Zmiana "barw"/ Zmiana stron barykady.

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szalony Opos
w mackach Zła

Zmiana "barw"/ Zmiana stron barykady.

01-02-2024, 18:10

Nazwa tematu trochę z dupy, ale jestem w robocie i wymyśliłem na szybko.
W temacie "Najlepsza/Najgorsza sesja zdjęciowa" wrzuciłem zdjęcie typów z Midgards Soner. Tam wokalista bardzo zmienił poglądy i przeszedł na drugą stronę mocy 🙂 Ciekaw jestem ile było takich sytuacji w muzyce około metalowej, punkowej itp.
Z naszego podwórka to podobna sytuacja była z Robsonem. Typ swego czasu mocno związany z Konkwistą 88, typowy nazi skin, który w pewnym momencie również zmienił strony.
Punki to chuje
piotraz
rasowy masterfulowicz

Re: Zmiana "barw"/ Zmiana stron barykady.

01-02-2024, 18:14

I gdzie się teraz udziela po tej innej stronie?
Awatar użytkownika
Szalony Opos
w mackach Zła

01-02-2024, 18:16

piotraz pisze:
01-02-2024, 18:14
I gdzie się teraz udziela po tej innej stronie?
Jeśli chodzi o Robsona to wpadło mi takie info
http://skrajnalewica.blogspot.com/2009/ ... a.html?m=1
Punki to chuje
piotraz
rasowy masterfulowicz

01-02-2024, 18:25

Aaa myślałem że chodzi o muzyków a nie o zwykłych cymbałów. Z chęcią poczytam historię o wrocławskich/szczecińskich chorągiewkach;)
Awatar użytkownika
Szalony Opos
w mackach Zła

01-02-2024, 18:29

piotraz pisze:
01-02-2024, 18:25
Aaa myślałem że chodzi o muzyków a nie o zwykłych cymbałów. Z chęcią poczytam historię o wrocławskich/szczecińskich chorągiewkach;)
W sumie to chodzi głównie o muzyków. Nitton z Midgards Soner coś tam tworzył po zmianie stron. Nie miałem lepszych przykładów to podałem Robsona 😉
Punki to chuje
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

Gościom z Disiplin odjebało, świetny zespół a skończył jako brunatne chujwico.

Grand Belial's Key też kiedyś było normalnym hordem tzn. o kolorze moralnym innym niż stolec, tak przynajmniej czytałem w Sadisticu.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
Awatar użytkownika
Hatefire

01-02-2024, 18:32

Roman Giertych xD*

*przprszm musiałem ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

01-02-2024, 18:45

hcpig pisze:
Gościom z Disiplin odjebało, świetny zespół a skończył jako brunatne chujwico.

Grand Belial's Key też kiedyś było normalnym hordem tzn. o kolorze moralnym innym niż stolec, tak przynajmniej czytałem w Sadisticu.
Niemoralny zespół blackmetalowy, szok.
Find your flow
Sturm
postuje jak opętany!

01-02-2024, 18:56

Melkor z Woods of Infinity. Zespół był w gronie tych, jak to się ładnie mówi, niepoprawnych politycznie. I o ile po jego rozpadzie Ravenlord poszedł w stronę ekstremalną nawet jak na NSowanie (Aktion T4 etc.), o tyle Melkor znalazł się w szwedzkim +/ odpowiedniku Razem.

Obrazek
Awatar użytkownika
tabaluga
weteran forumowych bitew

01-02-2024, 19:23

Kreator ? kiedyś we wkladce albumu pisali dedykacje typu " faggots" i " fuck gays for spreading aids" żeby skończyć jako antifiarska gownokapela z tekstami piosenek cytuje " Side by side We’ll crush homophobia " :D

ktoś tu nawet ładnie ich podsumował https://www.metalious.com/kreator
Ostatnio zmieniony 01-02-2024, 19:29 przez tabaluga, łącznie zmieniany 1 raz.
MAGA // FAFO // RESTORE BRITAIN // OZE-SROZE
Awatar użytkownika
hcpig

01-02-2024, 19:29

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Doskonale wiesz o co chodziło.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

01-02-2024, 19:34

hcpig pisze:
01-02-2024, 19:29
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Doskonale wiesz o co chodziło.
Wiem, aczkolwiek zawsze mówiłem to samo - black metal to najlepsze miejsce dla pojebanych ludzi. Bardziej od tych nazistów, których jest garstka i którzy chuja mogą zrobić (nie zamierzam wspierać, ale niech se nagrywają tę pokraczną muzykę), męczy mnie black metal z moralizującym przekazem. Ci pierwsi przynajmniej nie udają kogoś, kim nie są.
Find your flow
Awatar użytkownika
tabaluga
weteran forumowych bitew

