Ciekawostki

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tabaluga
weteran forumowych bitew

Re: Ciekawostki

20-05-2026, 20:33

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
20-05-2026, 14:25
Wlasnie Vinted podpowiedzialo mi przedmiot, co do ktorego nie mialem pojecia, co to wlasciwie takiego, i musialem zrobic skrina i spytac czata. W zasadzie wygladalo, jak zdjecie jakiegos muzyka blackmetalowego. Okazalo sie, ze to w rzeczy samej zdjecie muzyka, ale k-rockowego, ktorego zespol korzysta mocno zarowno z estetyki, jak i muzyki blackmetalowej, chociaz to taki miszmasz, ze klekajcie bogowie, i najwyrazniej jest to wsrod mlodziezy popularne:

https://www.madmansesprit.com/#musicvideos-section

Muzyka nie moja, ale musze przyznac, ze skala wokalna jest imponujaca. Malo kto potrafi spiewac operalnie czysto, skrzeczec blackmetalowo, wydawac gutturalne ryki i wydzierac sie jak w screamo.
alew gówno chłopie tu masz z zdjęcie prawdziwego muzyka blackmetalowego

Obrazek
MAGA // FAFO // RESTORE BRITAIN // OZE-SROZE
Awatar użytkownika
tomekw48
weteran forumowych bitew

20-05-2026, 21:20

Umawiam się na rozmowę z księdzem, który był wikarym jak ja byłem w podstawówce i naginałem jako ministrant do kościoła w mojej parafii.
Bardzo fajny ksiądz.
Jeśli się zgodzi na towarzyską rozmowę, co wyraźnie zaznaczyłem, to sobie powspominamy przy kawce.
Jak wewnątrz tak i na zewnątrz.

Triceratops pisze:
12-02-2025, 13:57
A czy Biblia jest spojna....Stary Testament jak najbardziej.
Alter Ego
postuje jak opętany!

21-05-2026, 15:06

Hatefire pisze:
20-05-2026, 19:59
Alter Ego pisze:
20-05-2026, 16:08
Taki przykładzik: kobiety w Polsce zajmują 40% kierowniczych stanowisk i odpowiadają za 60% stwierdzonych przypadków mobbingu.
Nie mówię, że nie. Natomiast prosiłbym źródło. Zaznaczam, że mobbing na definicję prawną w Polsce, więc źródło odnoszące się do niej, nie jakieś widzimisię.
https://www.dw.com/pl/kobiety-na-wysoki ... a-74597476
https://kobieta.rp.pl/biznes-i-prawo/ar ... -po-ludzku

NoGodsNoMasters pisze:
20-05-2026, 20:16
Obstawiam, że te źródła będą zbliżone do pana Przemysława, albo do pana Sławomira kolegi pana Janusza. Daję równowartość niezgniecionego peta po mocnym gazie.
Jak zwykle nie masz racji. Trzeba należeć do "szczęśliwców", którzy nie mają do czynienia z kobietami, żeby do takich danych podchodzić podejrzliwie. Fochy, humory, okresy, zawiść, "kobieca intuicja", emocjonalność - to wszystko musi skutkować podwyższonym ryzykiem takich problemów.
NoGodsNoMasters
postuje jak opętany!

21-05-2026, 16:23

Alter Ego pisze:
21-05-2026, 15:06
Hatefire pisze:
20-05-2026, 19:59
Alter Ego pisze:
20-05-2026, 16:08
Taki przykładzik: kobiety w Polsce zajmują 40% kierowniczych stanowisk i odpowiadają za 60% stwierdzonych przypadków mobbingu.
Nie mówię, że nie. Natomiast prosiłbym źródło. Zaznaczam, że mobbing na definicję prawną w Polsce, więc źródło odnoszące się do niej, nie jakieś widzimisię.
https://www.dw.com/pl/kobiety-na-wysoki ... a-74597476
https://kobieta.rp.pl/biznes-i-prawo/ar ... -po-ludzku

NoGodsNoMasters pisze:
20-05-2026, 20:16
Obstawiam, że te źródła będą zbliżone do pana Przemysława, albo do pana Sławomira kolegi pana Janusza. Daję równowartość niezgniecionego peta po mocnym gazie.
Jak zwykle nie masz racji. Trzeba należeć do "szczęśliwców", którzy nie mają do czynienia z kobietami, żeby do takich danych podchodzić podejrzliwie. Fochy, humory, okresy, zawiść, "kobieca intuicja", emocjonalność - to wszystko musi skutkować podwyższonym ryzykiem takich problemów.
Jeżeli "fochy, humory, okresy, zawiść" to u ciebie jest odpowiednik mobbingu to chyba innego zestawu badań potrzebujesz. Poza tym ja osobiście należę do szczęśliwców, którzy nie muszą kurczowo i za wszelką cenę trzymać się jednego miejsca pracy, bo jeżeli mi cokolwiek nie pasuje to po prostu wychodzę. Co ciekawe z paniami dogaduję się zawsze bez problemu. To z chłopami jest kłopot. Do bicia się nie wezmą, ale fochy, humory, zawiść, a może nawet okres widziałem u nich niejednokrotnie. Także sam rozumiesz. :D
Awatar użytkownika
Nerwowy
mistrz forumowej ceremonii

