Czas rucha wszystkich tak samo boję się starości. Po czterdziestce już robi się chujnia bo następny przystanek to pięćdziesiątka czyli właściwie koniec życia moim zdaniem bo większość drzwi zamknięta pozostaje tylko gnić chorować leki kupować.
BOicie się? ciekawe swoją drogą co myślą ludzie co mają 70 lat przecież w każdej chwili mogą odejść i w ogóle wiedzą że długo nie pociągna. CHce się wtedy w ogóle żyć?
Jest jakaś rada na dyskomfort myślenia o śmierci? ale nie chodzi o to żeby mieś hobby i humor ale o strach przed nieuchronnym odejsciem czy może śmierć to zajebiste bo wchuj odchodzą wszelkie problemy a życie to jak wiadomo w większości cierpienie.
Fascynujące jest też to że wszyscy kiedyś byliśmy martwi zanim się urodzilismy.
Coraz blizej do grobu czyli jak ten czas szybko zapierdala
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- ŚWIADECTWA_JEZUSA
- postuje jak opętany!
Coraz blizej do grobu czyli jak ten czas szybko zapierdala
POLSKA zawsze KATOLICKA
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Coraz blizej do grobu czyli jak ten czas szybko zapierdala
Nie ma śmierci, tylko życie do samego końca.
Find your flow
-
C//A
- w mackach Zła
Kolego Świadectwa, przykro mi słyszeć, że chrzescijanstwo nie spełnia dla Ciebie jednej z podstawowych funkcji religii -- zmniejszania strachu przed śmiercią. Trzymaj się tam!
-
Alter Ego
- postuje jak opętany!
Wiele obiecuję sobie po tym, że po śmierci wszyscy będziemy mądrzejsi.
- ŚWIADECTWA_JEZUSA
- postuje jak opętany!
w sumie trafne ale pokaż mi takiego katola co to nie boi się śmierci ten strach jest powodowany przez zwierzęcy instynkt zakodowany w zwierzęciu zwanym człowiekiem.
POLSKA zawsze KATOLICKA
-
NoGodsNoMasters
- postuje jak opętany!
Tak. Przyznaję bez bicia. Odliczam od potencjalnego końca, biorąc poprawkę na ogólny stan i ocean grzechów popełnionych przeciwko swojemu organizmowi, który i tak potrafi mnie jeszcze czasem pozytywnie zaskoczyć. Tego czssu zostało śmiesznie mało. Po latach poszukiwań kupiłem sobie w końcu miejsce w którym chcę zdechnąć. Takie w stylu "stoję na wzgórzu żywota i patrzę w dół ku pustce"
i zasadniczo mam wyłożone. Bywają chwile, że się miotam, bo przecież nie usiedzę na dupie, ale szybko się uczę i kalkuluję, czy coś ma jeszcze sens, czy szkoda na to czasu i energii. Czy się boję? Nie wiem. Jeszcze nie umierałem.