01-02-2024, 19:46

pokraczne to są próby infiltrowania sceny black metalowej przez antifiarzy ale słabo im to wychodzi bo nie mają talentu ani pasji do tej muzyki robią to tylko po to by zochydzić i zniszczyć scene (tak jak wszystko do czego pchaja sie komunisci )
MAGA // FAFO // RESTORE BRITAIN // OZE-SROZE
Awatar użytkownika
wonsz
zahartowany metalizator

01-02-2024, 19:51

np Euronymus :D
rzułf
tomaszm

09-02-2024, 17:06

Ja zmieniłem barwy z Konfederacji gdzie to żłobek i przeniosłem się do przedszkodla zwanego KO. Tu przynajmiej są pewne rzeczy poukładane. W tej piaskownicy. I się potrafimy dogadać chociaż mamy skrajnie rózne spojrzenie na pewne kwestie.

Ja z np swoim prawicowym spojrzeniem na gospodarkę i na pewne kwestie(hehe nie rozwijajmy tego) szybciej się dogadam z ludźmi z KO jak z tymi spierdolonymi uzurpatorami z PIsu nie wspominam o wydmuszce zwaną Konfederacją.

Gadać trzeba- zawsze.

Tego właśnie brakowało przy poprzednich władzach. Tam mówli tylko Ci co sobie opierdalali laskę. I nikt nie był dopuszony.
Ten plularyzm polityczny przyniesie wiele dobrego.

Wiadomix nasze środowisko w KO z NIKu i środowiska prawniczego na pewno będzie sie różnić od Kolegów z KO z ośrodka akademickiego.

Chodzi o to żeby nikt nikogo nie odrzucał i wysłuchał co też inni koledzy mają do powiedzenia. Różnice zdań są nie do uniknienia.

Natomiasto co do środowiska lewicowych- wyjebać ich w pizdu. Nie są nam potrzebni. Wkurwiają ciągle. Księżniczki. Wkurwiają nas w chuj. Po chuj nam tacy ludzie. Ciągle jakieś probelmy z pizdy. Niech wypierdalają. Może jeszcze w biurze poselskim bedziemy opierdalać im loda ,bo rzekomo nasi koledzy. To nie są nasi żadni koledzy. Wrzód który trzeba się pozbyć.

Nie podoba się- to wypierdalać.

Jeśli KO chce utrzymać władzę to musi postawić na twardszą kartę czyli na lokalne struktury ,które są skrajnie rózne. Nie maja wyjscia.

Stąd też agresywna polityka jaka istnieje. Nie można kraść nie spodziewajac się ,że ktoś ci po rękach nie przyłoży. To jest proste jak pierdolenie szwagrowej. Wiesz ,że poniesiesz konsekwencje.

Jeśli Pisiory spodziewali się łatwego rozdania to to nie będzie. Ja mam masę Kolegów z pisu, z róznego nadania- uważam częśc z Nich za przyjaciół. Bo się kolegujemy.

Wiadomo teraz będzie się lała krew ale też kurwa nie wiem jak to ując........ nie chce tego żeby pewnym ludziom spadła głowa ,bo to ludzie może z nadania politycznego ale to dobrzy ludzie. A teraz się im oberwie........
Czas zintensyfikowanej pracy do 8.05. Poza zasięgiem. Only hard work is real.
Tomaszm3
zaczyna szaleć

06-06-2026, 12:59

Nie chcę mieć nic wpólnego z KO. TO wszystko jest taką porażką jak wykańczają branże choćby kopalń obsadzając stanowiska w ministerstwie środowiska totalnych debili.

Sczerze zagłosuje na Sławka Mentzena- może w pewnych kwestiach światopoglądowych się różnimi ale wydaje mi się że jedyna szansa na jakąś zmianę rzeczywistą to te kurwy z Unii Wolności odsunąć.

Jak można do współrządzenia takie odpady jak zielonych wariatów zapraszać i ich nobilitować w stanowiskach.

Rozumiem ,że partie się dogadują ,byle utrzymać pewne zależności ale nie kurwa. Mozna było wiele przypisać tym deklom z Pisu jak są niekonsekwentnie w tym co robią, zakłamani itd ALe ale nie było sytuacji ,że urzędy które mają wydawać decyzje koncesyjne dziś są przerażni bo politycznie ktoś na nich wpływa.

Dziś pewne rzeczy stanęły w miejscu. Wszyscy w urzędach się boją. Jeden na drugiego uprawia spychologie. Kurwa lepiej jak się dzieje jak nic się nie dzieje. Wkurwia to przedsiębiorców i mam wrażenie ,że KO po piżdzie dostanie. Wiadomo elektorka przedsiębiorców to tam mały procent ale ja mam takie wrażenie jak przegląd choćby ustawodawstwo bieżące że takich leniwych chuji nie było nigdy i pospolitego Kowalskiego też już to wkurwia.