21-05-2026, 17:39

Widzę w lore paranoi i urojeń Pacjentova pojawiła się kolejna wroga frakcja - życie w nim musi być iście przejebane :hehehe: :hehehe:
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Hatefire

21-05-2026, 18:31

Pierwszy link w ogóle nie dotyczy mobbingu xD O drugim się już wypowiedziałem wcześniej, bo jest reklamą szkoleń, właściwie to jakiegoś kołczingu w zakresie HR.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Hatefire

21-05-2026, 18:32

Nerwowy pisze:
21-05-2026, 17:39
Widzę w lore paranoi i urojeń Pacjentova pojawiła się kolejna wroga frakcja - życie w nim musi być iście przejebane :hehehe: :hehehe:
Stary dobry lęk, vagina dentata jest pewnie grana w snach xD
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
uglak

21-05-2026, 18:42

Mam wrażenie, że powtarzacie zeszłoroczną dyskusje, której konkluzja była taka, że nie mamy obecnie w Polsce przeprowadzonych reprezentywnych badań nad zależnościami płci i mobbingu.

https://natemat.pl/612773,wszystkie-moj ... bec-kobiet
(czytać od połowy, bo na początku są historyjki dla niegrzecznych dzieci)
Guilty of being right
Alter Ego
postuje jak opętany!

21-05-2026, 20:37

Hatefire pisze:
21-05-2026, 18:31
Pierwszy link w ogóle nie dotyczy mobbingu xD O drugim się już wypowiedziałem wcześniej, bo jest reklamą szkoleń, właściwie to jakiegoś kołczingu w zakresie HR.
Pierwszy link dotyczy dotyczy kobiet na kierowniczych stanowiskach, wiec jak najbardziej ad rem. Z kolei rzeczony raport opiera się na ankietach wśród pracowników, którzy doświadczali mobbingu, więc stanowi podstawę do takiego wniosku.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

21-05-2026, 20:40

^^^ Do tego Pacjenta trzeba pilnie wezwać pomoc.

Obrazek

Nie po to żeby mu pomóc, bo dobrze nigdy z przyjebem nie było, ale żeby ulżyć korzystającym z tego forum, uśpić forumowo już go można by było w końcu. Ku zdrowotności zgromadzonych i cierpiących, czytających te kolejne, nie kończące się odpały z chorej pały.
lys på slutten av lys

dra til helvete
Alter Ego
postuje jak opętany!

21-05-2026, 21:11

Jeszcze istotny fakt, który każdy rozgarnięty facet na pewno dawno ogarną. Wiele kobiet jest socjalizowanych do unikania otwartych konfliktów, co sprzyja zawoalowanym formom przemocy psychicznej zamiast rozwiązywania problemów wprost. W pracy ma to szczególny wymiar, bo każdy (przynajmniej facet) woli otrzymać nawet krytyczny, ale konkretny komunikat, co ułatwia współpracę i wykonywanie zadań. U kobiet jest to często wykluczanie z grupy, rozsiewanie plotek, ignorowanie, izolowanie czy publiczne zawstydzanie, co określa się jako mobbing w białych rękawiczkach. Kobiety raczej unikają bezpośrednich akcji. To wszystko oczywiście zajmuje czas i energie, źle wpływając na organizację. PS. Kobiety wolą także mobbingować inne kobiety, najczęściej z powodów pozamerytorycznych. Znam przykłady gdy stare panny na stanowiskach kierowniczych prześladowały podwładne, które były matkami.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

21-05-2026, 22:10

Ja tu się przewrotnie z kolegą Pacjentem zgodzę. Mam jakieś tam doświadczenia z szefami mężczyznami i kobietami, i nie mogę powiedzieć niczego dobrego o szefach-kobietach. Liczne godziny strawione na jakieś bezsensowne rozmowy o niczym, mikro-zarządzanie w wersji nie do zniesienia, duża doza prywaty (ma koleżanka jest lepszom wspułpracownicom, bo jest mojom koleżankom), bardzo kiepska komunikacja, zerowa zdolność do przyjmowania krytyki i reagowania w sytuacjach konfliktowych. Oczywiście, to tylko moje doświadczenia, raczej nie da się tego traktować statystycznie. Co do mobbingu, nie mam żadnych danych.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

21-05-2026, 22:18

To bardziej z działu ,,ciekawostki z dupy", ale u nas w zespole raz koleżanka poprosiła, i to na spotkaniu przy wszystkich, że jak będziemy dostawali nowych agentów, to ona do swojego zespołu nie chce żadnych kobiet. Poszedłem do tego managera od razu i powiedziałem mu: chłopie, nie rób tego, ona to powiedziała przy wszystkich i jeszcze cię posądzą o dyskryminację płciową.
Find your flow
Awatar użytkownika
TheDude

21-05-2026, 23:36

Chyba wszystko zależy na jakich ludzi się trafi w danym miejscu pracy. Miałem styczność z przeróżnymi przypadkami i jestem daleki od uogólniania. Na pewno fajnie jest pracować z osobami, z którymi jest dobra komunikacja i brak tendencji do tworzenia konfliktów, ale to chyba coraz większa rzadkość w tych czasach.
Bassza meg mind.
ODPOWIEDZ