLICKA
Awatar użytkownika
tomekw48
weteran forumowych bitew

14-06-2026, 23:13

ŚWIADECTWA_JEZUSA pisze:
14-06-2026, 23:06
tomekw48 pisze:
Ja tam jestem zdania, że je...ać biedę.

JE...AĆ BIEDĘ.

PS. Mój ostatni wyskok finansowy, to nowy komputer (sama skrzynka, bo resztę mam) za 7 klocków. A co? Chciałem mieć, no i mam :D
ale wiele osób jest skazanych na to co mają ze względu na wrodzone cechy i miejsce zamieszkania
Wrodzone cechy można próbować zmieniać i na siłę w jednym miejscu zamieszkania też nikt nie trzyma. Są w Polsce rejony z lepszymi i gorszymi zarobkami. Ja w wieku 25 lat porzuciłem rodzinne strony na rzecz lokalnej polskiej emigracji. Wróciłem po 11 latach w rodzinne strony na wyższym levelu.
Można?
Ano można.

I dzieciaków też nie robiłem nie wiadomo ile... Mam szczęśliwego jedynaka.
Jak wewnątrz tak i na zewnątrz.

Triceratops pisze:
12-02-2025, 13:57
A czy Biblia jest spojna....Stary Testament jak najbardziej.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

14-06-2026, 23:14

na co komu tyle dzieciów :yoinks:

;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

15-06-2026, 05:53

Panowie. Jest nas coraz mniej w sensie Polaków (teraz ok. 36 milionów), system emerytalny nie domaga, a będzie jeszcze gorzej, bo ludzie żyją coraz dłużej. Posiadanie jednego dziecka to za mało. "Biedny" ten jedynak, bo kiedyś zostanie zupełnie sam, z przeświadczeniem, że świat kręci się wokół niego - pępek świata. Ja ktoś ma jedno dziecko to ja muszę mieć troje. Jak ktoś nie ma w ogóle dzieci to inny musi mieć co najmniej czworo. Panowie weźcie się ostro do roboty (co po niektórzy) bo będzie źle. 😄 Ja wiem, każdy lubi wygodne życie, ale czas wziąć sprawy we własne ręce, czas wziąć odpowiedzialność za Nasz Kraj.
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

15-06-2026, 06:37

Ja biorę odpowiedzialność za planetę więc jebać to
mistrzsardu
zahartowany metalizator

15-06-2026, 07:25

Pozdrowienia od Grety Tintin Eleonory Ernmany Thunberg.
Celem życia nie jest przeżycie.
mocny2_3
zahartowany metalizator

15-06-2026, 08:01

Ja wole żyć od jebania sie z gówniakami teraz kiedy niedawno wybiła 40tka.Najbardziej mnie wkurwiają cenne porady tatusiów że trzeba zrobić dziecko bo bedziesz sam jak palec, że dzieci to skarb i tego nie rozumiesz, że jesteś samsonem bo myślisz o sobie itede itepe. Ktoś nie jest w stanie ogarnąć tematu że mnie posiadanie dzieci nie jara kompletnie,. nie jest kurwa w stanie zaakaceptować tego że nie każdy myśli tym samym torem.
Potem ja sobie lece na Filipiny a taki cwel sie pyta zazdrosnym głosem ''skąd ty masz czas?''
Z pizdy, trzeba było nie robić tuzina obsrańców
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

15-06-2026, 08:31

mistrzsardu pisze:
15-06-2026, 07:25
Pozdrowienia od Grety Tintin Eleonory Ernmany Thunberg.
To ta małolata co ma więcej rozumku niż wszyscy konfederaci razem wzięci?
NoGodsNoMasters
postuje jak opętany!

15-06-2026, 08:32

Zauważam typowe myślenie skrajnościami. Życie nie jest czarno-białe. Są ludzie, którzy mają gromadkę i jeżdżą po świecie, a mam dwóch sąsiadów siedzących na kilkuset metrach codziennie zalewających robala w parku. Różnie bywa.
Awatar użytkownika
Rumburak
rasowy masterfulowicz

15-06-2026, 08:38

Lol. mocny i jego mocne przemyślenia. Z każdego posta wylewa się tyle zawiści, frustracji i żółci, że nawet mi trochę żal człowieka.:pepe:
hcpig pisze:
07-11-2024, 18:51
Wśród największych jak Morbid Angel to nie ale Vader? Azarath niszczy Vadera.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

15-06-2026, 09:03

jeszcze na Filipiny se leci bo taki zarobiony, fiu fiu ..a nie tak dawno podobno pisał na forume pmki z prośbą o pozyczke xd
NoGodsNoMasters
postuje jak opętany!

15-06-2026, 09:15

Sąsiad wczoraj z kadwa wracał. Ostro poręczował na siatce u innego sąsiada. :D
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

15-06-2026, 12:28

pewnikiem za szybko schodził.zmiana ciśnienia, te sprawy
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

15-06-2026, 23:31

mocny2_3 pisze:
15-06-2026, 08:01
Ja wole żyć od jebania sie z gówniakami teraz kiedy niedawno wybiła 40tka.Najbardziej mnie wkurwiają cenne porady tatusiów że trzeba zrobić dziecko bo bedziesz sam jak palec, że dzieci to skarb i tego nie rozumiesz, że jesteś samsonem bo myślisz o sobie itede itepe. Ktoś nie jest w stanie ogarnąć tematu że mnie posiadanie dzieci nie jara kompletnie,. nie jest kurwa w stanie zaakaceptować tego że nie każdy myśli tym samym torem.
Potem ja sobie lece na Filipiny a taki cwel sie pyta zazdrosnym głosem ''skąd ty masz czas?''
Z pizdy, trzeba było nie robić tuzina obsrańców
Bynajmniej nie chce nikogo, ani pouczać, ani tym bardziej do czegoś zmuszać. Każdy wybiera swoją drogę, którą porusza się przez życie, Nie chce też niczyjego współczucia. Chciałem niektórych uświadomić, jak niektórym może być ciężko, a mimo wszystko dają jakoś radę, Za to trochę szacunku im się należy, bo nie poszli na łatwiznę jak Ty, Panie Mocny_Full. Gdzie w tym roku wybierasz się Pan na urlop?? Uchyl rąbka tajemnicy, daj nacieszyć się Twoim szczęściem.
ODPOWIEDZ