A ich kompletna ślepa miłosć choćby do tego ,że zamiast umożliwiać w branży zbrojeniowej polskim przedsiębiorców poddają inwestycje pod zagraniczny kapitał. Mam tu na mysli przede wszystkim powiązania z Ukrainą. Dla mnie to jest nieodpowiedzialne. Odbije im się to czkawką. Im nie nam się odbije.

To już poszło w zbyt dalekim wymiarze jak dla mnie. Jesteśmy w Polsce czy na Ukrainie? Za moment urzędowym językiem stanie się język ukraiński a w wymiarze wydawania koncesji Polak będzie na końcu a Ukrainiec niech tu prowadzi działalność gsopodarczą. Tak już to wygląda w pewnych branżach.

Przede wszystkim mental Ukraiński jest skrajnie rożny od naszego. Podejście do włąściwie każdej kwestii. TO nie są europejczycy bez względu jak to zabrzmi. Będzie z nimi kurwa problem.

Przeniosą czynnik korupcji, tam gdzie ja uważam że Polacy bardzo mocno z tego wyszli , bo takie rzeczy praktycznie dzieją się jednostkowo -wiem że Oni nie mogą inaczej. Kurwa to co widziałem przez lata na Ukrainie jeżdąc tam i w ramach współpracy sądów polsko-ukraińskich jak ta nasza rzeczywistosć odbiega nasza od nich. Jak tam się wszystko załatwia. Sami se strzelamy w stopę. Przeniosą swoje wzorce zachowań do naszej spłeczności. Tak samo jak muzułmanie sieją rozpierdol w Francji i każdy myśli ,że jest super poza Fracuskim Kowalskim. No ale w końcu mamy liberalizm, wolne prawa obywatelskie... Co nie zmienia postaci rzeczy ,że z popcornem będe obserwować jak np dojdzie do piewszych poważnych zamieszek w Warszawie. A to tylko czas.

Ukraińcy nie lubią Polaków. Wszędzie tam gdzie miałem z nimi styczność nawet nie było cienia wątpliwości. Można oczywiście pomagać, wręcz należy ale ale my im obciągamy pałkę. I się cieszymy gdzie oni trochę nas traktują jak handel obwoźny.
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

06-06-2026, 13:51

Tomasz, ładnie te dwa ostanie wpisy ze soba korespondują ;)
Tomaszm3
zaczyna szaleć

06-06-2026, 13:53

Bo wiesz tylko krowa nie zmienia poglądów.

Mieszkam w Polsce, tu prowadzę działalność gospodarczą i pewnych rzeczy doświadczam osobiście. Co też wpływa na mój poziom zaopatrywania. I czuje się Polakiem. Tak z krwi i kości i pewne rzeczy których doświadczam wyprowadzają mnie z równowagi.

Na poziomie ,że te rzeczy któe wyprawia obenca ekipa rządząca muszę przetrawiać w pracy zawodowej i myślę zupełnie szczerze ze przy takim Pisie gdzie w wielu urzędach nie było problemów to jakieś kuriozum. Abstrahując ,że mógłbym tu napisać co parę moich znajomych polityków z KO odjebuje na ten moment ale podaruje sobie ten opis. Wstyd i chlewnia.

https://300gospodarka.pl/news/bilans-jd ... dane-ceidg

Zobacz Pan na statystykę. I powiedz mi czy ta władza chociaż w najmniejszym elemencie sprzyja prowadzeniu dzałalności gospodarczej.

Z tyłu głowy mam cały biznes kopalniany bo ja mam wrażenie ,że oni chcą go zniszczyć. Bo idiotów zielonych dopuszczają do współrządzenia.

Sprzedają nieruchmości za bezcen kapitałowi zagranicznemu. Dlaczego kurwa w każdym przetargu na budowanie magazynów zbrojeniowych wygrywa spółka z kapitałem ukraińskim.?

Wprowadzili plany ogólne w gminach ale nikt nie przewidział ,że gminy i samorządy na to nie stać i plany nie wypalą. A po co? żeby se srzedawać trochę gruntu zawsze to jakiś kapitał do kasy pańśtwowej jak coś pięknie ujmeimy planem zagospodarowania i nikt się nie pokapuje. Wszystko wyjebało. Co chwilę zmiana przepisów dajemy sobie czas na zmainę przepisów do 30 czerwca ,nie sorry przedłużamy jesczcze o miesiąc ale ale nie bo w sumie to nie ma pieniedzy na realizację ustawową...Ja pierdole.

