Bo wiesz tylko krowa nie zmienia poglądów.
Mieszkam w Polsce, tu prowadzę działalność gospodarczą i pewnych rzeczy doświadczam osobiście. Co też wpływa na mój poziom zaopatrywania. I czuje się Polakiem. Tak z krwi i kości i pewne rzeczy których doświadczam wyprowadzają mnie z równowagi.
Na poziomie ,że te rzeczy któe wyprawia obenca ekipa rządząca muszę przetrawiać w pracy zawodowej i myślę zupełnie szczerze ze przy takim Pisie gdzie w wielu urzędach nie było problemów to jakieś kuriozum. Abstrahując ,że mógłbym tu napisać co parę moich znajomych polityków z KO odjebuje na ten moment ale podaruje sobie ten opis. Wstyd i chlewnia.
https://300gospodarka.pl/news/bilans-jd ... dane-ceidg
Zobacz Pan na statystykę. I powiedz mi czy ta władza chociaż w najmniejszym elemencie sprzyja prowadzeniu dzałalności gospodarczej.
Z tyłu głowy mam cały biznes kopalniany bo ja mam wrażenie ,że oni chcą go zniszczyć. Bo idiotów zielonych dopuszczają do współrządzenia.
Sprzedają nieruchmości za bezcen kapitałowi zagranicznemu. Dlaczego kurwa w każdym przetargu na budowanie magazynów zbrojeniowych wygrywa spółka z kapitałem ukraińskim.?
Wprowadzili plany ogólne w gminach ale nikt nie przewidział ,że gminy i samorządy na to nie stać i plany nie wypalą. A po co? żeby se srzedawać trochę gruntu zawsze to jakiś kapitał do kasy pańśtwowej jak coś pięknie ujmeimy planem zagospodarowania i nikt się nie pokapuje. Wszystko wyjebało. Co chwilę zmiana przepisów dajemy sobie czas na zmainę przepisów do 30 czerwca ,nie sorry przedłużamy jesczcze o miesiąc ale ale nie bo w sumie to nie ma pieniedzy na realizację ustawową...Ja pierdole.
Ważne żeby chyba totalny chaos zasiać, przerazić wszystkich ale jak wykonać i za jakie pieniądze bo to budżet samorzadu to już chuj..
Ksef który ja uważam jest super, w końcu coś wyszło sensownego nie jest dziełem obecnej władzy. To rząd Pisu w ramach nowej władzy go rozwijał. Bez względu że taki dekiel jak Czarnek z pisu dziś to dementuje. TO nie twór władzy KO tylko PISU.
Badżmy ludżmi-polityk to najgrosza kurwa , ktoś kto się do tego pcha z automatu ma złe cechy charakteru. Ale ale chodzi o to żeby sterować w taki sposób ,że pewnie nas będziesz okradać, wyprowadzać pieniądze, stosować nepotyzm. pchać do spółek skarbu państwa najbliższa rodzinę- nie ważne. Ja to przyjmuje z całym inwentarzem. Nie blokuj inicjatyw gospodarczych, tej kasty przedsiębiorców. nie utrudniaj im życia i tylko tyle.
Pis to zdecydowanie bardziej rozumie bez względu jak gardzę bo to dekle. KO nic z tego nie rozumie i dostaną po piździe. Niech się dalej z Ukraińcami ustawiają przy inwestycjach planowania choćby zagospodarowania militarnego. Dupą im to wyjdzie. Wjedzie póxniej środowisko PISowcó- Bóg, honor,ojczyzna- szanujmy kosćiół i chodżmy do kościoła co niedzielę. Społeczeństwo wkurwione to kupi. Zmęczone wszystkim. Przeca to nie duże miasta wybierają władze tylko małe miejscowości,wsie i ta narracja dla nich jest prostsza. Co nie zmienia zdania u mnie ,że po tych wszystkich wrażeniach jakby ta Konfederacja mogła w tym piedolniku zamieszać niekoniecznie będzie gorzej. Ko na pewno nie będzie sobie mogło pozwolić na samodzielne rządzenie bo za dużo ludzi wkurwiają i mam przeświadczenie ,że jeszcze tak wkurwią do końca swojej kadencji że te 25 % głosów to będzie solidny wynik. Totalnie skupieni na sobie, na obsadzaniu stanowisk- tak trochę na zasadzie że śmieją się w ryj. Nepotyzm kurwa na takim levelu że cięzko w czasem uwierzyć jak te historie po urzędach wyglądaja. I się nikt z tym nie kryje. Pycha to pierwszy moment przed upadkiem. Spokojnie będziemy to oceniać przy najbliższych wyborach.