ROWEROWE KONDOMINIUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Stoigniew
- zahartowany metalizator
Re: ROWEROWE KONDOMINIUM
ja piwko tylko po dobrej męczącej wycieczce, nic tak nie gasi pragnienia i nie dopełnia tego zadowolenia z fajnej przejażdżki jak zimne piwko zaraz po powrocie
-
mocny2_3
Kiedyś u wujasa na wsi pochlaliśmy.Rano kiedy wszyscy spali wsiadłem na rower na mega kacu i pojechałem do najbliższego sklepu(+/- 7km) przyklinować.Tak sie rozsiadłem, że poszło 5 na miejscu i dla rodzinki w siatce chciałem dowieźć jeszcze 8.Pierwsza gleba była zaraz przy sklepie bo mnie siatka znosiła w lewo to poleciałem w lewo.Potem już zwyczajnie alko robił swoje i zaliczałem co chwile glebe albo nie byłem w stanie utrzymać na rowerze równowagi.Skończyło sie na tym że godzine później podjechali autem a ja spałem w zbożu.Szczęście że wioska wyludniona to nikt bike'a nie zajebał.
Picie na rowerze jest złe
- 987654321k
- w mackach Zła
Urzekła mnie Twoja historiamocny2_3 pisze: ↑30-04-2022, 12:55Kiedyś u wujasa na wsi pochlaliśmy.Rano kiedy wszyscy spali wsiadłem na rower na mega kacu i pojechałem do najbliższego sklepu(+/- 7km) przyklinować.Tak sie rozsiadłem, że poszło 5 na miejscu i dla rodzinki w siatce chciałem dowieźć jeszcze 8.Pierwsza gleba była zaraz przy sklepie bo mnie siatka znosiła w lewo to poleciałem w lewo.Potem już zwyczajnie alko robił swoje i zaliczałem co chwile glebe albo nie byłem w stanie utrzymać na rowerze równowagi.Skończyło sie na tym że godzine później podjechali autem a ja spałem w zbożu.Szczęście że wioska wyludniona to nikt bike'a nie zajebał.
-
bartwa
Art. 27 Prawa o ruchu drogowym mówi: "Kierujący pojazdem, zbliżając się do przejazdu dla rowerów, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustąpić pierwszeństwa kierującemu rowerem, hulajnogą elektryczną lub urządzeniem transportu osobistego oraz osobie poruszającej się przy użyciu urządzenia wspomagającego ruch, znajdującym się na przejeździe".
Nie ma tu ani słowa o konieczności ustąpienia pierwszeństwa rowerzyście, który zbliża się do przejazdu rowerowego czy na niego wjeżdża. Najprawdopodobniej nie zdecydowano się na taką zmianę z obawy przed rowerzystami, którzy mogliby, źle interpretując przepis, wjeżdżać z dużą prędkością wprost przed jadącymi drogą autami. W wielu miejscach infrastruktura zaprojektowana jest tak, że nie sposób zawczasu dostrzec jadącego szybko rowerzystę, więc obawa nie jest tak pozbawiona sensu.
https://www.msn.com/pl-pl/motoryzacja/w ... da8f&ei=19
Nie ma tu ani słowa o konieczności ustąpienia pierwszeństwa rowerzyście, który zbliża się do przejazdu rowerowego czy na niego wjeżdża. Najprawdopodobniej nie zdecydowano się na taką zmianę z obawy przed rowerzystami, którzy mogliby, źle interpretując przepis, wjeżdżać z dużą prędkością wprost przed jadącymi drogą autami. W wielu miejscach infrastruktura zaprojektowana jest tak, że nie sposób zawczasu dostrzec jadącego szybko rowerzystę, więc obawa nie jest tak pozbawiona sensu.
https://www.msn.com/pl-pl/motoryzacja/w ... da8f&ei=19
-
mocny2_3
Zna tu sie ktoś na rowerach? chodzi o polecenie czegoś w danym budżecie
-
Pelson
- rasowy masterfulowicz
Składasz coś i chcesz sie wywiedzieć o osprzęt, czy szukasz kogos do rekomendacji gotowego modelu/marki?