Ważne żeby chyba totalny chaos zasiać, przerazić wszystkich ale jak wykonać i za jakie pieniądze bo to budżet samorzadu to już chuj..:)

Ksef który ja uważam jest super, w końcu coś wyszło sensownego nie jest dziełem obecnej władzy. To rząd Pisu w ramach nowej władzy go rozwijał. Bez względu że taki dekiel jak Czarnek z pisu dziś to dementuje. TO nie twór władzy KO tylko PISU.

Badżmy ludżmi-polityk to najgrosza kurwa , ktoś kto się do tego pcha z automatu ma złe cechy charakteru. Ale ale chodzi o to żeby sterować w taki sposób ,że pewnie nas będziesz okradać, wyprowadzać pieniądze, stosować nepotyzm. pchać do spółek skarbu państwa najbliższa rodzinę- nie ważne. Ja to przyjmuje z całym inwentarzem. Nie blokuj inicjatyw gospodarczych, tej kasty przedsiębiorców. nie utrudniaj im życia i tylko tyle.

Pis to zdecydowanie bardziej rozumie bez względu jak gardzę bo to dekle. KO nic z tego nie rozumie i dostaną po piździe. Niech się dalej z Ukraińcami ustawiają przy inwestycjach planowania choćby zagospodarowania militarnego. Dupą im to wyjdzie. Wjedzie póxniej środowisko PISowcó- Bóg, honor,ojczyzna- szanujmy kosćiół i chodżmy do kościoła co niedzielę. Społeczeństwo wkurwione to kupi. Zmęczone wszystkim. Przeca to nie duże miasta wybierają władze tylko małe miejscowości,wsie i ta narracja dla nich jest prostsza. Co nie zmienia zdania u mnie ,że po tych wszystkich wrażeniach jakby ta Konfederacja mogła w tym piedolniku zamieszać niekoniecznie będzie gorzej. Ko na pewno nie będzie sobie mogło pozwolić na samodzielne rządzenie bo za dużo ludzi wkurwiają i mam przeświadczenie ,że jeszcze tak wkurwią do końca swojej kadencji że te 25 % głosów to będzie solidny wynik. Totalnie skupieni na sobie, na obsadzaniu stanowisk- tak trochę na zasadzie że śmieją się w ryj. Nepotyzm kurwa na takim levelu że cięzko w czasem uwierzyć jak te historie po urzędach wyglądaja. I się nikt z tym nie kryje. Pycha to pierwszy moment przed upadkiem. Spokojnie będziemy to oceniać przy najbliższych wyborach.
Tomaszm3
zaczyna szaleć

06-06-2026, 15:17

Pomyś teraz że poseł KO nie płaci czynszu i zalega z 10 ratami za wynajem w budynku który należy do banku PKO i ludziom wciska kity ludziom w zestawieniach finansowych na FB jak to się z środków poselskich rozlicza.A drugi kolega na koszta biurowe go stale refakturuje też poseł z KO .Jeżdża samochodami które należa do prywatnych spółek, pewnie coś te spółki oczekują w zamian...meh nikt nikomu nie użycza samochodu od tak i się klepą po FB między sobą jacy są super a jak rozmawiam z dyrektorką banku tu na Śląsku-Tomek to patusy. Wypowiedz im umowę wynajmu- moje zdanie. I ich pierdol. Nauczą się chociaż nie sadze bo znam ich za długo.

Ja bym wjechał w nich jak noż w masło i głupi usmiech z ryja by zszedł. jebać to ,że ich znam prywatnie. Ale ale nie chce mi się tego na jakiś FB przerabiać. Musi to być bardziej oficjalne a to kwestia czasu bo to dekle. Wyjdzie jakaś sytuacją że to się przemieli w sposób oficjalny.

Tak samo jak z pożyczaniem pięniędzy. Ja to tam ma w dupie bo jestem tak męczący że każdą udzieloną pozyczkę dostałem ale są ludzie którzy nie dostali.... Ze paru tu polityków KO jeżdzi i się zapożycza... To też wyjdzie,,,,,na spokojnie.
Mało że nie płacą za swoje zoobowiązania to pozyczają pieniądze chyba od każdego kto ich zna i jest tyle debilem ,że im pożycza....Wyleczyłem się z tego-nie ma możliwości żeby to było choćby głupie 10 tys zł. Nie pożyczę Ci -znasz tyle rzekomo biznesmenów to pożycz od nich.

Jedna rzecz mnie zastanawia- jak można być posłem obecnym partii rządzącej i takie rzeczy odpierdalać. że nie ma poczucia choćby najmniejszego wstydu...JA bym się spalił ze wstydu...

NIe wiem kurwa może inaczej do życia podchodzę, kieruje się innymi wartościami....wiesz pewnie nie byłoby tematu gdyby nie to że to posłowie KO. I ten poziom zażenowania jest tak duży ,że pewne rzeczy się przewartościowują.
ODPOWIEDZ