-
mocny2_3
Nie składam, chce kupić gotowca.Do 6k maks, najlepiej MTB, wygodny MTB do lajtowej jazdy głównie po lasach z możliwością wypadu raz na jakiś czas na jakieś małe górki.
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Chętnie bym poczytał nawet rekomendacje budżetowe 4-6 tysi, na jesieni miałem upatrzonego Treka, ale dotychczasowy jeszcze daje radę, wymienione zostały linki i łańcuch, ale powoli nadchodzi wymiana, albo dokupienie drugiej sztuki.
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
Pelson
- rasowy masterfulowicz
Thx. Jak MTB to się nie będę wypowiadał, sledzę bardziej szosówki.
- SadoGoat666
- postuje jak opętany!
Ja jestem zwolennikiem niemieckich firm wysyłkowych. Miałem Canyona, teraz Propaina. Największy plus to, że nie mają pośredników i w tych samych pieniądzach co treka kupisz rower na DUŻO lepszych komponentach. Na Twoim miejscu zerknąłbym na model Canyona Grand Canyon, np ten:
https://www.canyon.com/pl-pl/rowery-gor ... e=M196_P12
Warto też u nich przyczaić się na przeceny albo oferty outlet.
Jeśli chodzi o mtb to pytaj, jestem w temacie.
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Canyon ma już serwisy w PL, więc wysyłka na serwis niestraszna,SadoGoat666 pisze: ↑24-04-2026, 20:50Ja jestem zwolennikiem niemieckich firm wysyłkowych. Miałem Canyona, teraz Propaina. Największy plus to, że nie mają pośredników i w tych samych pieniądzach co treka kupisz rower na DUŻO lepszych komponentach. Na Twoim miejscu zerknąłbym na model Canyona Grand Canyon, np ten:
https://www.canyon.com/pl-pl/rowery-gor ... e=M196_P12
Warto też u nich przyczaić się na przeceny albo oferty outlet.
Jeśli chodzi o mtb to pytaj, jestem w temacie.
dobrze prezentują się te rowery.
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
backslifer
- w mackach Zła
Jest jakiś złoty wzorzec w segmencie budżetowym (do ~2k)? Do jazdy czysto rekreacyjnej, po mieście i za miastem, lasy, parki, etc. Ale bez żadnych górskich wyczynów.
-
Wojna
- w mackach Zła
-
NoGodsNoMasters
- zaczyna szaleć
Za takie siano kupiłbym raczej takie cacko. Jakby lało to lepsze niż rower. Przewieziesz babeczkę z klasą. No i siedzenia możesz rozłożyć.
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/f ... HNRJY.html
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/f ... HNRJY.html
-
Wojna
- w mackach Zła
Auto dla kobiety nawet fajne . Ale ja chcę rower bo specjalnie idę sobie za miesiąc na pół etatu żeby sobie rowerem pośmigać . A kasę mam lewą na tym PPK . Wszyscy z pracy już dawno wybrali tylko ja trzymam .
- SadoGoat666
- postuje jak opętany!
Przykro mi, ale do 2000pln to wszystko będzie dziadostwo nawet do jazdy po lesie. To trochę jakbyś chciał kupić nowe auto za pięćdziesiąt parę tysi. Kupisz, ale czy będziesz miał przyjemność z jazdy? Jeśli budżet jest sztywny to wolałbym poszukać używki.backslifer pisze: ↑28-04-2026, 19:37Jest jakiś złoty wzorzec w segmencie budżetowym (do ~2k)? Do jazdy czysto rekreacyjnej, po mieście i za miastem, lasy, parki, etc. Ale bez żadnych górskich wyczynów.
-
NoGodsNoMasters
- zaczyna szaleć
Pewnie, że rower trzeba kupować. Sam też jeżdżę praktycznie cały czas do pracy. Ludzie pukali się w głowę, widząc mnie w zimie, a kolega stwierdził, że on bez kluczyków do auta w ogóle na dwór nie wychodzi.
-
Wojna
- w mackach Zła
- SadoGoat666
- postuje jak opętany!
Cues to obecnie najniższa grupa shimano, ale dobrze, że chociaż shimano